PSP

A Sony apró kézikonzolja, a handheld piac legmeghatározóbb alakja, a PSP.
1304519400

Egymilliárd dollárt követelnek a Sony-tól

Újabb csoportos keresetet nyújtottak be a Sony ellen, és ezúttal azt is kikötötték: egymilliárd kanadai dollár kártérítést követelnek a konzolgyártótól, amiért illetéktelen kezekbe kerültek a PlayStation Networkön keresztül megosztott személyes adatok. A Sony-tól már az amerikai kongresszus is válaszokat vár.
1304413200

Megtámadták a Sony Online-t is, 24 millió érintett

Nagyon úgy tűnt, hogy helyreáll a rend a PlayStation Network körül, elsőként a japán szerverek indultak újra, mikor kiderült, hogy a Sony Online Entertainmentet is támadás érte: 24.6 millió hozzáférés vált a hackerek martalékává. Az érintettek kártérítést kapnak.
1304316750

A PSN számadatai regionális bontásban

Szeretnéd tudni, hány felhasználói fiók volt veszélyben a PlayStation Networkot érintő behatolás következtében? Egy kiszivárgott dokumentum országokra bontja a játékosok számát, melyből te is meggyőződhetsz arról, hogy kishazánk vajon hol foglal helyet a populációt tekintve.
1304242804

PSN leállás - lezajlott a Sony sajtótájékoztatója

A hajnali órákban bizonyára sokan az igazak álmát aludták, ám Tokióban a Sony rövid sajtótájékoztatót tartott a PSN ellen indított támadásra reagálva, illetve az újraindulásról is tájékozódhattak az érintettek. A cég fejesei, Kaz Hirai, Shinji Hasejima és Shiro Kambe bocsánatot kértek a fiaskóért.
1304168400

PSN leállás - sajtótájékoztatót tart Kaz Hirai

Az elmúlt hét valószínűleg az egyik legbrutálisabb időszak volt, amit a PlayStation-részlegnek, illetve az egész Sonynak át kellett élnie. A PlayStation Network feltörésével kapcsolatos dolgok tisztázására holnap sajtótájékoztatót tart a PS-márka nagyfőnöke, Kaz Hirai.
1304006400

Jövő héten állhat helyre a PlayStation Network

Valóságos pokoljárást él át a Sony, a PlayStation Network leállása és az adatlopások óriási fejfájást okoznak neki, és az ügy anyagi vonzata is hatalmas lehet. Becslések szerint több milliárd dollárt bukhat a vállalat, a részvényei 5 százalékot zuhantak - ha minden jól megy, jövő héten állhat helyre a rendszer.
1303920046

Masszív frissítéssel térhet vissza a PSN

Nem csupán a már hangoztatott támadható rés befoltozásával térhet vissza a PlayStation Network, hanem a felhasználók körében már régen áhított új funkciókkal bővülhet a szolgáltatás, mintegy engesztelésképpen. A legfontosabb újítás a cross-game chat és a video chat bevezetése lehet.
1303902382

Számon kérik a Sony-t a PSN fiaskó miatt

Connecticut szenátora szerint elfogadhatatlan, hogy a Sony napokkal azután árulta el, hogy személyes adatokat is elloptak a PSN-en keresztül, hogy a behatolás ténye ismertté vált. A PSN leállás nem csak a játékosoknak, de a fejlesztőknek is keresztbe tesz, emellett újabb warezos vonatkozása látott napvilágot az ügynek.
1303798385

PSN leállás: a hitelkártya adatok is veszélyben

A Sony elismerte: a felhasználók személyes adatai is veszélybe kerülhettek a PlayStation Networkon, miután már öt napja áll a rendszer külső támadás eredményeképpen. Mindez érintheti a vásárlók hitelkártya adatait is, bár ennek kockázata "nem jelentős". Az újraindulás időpontját még mindig nem tudjuk.
1303634323

Nincs többé DS Lite, Amerikában lesz még PSPgo

A kézikonzolos generációváltás küszöbén állunk, a Nintendo már piacra dobta a maga üdvöskéjét, míg a Sony az év végén indítja útjára a PSP utódját. Nem véletlen tehát az sem, hogy a gyártók már azon morfondíroznak: a korábbi gépek melyik változatát temessék el spórolás céljából?