A Microsoft a PlayStation és a Nintendo konzoljaira is elhozná a Game Pass-t

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 1.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft egyik vezetőjének nyilatkozata szerint a cég stratégiája az, hogy a játékaik és a szolgáltatásuk minden olyan eszközön elérhető legyen, amin játszani lehet, többek között a konkurencia konzoljain is.

Amikor a Microsoft végül sikeresen felvásárolta az Activision Blizzardot, sokan félig vicceskedve, félig utat engedve a hurrá optimizmusnak azzal reagáltak a dologra, hogy most már csak a Sonyt és a Nintendót kell megvennie a redmondi cégnek. Erre akkor is és most is nevetségesen kevés esély mutatkozik, de Mohamed és az a bizonyos hegy is mutatja, hogy máshogy is megoldható a dolog.

Tim Stuart, az Xbox pénzügyi vezetője azt nyilatkozta az idei Wells Fargo TMT Summit során, hogy a cég stratégiája az, hogy minden kompatibilis okoseszközön elérhetővé tegyék a belső fejlesztésű játékaikat, és természetesen az Xbox Game Pass szolgáltatást is. És igen, fehéren feketén kijelentette, hogy ilyen eszköz a PlayStation 5 és a Nintendo Switch is.

Természetesen kettőn (vagy ez esetben hármon) áll a vásár, így az Xbox terveinek gátat vethet a konkurencia, főleg a Sony, aki 2014-ben az akkor még EA Access néven futó EA Play szolgáltatást sem volt hajlandó elérhetővé tenni a konzoljain, mivel nem tekintették kellően értékes adaléknak. A helyzet azóta változott, és nemcsak az EA szolgáltatása, de a Uplay+ is elérhető már PlayStationre.

5.
5.
zoli12i
#4: Csak nem a cimbid ? Starfield boy....
4.
4.
Doomsayer
#2: Valaki dobja már ki ezt innen.
3.
3.
memoryman
Érdekes elgondolás. Kiváncsi vagyok mi lesz a vége. Hiszen az EA és a UBI is bekerült végül!
2.
2.
zoli12i
Most ide jó lenne beilleszteni egy Méhes/crytek meme-t.
1.
1.
crytek
Hozná...de a másik kettő ebből nem kér :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...