Xbox

Az eredeti Microsoft Xbox konzol. Bill atyánk egyik üdvöskéje, melyet hihetetlen pénzekből futtatott fel.
Típus: Játékkonzol, Táblajáték

Tízéves az első Xbox és a Halo

Mérföldkőhöz érkezett a Microsoft konzolipari jelenléte. Napra pontosan tíz éve jelent meg az első generációs Xbox az amerikai boltokban és vele együtt a Bungie sikerszériájának nyitódarabja, a Halo: Combat Evolved. Mindkét gyöngyszem hatalmas sikereket ért el és ütőképes fegyver lett a rendmondiak kezében.

HWSW: Innovatív-e a Microsoft?

Sokan már temetik a Microsoftot, leírják a céget, azt mondják, nem innovatív, képtelen a megújulásra. Még olyanok is vannak, akik Steve Ballmer távozását követelik vagy a feldarabolást sürgetik. Hogy jutott el idáig a világ legnagyobb szoftvercége? Elemzés a HWSW-től.

Elhagyta a Microsoftot az Xbox atyja

Nem erősíti tovább a redmondiak sorát a klasszikus Xboxot megálmodó négy fejlesztő utolsó tagja. Otto Berkes is kivette a részét a cég első játékkonzoljának programozásából, ám jelenleg új vállalat sorait erősíti. A Microsoftnál már egyetlen kulcsfigura sincs, akinek az előző generációhoz köze lehet.

Megújult az Xbox hivatalos oldala

Az Xbox 360 dashboard-frissítése mellett aktuálissá vált az Xbox.com felújítása is. Így Major Nelson nem habozott bejelenteni, hogy erre a mai nap során rá is térnek, és élesítik a hosszú hónapok alatt fejlesztett új rendszert, ami mindenféle okossággal bővíti a site-ot.

Illegális droglaborhoz vezetett a lopott Xbox

Az Xbox lassan elég sok bűncselekmény résztvevőjeként tűnik fel, legutóbb például egy gyilkossági ügyben játszott fontos szerepet. Most azonban a történetünk sokkal vidámabban végződik: a lopott Xbox egy illegális metamfetamin laborhoz vezette a rendőrséget.

Kilép a Microsofból az Xbox két vezéregyénisége

Robbie Bach és J. Allard, a Microsoft Entertainment & Devices divíziójának, s így az Xboxnak a két legnagyobb alakja a mai napon egymástól függetlenül elhagyták a céget.

Emlékeztető: holnap megszűnik a régi Xbox Live

Ma még elővehetitek a Halo 2-t néhány óra multi erejéig, utána viszont bontsatok fel egy csomag papírzsepit és vegyetek könnyes búcsút kedvencetektől.

Leáll az első generációs Xbox Live

Április 15-től megszűnik az első generációs Xbox Live támogatása, a szervereket leállítják, a Halo 2 rajongók pedig játszhatnak tovább PC-n, már ha van kedvük.

Az amerikai fiatalok 82%-a rendszeresen játszik

Az NPD egy tanulmánya szerint az amerikai fiatalok nem kevesebb, mint 82%-a rendszeresen játszik valamilyen platformon, ami nem kis szám.

Egy modder elkészítette az Xbox 1 slim változatát

Míg a világ a Playstation 3 vékony változatáról beszél, addig egy modder elkészítette a régi Xbox ilyen változatát, amely gyönyörűen néz ki az eredetihez képest.