A Microsoft nem tervezi, hogy más platformokra is elhozza a Game Pass-t

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 2.
  • Hír
Link másolása
A legutóbbi szóbeszédekre maga Phil Spencer reagált, aki elárulta, hogy a cég jelenleg nem számol azzal, hogy PlayStation vagy Nintendo konzolokra is bevezesse a Game Pass-szolgáltatást.

Annak ellenére, hogy a legutóbbi jelek arra utaltak, hogy a Microsoft szívesen kibővítené a Game Pass-szolgáltatást - például, hogy PlayStation és Nintendo platformokon is elérhető legyen -, a Microsoft Gaming vezetője, Phil Spencer gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Szerinte a cégnek jelenleg nincsenek ilyen tervei.

A Windows Centralnak adott interjújában Spencer a vállalat jövőbeli kiadásokkal kapcsolatos terveiről beszélt.

"Azzal kezdeném, hogy nem tervezzük a Game Pass PlayStationre vagy Nintendo-ra való átültetését." - mondta Spencer. "Nem is szerepel a terveinkben".

Az egész sztori Tim Stuart, az Xbox pénzügyi vezetője nyilatkozatából indult, aki az idei Wells Fargo TMT Summit során vázolta a cég stratégiáját, miszerint a szolgáltatást "minden olyan képernyőre elhoznák, amin lehet játszani". Ebből sokan arra következtethettek, hogy a Microsoft kevésbé akar a hardverre összpontosítani, inkább a szoftverre és még több szolgáltatásra, akár a japánok masináin is. Ezek szerint a rivális gyártók konzoljai kivételt képeznek, teljesen érthető módon.

9.
9.
crytek
#7: Erre kiváncsi lennék. Ugye a sony címek is amíg csak konzolon vannak "minden pcs álma" azt most hogy jönnek pcre szarabbnál szarabbal az ottani eladások
8.
8.
Seraph
#7: Szeretik magukat hardveren is rommá keresni, nem mondanának le róla.
7.
7.
Csoki80
#3: Rommá keresné vele magát a N ha mindenhova kiadnának mindent, de lehet hogy pont emiatt hígulna fel egy idő után minden...
6.
6.
Asshya
Elöbb saját platformra hozzák össze, hogy legyen értelme elöfizetni(újra)! Elmúlt pár hónapot leszámítva,büdös nagy nulla volt a játék felhozatal!
5.
5.
pandaril
#4: Persze, a tervek és a lehetőségek nem mindenhol fedik egymást, én személy szerint sem látok reális esélyt még egy first-party-only, cloud gaming alapú megoldásra sem pl. a Switch tulajok részére. De a két fejes nyilatkozatai akkor is ütik egymást. Mondjuk, legalább róluk beszélnek ezen a héten is.
4.
4.
negyven2
#2: Szerintem itt kb. az lehet a kommunikációs félreértés, mint ami volt abban, hogy meg akarják venni a Nintendo-t. Spoiler: nem, nem akarták megvenni (ismét, mert az első Xbox esetében ez is egy terv volt), csak egy eszmefuttatás volt arról, hogy mi lenne ha sikerülne egy ilyen üzletet megvalósítani.

Resetera-n voltak erről viták és ott arra jutottak, hogy itt Tim Stuart valószínűleg a Cloud Gaming-es megoldásra gondolt alapvetően (legyen az böngésző, vagy natív app). Illetve mint a Nintendo-s esetben ez lenne az ultimate terv (legoptimálisabb). Míg Phil igazából a konkrét racionálisán megvalósítható terveket mondta el. Ez kb. olyan, hogy ha valaki azt mondja, hogy szeretne Malibu-ban lakni egyszer, az nem azt jelenti, hogy ott is fog, sőt nagy eséllyel sose fog.

Csak ahogyan én tapasztalom manapság sok felületen összekeverik a mit szeretnék talán egyszer és a mit tudok megtenni témát.
3.
3.
crytek
Vicces is lenne ha bárki számolna egy ilyen dologgal.
Ez kb olyan szintű dolog lenne , mintha a nintendo vezér holnap benyögné ,hogy minden only nintendo nagy címet multiplatform verzióban is kihoznak.
Az ilyen híreket még április 1-én se hinné el senki sem
2.
2.
pandaril
Egy kommunikációs coach vagy hülyére keresné magád az Xbox-nál, vagy éhenhalna, nem tudom ezt pontosan megjósolni. De ez már a második alkalom az idén, amikor az Xbox-nál valaki úgy nyilatkozott, hogy arról előzőleg nem egyeztetett házon belül. Roppant kellemetlen. Az, hogy eleve mekkora a valószínűsége a dolognak, csak részletkérdés.
1.
1.
Doomsayer
Nem fogom most a netet túrni bizonyítékért, de valamiért úgy rémlik, hogy korábban mintha nyitottak lettek volna rá a microsoft-nál. Meg nekik csak plusz pénz lenne. Mindazonáltal lehet, hogy a többi piaci résztvevő azt mondta rá, hogy "mi lenne, ha nem lenne", hiszen a saját eladásaikat is alááshatná és erre a micro most különösebb arcvesztés nélkül tudja mondani, hogy esze ágában sem volt máshova elvinni a GP-t.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...