Mindegy, hogy milyen módban játszod majd a Spider-Man 2-t, lesz ray tracing

  • Írta: osan
  • 2023. szeptember 16.
  • Hír
Link másolása
Melyik PlayStation 5 felhasználó ne várná a 2018-as Spider-Man-játék folytatását? Nagyobb, jobb és erősebb lesz, ahogy mondani szokták, legalábbis az ígéretek és az érkező hírek szerint. Csak alátámasztani látszik ezt a tény, hogy minden módban alapból be lesz kapcsolva a ray tracing.

Ahogy már nálunk is olvashattatok róla, nemrégiben szó volt főhőseink közötti azonnali váltásról, amit a PlayStation 5 bivaly ereje miatt lehetett megvalósítani. Most az is kiderült, hogy 3 lehetőségünk lesz képfrissítés terén, 30 fps, 40 fps és 60 fps. Míg értelemszerűen a 30 fps nem fog olyan „folyékonynak” tűnni, mint társai, de szebb grafikai megoldásokat várhatunk majd tőle. A 40 fps azoknak készült, akik 120 Hz-es TV-vel vagy monitorral rendelkeznek, a 60-as jelzőtábla pedig fluiditást hoz grafikai kompromisszumokkal. Ami mindháromban megtalálható lesz az a ray tracing. A ray tracing a visszatükröződések, világítások és árnyékok realisztikus rendereléséért felelős, ha esetleg nem lennénk otthon a szakzsargonban.

Az Insomniac szerint ez annak köszönhető, hogy elég idejük volt kiismerni a PlayStation 5-konzolt és így majdhogynem teljes egészében ki is tudják aknázni annak lehetőségeit. A 2018-as pókkaland felújított változata, annak spin-off része, a Miles Morales és a legújabb Ratchet and Clank rész fejlesztése alatt megismertek ilyen-olyan trükköket, melyekkel kihozhatják a PlayStation 5 maximális potenciálját. Kíváncsian várjuk, hogy ez csak üres beszéd-e, vagy most is a csapattól megszokott kiváló minőséget szállítják le. Ami még érdekesebb lehet, az a készülő Wolverine-játék, hiszen akkor már a fejlesztőstúdió ennél is gyakorlottabb lesz a platform kezelésében.

Peter és Miles október 20-án hálózza be a PlayStation 5-öt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...