Két új CEO veszi át Jim Ryan egykori helyét a PlayStation élén

  • Írta: szlav
  • 2024. május 14.
  • Biznisz
Link másolása
Jim Ryan egykori posztját két új elnök-vezérigazgató tölti majd be. A belsős játékfejlesztésekért Hermen Hulst felel majd elsőként, míg hardveres téren Hideaki Nishino lesz a PlayStation nagyfőnöke.

Kétfejű sárkányként üzemel tovább a PlayStation, miután idén márciusban elhagyta posztját a Sony Interactive Entertainment egykori elnök-vezérigazgatója, Jim Ryan. Az úriember hagyatéka vitathatatlan, így jókora cipőbe lépett bele az elmúlt hónapokban az ideiglenes utódja Hiroki Totoki. Ez a felállás azonban csak addig tartott, amíg a Sony Group Corporation működési- és pénzügyi igazgatója meg nem találta a videojátékos divízió következő vezetőjét. Illetve vezetőit.

Jim Ryan egykori pozícióját ugyanis két új vezető vállalta magára, Hermen Hulst és Hideaki Nishino - két játékipari veterán, akik mind belülről, a Sony berkeiből kerültek fel a CEO-i pozíciókba. Hermen Hulst sokak számára neve ismerős lehet, hiszen ő volt a PlayStation Studios eddigi feje, 2005-ben pedig ő alapította a Guerrilla Games stúdióját. Hulst az újonnan megnevezett Studio Business Group vezetője lesz, ennek keretein belül pedig ő igazgatja majd a PlayStation belsős fejlesztőcsapatait, illetve ő koordinálja majd a saját IP-k más médiumokra való adaptálását is (filmek, TV-sorozatok, stb.)

A stúdiócsoport mellett megnyílik az úgynevezett Platform Business Group is, amely gyakorlatilag a PlayStation hardveres ágát jelenti - ezt vezeti majd Hideaki Nishino, a korábbi platformélményért felelős alelnökből előléptetett CEO. Nishino igazgatósága alá kerül minden, ami a PlayStation-konzolok hardverével, annak kiegészítőivel és a technológiai fejlesztésekkel kapcsolatos, ő felel majd a PlayStation Network fejlődéséért, illetve a Nishino határköre alá került a külsős stúdiókkal való kapcsolatépítés is.

A GamesIndustry.biz jelentése szerint a két új PlayStation-vezér a nagyobb Sony Interactive Entertainment elnökének, Hiroki Totokinak jelent majd, aki egyben a Sony Group Corporation COO-ja (műveleti igazgatója) és CFO-ja (pénzügyi igazgatója) is. A fenti felállás június 1-jétől lép életbe, Hermen Hulst és Hideaki Nishino ekkor hivatalosan ekkor foglalják el a helyüket a videojátékos divízió élén.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...