Mégsem törli a Ubisoft az inaktív fiókokat, ha azokon vásárolt játékok vannak

  • Írta: zoenn
  • 2023. július 25.
  • Hír
Link másolása
Miután a hétvégén a Ubisoft megváltoztatta a Ubisoft Connect irányelveit, többen úgy hitték, hogy az inaktív fiókokat a kiadó törölni fogja. A franciák azonban tisztázták ezt a roppant fontos kérdést.

A Ubisoft a hétvégén elkezdte felfüggeszteni azokat a Ubisoft Connect-hozzáféréseket, ahol az elmúlt időszakban nem tapasztalt felhasználói aktivitást. A játékosok egy emberként hördültek fel, hiszen szerintük a megvásárolt játékaik is mennek a levesbe. Szerencsére nem ilyen egyszerű a helyzet.

A kiadó a PC Gamernek eljuttatott nyilatkozatában tisztázta, hogy azok a fiókok, amelyekhez aktív Ubisoft-előfizetés tartozik, vagy az áruházból megvásárolt PC-játékokat tartalmaznak, nem törölhetőek.

Sajnos jó pár napig bizonytalanságban éltek a játékosok, tény, hogy a franciák nem megfelelően kommunikálták a döntést. Egy meglévő fiók törlése ráadásul nagyon szigorú folyamatot követ. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy négy év teljes inaktivitás szükséges ahhoz, hogy egy hozzáférést töröljenek, ha pedig egyetlen megvásárolt játékot is tartalmaz a felhasználó könyvtára, akkor ez soha nem fog megtörténni.

Mindenesetre, mielőtt a törlés véglegessé válna, a Ubisoft három e-mailt is küld a játékosnak egy 30 napos időszak alatt, amelyben felajánlják a fiók visszaállítását. Bejelentkezéskor kapunk egy automatikus figyelmeztetést és egy linket a hozzáférés újraaktiválására.

Nagy kő gördült le a szívünkről.

6.
6.
Heldengeist
#1: Ez szimplán nem igaz. Vagy meggondolták magukat a közfelháborodás hatására, vagy még a cégen belül sem volt mindenki tisztában vele, mit is akarnak csinálni. A saját Twitter fiókjukon is volt posztjuk, hogy ha nem akarod elveszíteni a fiókodat ÉS a játékaidat, csak jelentkezz be a megjelölt 30 napon belül.
5.
5.
Extol
Én nem, voltam bizonytalanságban mert fogtam magam és előkapartam a bejelentkezési adataimat. Eltartott egy darabig míg Linuxra fel tudtam erőltetni a klienst de 1-2 óra alatt végeztem.
Egyébként ez az ügy jól rámutat, hogy merre felé halad a jövő és az mennyire bizonytalan
4.
4.
GAMEROD
A Gmail fiókot is ugyanúgy törlik ha nincs használva. Egy idő után összegyűlik a sok inaktív fiók, és költséges a semmiért tárolni őket. Nem tart semeddig visszaigazolni ha valaki szándékozik sok idő után is használni. Online temető se kell hogy legyen, mert a nagy számok törvénye alapján olyanok is sokan lehetnek akik azóta életben sincsenek. Youtube más tészta, mert onnan is rengetegen meghaltak már, de vannak akik továbbra is nézik a tartalmaikat.
3.
3.
Shame.
Pedig mekkora poén a Ubisoft Disconnect
Ja és gyerekek az oldal egyre trébb. Telifossa a szememet a sok reklám. Pattog a kijelző, pedig nincs szar telefonom… el is ment a kedvem az egésztől, fél éve voltam itt utoljára, de sok lett már most
2.
2.
Shame.
#1: Én értelek, de a félreinfomálás, és a rémhírterjesztés több kattintást okoz.
1.
1.
hedzsooo
Kb. ezt dadogtam, miota ez a lufi dagadni kezdett. Persze az osszes "gaming news stie" lehozta egybol mint valami nagy szenzaciot/az uborkaek altali osszeeskuvest a vilag ellen, nem csak a GK... :))) Hogy is van a mondas? Ja igen, 1 bolond...XD

Amugy ezt is eloszor magyaroktol olvastam, FB-on, meg mielott pl. Eurogames, v. barmelyik nagy kulfoldi oldalon szerepelt volna, kb. ez sem veletlen, sajnos ez a tapasztalatom. Kb. mindent is egybol elhisznek sokan, mert az interneten olvastak. Pl. ha vmelyik sajtos egybol vette volna a faradsagot, az Uborkaeknak ir, + megvarja a valaszukat, akkor ennek a cikknek most meg sem kellett volna szuletnie. Persze ez csak az en 2 krajcarom ezen a topikon. De szerintem nagyon latszik, hogy nagyon sokszor az igenytelen/valotlan/kozel sem pontos cikkeket is csak masoljak at egymastol a hiroldalak.:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...