HWSW: Szupervékony notebook az Apple-től

  • Írta: Daks
  • 2008. január 16.
  • Hardver
Link másolása
A világ legvékonyabb notebookját mutatta be a MacWorld Expo nyitónapján az Apple - számolt be róla Nagytestvérünk, a HWSW.
A világ legvékonyabb notebookját mutatta be a MacWorld Expo nyitónapján az Apple - számolt be róla Nagytestvérünk, a HWSW.


A bejelentés szerint a MacBook Air azonnal előrendelhető és két hét múlva szállítják. Az 1,6 GHz-es processzorral és 80 gigabájtos merevlemezzel szerelt alapkonfiguráció 1799 dollárba kerül az Egyesült Államokban, az Apple eddigi árképzési gyakorlata alapján Európában 1799 euróért, Magyarországon pedig 440 ezer forint körüli bruttó áron lesz elérhető és a cég hazai képviseletének tájékoztatása szerint egy hónap múlva már a magyar üzletekben is kapható lesz. Az 1,8 GHz-es processzorral és 64 gigabájtos SSD-vel szerelt MacBook Air listaára 3098 dollár, ami a fenti számítás alapján Magyarországon 790 ezer forint körüli árat vetít előre.

Érdekel a világ legvékonyabb notebookja?
Irány a Nagytestvér!
7.
7.
kovik
lemaradt a legvékonyabb résznél hogy a 4-es a mm előtt
6.
6.
kovik
Ha valaki lusta lenne utánaolvasni érdemes tudni róla ezeket, és után mondani azt hogy nem a vastagságát kellett volna inkább csökkenteni meg egyebek:

325 x 227 mm-es alapterületéhez legvastagabb pontján 19,4 mm-es vastag, legvékonyabb pontján mm, tömege 1,36 kilogramm.



"Az alumíniumötvözetbe burkolt MacBook Air kiterjedését alapvetően 13,3 hüvelykes, LED háttérvilágítású kijelzője határozza meg, melynek natív felbontása 1280x800 pixel. Alatta automatikus világítással ellátott billentyűzet és viszonylag nagyméretű multi-touch érintőpad kapott helyet."



"bal oldalán van a MagSafe tápcsatlakozó, jobb oldalán, egy ajtó mögött audiokimenet, USB port és egy micro-DVI port található, utóbbin keresztül DVI, VGA és opcionális adapterrel kompozit és S-Video jel nyerhető. Az audiovizuális képességekhez még hozzátartozik egy beépített monó hangszóró, mikrofon és webkamera, a kommunikációt pedig Bluetooth 2.1+EDR és AirPort Extreme (802.11a/b/g/n) modul segíti. (Ethernet adaptert szintén külön lehet beszerezni.) A MacBook Air 37 wattórás lítium-polimer akkumulátora akár 5 órányi használathoz lehet elegendő."



és a végére pár élőkép a gépről, hogy ne csak gyáriakat lássunk: http://gizmodo.com/345115/macbook-air-hands+on


Szerintem ha olcsóbb lenne, biztos nagyon nagy igény lenne rá. Mondjuk nem kétlem hogy így is nagy lesz, mert hát Apple termék, és hát a presztizs az sokhelyen nagyon számít.



Nekem egyébként az a véleményem, hogy ez egy jó húzás volt, és ha nem lenne ilyen drága meggondolnám hogy ilyet vegyek-e.

Ja és aki azt mondja hogy gyenge gép, annak azt mondom, hogy nem a játékosoknak lett kitalálva, és aki nem játszik vele, annak tökéletesen megfelelő teljesítménye van.



Na ez jó hosszú lett, de nem bírtam ki hogy ne írjak ennyit.
5.
5.
metafenomÉN
Igaz 4 óra üzem időt írnak , hát na akkor is drága :)
4.
4.
metafenomÉN
Az igazi probléma az lehet hogy az aku nem nagyon szereti ha kicsi a helye tehát hordozható gép de táp nélkül meddig él?

Egyenlőre tényleg túl drága inkább villogni lehet vele más előnye nem sok van. Eddig sem volt túl vastag most az a pár mm nemérmeg több száz ezret.



3.
3.
Danyell86
Kihagytam egy nem szót, nem a configért fizetsz:)
2.
2.
Danyell86
Az, hogy gyenge az igaz, viszont ezeket ne arra tervezték, amire te valószínűleg használnád, másrészt itt a cofgért fizetsz (evidens:)) itt a technológia, az amit kifizetsz, meg ugye a NEVET kell megfizetni, de, ahogy kivettem a szavaidbó, nem ilyen körökben mozogsz, mivel ezt egy üzletember vagy magnak veszi "IMIDZS" nővelésből, vagy a feleségének (mert neki annyi kell :S ). Különbenis, akkor az Sus minek hozta ki a Lmaborghini modelját, vagy a bőbórítású lap top-ját, illetve az ACER a ferrari modell-t?? "IMIDZS-IMIDZS-IMIDZS", ez a maiu világban nagyobb körökben iszonyat fontos, szóval ez ugyanúgy fogyó eszkóz lesz, mint a többi, csak Magyarországon nem elsz ez még egy jó ideig feltünő jelenség.
1.
1.
Hablaty
Hááát igazából ezzel a vastagságcsökkenetéssel, csak azt érték el, hogy nagyon gyenge lett.Akinek hely kellaz nem fog vele túl sokra menni, mert annak inkább magasság,, vagy szélességcsökkentés kéne.Ráadásul nagyon drága.Valszeg nem lesz valami nagy siker, én mondom, egy papír vagy fólia állagú notebook kéne, azzal többre mennének.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...