Denuvo-támogatást kapnak a Nintendo Switch konzolok

Link másolása
A közös munka célja, hogy az egyre nagyobb mértékben elterjedő PC-s emulációt visszaszorítsa a világ egyik leghíresebb konzolgyártója.

Az Irdeto bejelentette, hogy a játékvédelmi szoftvercsomagja mától elérhető a Nintendo Switch fejlesztőcsapatai számára, beleértve a kifejezetten a Nintendo Switch-játékok PC-s emulátorokon való futtatásának megakadályozására szolgáló szoftvereket is. A leghatékonyabb eszköz a Nintendo Switch Emulator Protection névre hallgat, ami segít megakadályozni, hogy a játékok emulátorokban induljanak el. 

"Az engedély nélküli PC-s emulációk blokkolásával a stúdiók növelni tudják a bevételeiket a játékok megjelenési ablakaiban, ami a legfontosabb időszak a monetizáció szempontjából." - írta az Irdeto. "A Nintendo Switch Emulator Protection biztosítja, hogy aki játszani szeretne a játékkal, annak törvényes példányt kelljen vásárolnia."

A Nintendo Switch a kalózkodás ellen küzd már a debütálása óta: reméljük, ezúttal sikerül neki! 

14.
14.
delphijos
#5: Azért ez nem TELJESEN igaz. Ha az emulációhoz szükség van a hardvare BIOS-ra, Firmware-re vagy az OS-re ami fut rajta, akkor az emuláció csak akkor legális, ha rendelkezel a hardverrel.
12.
12.
Hoki György
Ebből igazi haszna maximum az Irdetonak van - mivel a kiadók szeretnek minden hibát a kalózkodásra kenni, így ők mozdultak egy megoldással, jó pénzért. Csak sajnos az igazság az, hogy az igazi véreskezű kalóz, akitől annyira félnek SOHA nem hozott volna hasznot azzal, hogy vásárol, a legtöbb kalóz sosem veszi meg, senem venné meg a játékot. Emellett türelmesek, szépen kivárják a kiskaput, ha pedig nem lesz, akkor "sebaj, ezzel most nem játszunk" a mentalitás. A denuvo pc-n is kavarog pár játéknál a teljesítmény terén, majd a Switch gyenge hardverén biztos gond nélkül menni fog a háttérben a maga 12 millió triggerével, meg szerveroldali üzengetésével.

A másik, hogy ez a "kalózkodás megöli a játékokat" gondolatmenet mindig megdől, amikor egy játék hirtelen kijön mindennemű DRM nélkül, és mégis úgy viszik mint a cukrot. Mutatta a Witcher 3, ott volt az Elden Ring, legutóbb pedig a Baldurs Gate 3 "bukott meg" - csak valami rongyos 5 millió fogyott belőle abban a laza 2 hétben mióta kijött, biztos azért, mert azonnal fent volt torrenten.

A kiadóknak nem a kalózkodás esik rosszul, hanem a felismerés, hogy ha normális terméket tesznek az asztalra, akkor fog fogyni.
11.
11.
tyber16
#10: Igen ez a bajom hogy akkora kétszínű büdös bagázs egyébként. Én nagyon szeretem a switchet és világi jó játékok vannak rá. Ez a zeldás dolog is kurva gáz de nálam a tears of the kingdom a világ egyik legjobb játéka és kurva mréges vagyok rájuk hogy egyfelől annyira jó és kész játékokat csinálnak és adnak oda neked meg egy tök kompakt konzolt de az árazásaikkal és az ilyen húzásaikkal legszívesebben felgyújtanám őket XD. Tényleg az egyik legkétszínűbb gusztustalan bagázs az iparban szorosan mögöttük a sony-val meg a microval.
10.
10.
Doomsayer
#9: Ráadásul azt sem hozta le sok hír, hogy mekkora segg a Nintendo, mert egy csomó dolgot jogilag levédetett a TotK kapcsán. Tehát pl azt, ahogy az ultrahand és a vele való építés zajlik, magát az épített dolgokkal való közlekedést és egy csomó mást is addig bezárólag hogy ahogy a töltő képernyő kinéz gyorsutazás közben, ahogy mutatja ott a térkép, hogy honnan hova tartunk, levédették, hogy más játék ne használhassa.

Ez kb olyan, mint ha a Larian most levédetné hogy az ő játékaikon kívül más fejlesztésében ne lehessen úgy beszélgetni, ahogy, vagy mondjuk felvehető tárgyakra képességeket tenni, vagy csapattársak hátizsákjából kulcsot használni, stb.

Szóval jó nagy gyík a Ninti és gáncsolni akarja az egész játékipart és az egész emulació dolgot, miközben ripityára és rongyosra keresi magát éppen a vállalhatatlan gépével és a kockás játékaival. A Zeldában lévő dolgok és innovációk is más, korábbi játékokon alapulnak, de ők most nem akarják engedni, hogy bárki más a Zelda ötleteit használja, vagy azokra újat építsen, illetve hasonlót csináljon. Ennyi erőből azt is levédhetnék a TotK után, hogy lehet benne ugrani, azt más játékban már ne lehessen.
9.
9.
tyber16
Mert amúgy annyira megvannak szorulva a nintendonál.... a Zelda az egyik legjobban fogyó cím lett idén meg úgy valaha, a mario kart 8 már kb mindent is levert eladásban a switch konzol maga is rekorder.... rohadt zsidó cég ez is. Ezzel csak azt érik el hogy a játékok teljesítménye romlik majd de gondolom majd az új nintendo konzolnál fogják ezt jobban használni. Mivel a denuvo mindig online létet követel meg így mi lesz a legnagyobb előnyével ezeknek a konzoloknak, hogy offline tudsz játszani bárhol? Ez így megy a kukába akkor?
8.
8.
Doomsayer
6 és 7

Én nem akarok álszenteskedni és mind a kettőtök igazát látom. Akik el akarják adni a hardvert és a hozzá való szoftvert arra lobbiznak ezerrel és a milliárdokat kereső ügyvédeiket és jogászaikat arra uszítják és használják, hogy bemagyarázzák, hogy illegális és minden alkalommal meghal egy éhező programozó a családjával, mikor emulálsz. Míg az emulátorosok természetesen azt állítják, hogy nem árt ez az iparnak és nem is illegális.

Én azt tudom, hogy életemben sokat emulátoroztam, aminek a 80%-át nagy megelégedéssel tettem és a 20%-át nagy frusztrációval. Na ennek az összesen 100%-nak kb csak 99,874%-a volt illegális, a többi legálisnak minősül, akárhogy is nézzük.

Viszont ha nincs a Switch emulátor és a google-ből, torrent nélkül is letölthető játék rom-ok mindenféle DLC-vel és season pass-el, akkor sem a Zeldákat, sem a Xenoblade Chronicles játékokat ki sem próbáltam volna soha a büdös életben. És mivel kipróbáltam, ezért van is itt a mai napig Wii U és Switch is eredeti játékokkal és DLC-kkel. Így ez haszon volt a Nintendo-nak, ha tetszik nekik, ha nem. Ha felfogják, ha nem.

Mortal Kombat Armageddon PS2 is megvan és a MGS3 PS2 is megvan eredetiben és lekiismeretfurdalás nélkül játszom velük alkalom adtán PS hardver nélkül PC-n. (Mondjuk a MGS3 nem aktuális, mert annyi modernebb verziója van több más platformon -eredetiben megvan a 360-as is- és most PC-re is jön, de a Mortal Armageddon néha megy még.) Na de ilyenkor én nagy ívben le sem fosom, hogy az eredeti lemezt tegyem be a nem létező meghajtóm emlékébe, illetve elővegyem a *Rettenetes USB-s DVD író™*-t a tököm tudja melyik fiókból... hanem letöltöm, mint a güzü mint a gép mint a robot és betöltöm a legelső ronggyá hekkelt emulátorba, aztán játszom a PS-es játékot Nintendo vagy Xbox gamepad-del...

És engem totál nem érdekel semmiféle siralom. A Chronicles of Riddick - Escape from Butcher's Bay zseniális full jó FPS játék is olyan másolásvédelemmel van (Protection), hogy a Windows káros szoftvernek és vírusnak érzékeli és nem engedi futni, és ezért nem megy a játék. Aztán ezért hiába van meg, crack-elni kell. Úgyhogy már akkoriban, amikor még menő volt a DVD írás a crackelt és így az eredetivel ellentétben használható verzió ki is lett írva újra egy lemezre. Volt az a márkájú írható lemez, aminek az volt a márkája, hogy Ridisk. Úgyhogy most az eredeti mellett úgy is el van téve a játék, hogy Chronicles of Ridisk.
(Amúgy az Assault on Dark Athena miatt új motort kapott a főjáték is és ezért megvan modernebb digitális formában az is eredetiben, de ha az original Doom 3 motoros kell, akkor csak a crack-elt megy.)

Úgyhogy amíg sokan vitáznak rajta én inkább játszom és mind a Sony mind a Ninti sok pénzt keresett rajtam, amit *kizárólag* az emulátoroknak köszönhetnek.
7.
7.
TrishtanAG
#6: Ahogy Pc-n is lehetőséged van leárazva vásárolni, meg illlegálisan is letölteni a játékokat. Ez már az adott illettő lelkisimeretéhez tartozik.
6.
6.
crytek
#5: Ezt mindenki érti.De nem is ezt írtam. Hanem a legtöbb ilyen megmondó ember nem a switches kártyát teszi a gépbe és azt emulálja hanem letölti ...
5.
5.
TrishtanAG
#4: Amcsi bíróság mondta ki, hogy az emulációs legális és helyes, ha legális forrásból történik a játék beszerzése, amivel játszunk vele. Például ezért a Ps3 emulátor is évekig csak eredeti Blu Ray lemezről tudott játékot megnyitni (pedig nem volt akkoriban olcsó a meghajtó PC-n, nem is terjedt el). És ez érvényes a Switch emulálására is.
4.
4.
crytek
#1: Azzal takarodzni meg hogy valaki megvette akkor az emuláció már egyből helyes az mi?
Aki emulál bármibe fogadok hogy 99.5% uk nem a ninetndo kártyát teszi a gépbe és azt mokolja bele az emuba..hanem ugyanugy letölti ami akkor már warez te hiába vetted meg
3.
3.
Ooorky
#1: Én a zenékkel vagyok így, ott a polcon a bontatlan CD aztán telefonról megy az mp3...
2.
2.
crytek
Erre warezolni? Az már mindennek az alja :)
1.
1.
TrishtanAG
"A Nintendo Switch a kalózkodás ellen küzd már a debütálása óta: reméljük, ezúttal sikerül neki! "
Hát persze, miután felteszem a következő Xenoblade gyűjtőit a polcra, mindenképpen szeretném 20 fps-el játszani a gyári hardveren 720p-ben. És még véletlenül sem 4K-ban 60 FPS-el. Ráadásul az emuláció nem illegális, bármennyire is szereti azt hazudni a Nintendo. Letölteni a játékokat mindenféle helyekről a kártya megvétele és biztonsági lemásolása helyett? Na, az illegális.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...