Portal 2 MAC, PC, PS3, X360

The cake is a lie - tudtuk meg a Portal első részéből, most azonban jön a második rész, mely még több kihívást tartogat majd főhősünk számára. A játék DLC-kkel is rendelkezik, ezek ingyenesek.
Típus: FPS, Ügyességi

Portal 2 - befektetési lehetőségek az Aperture-nél

Már nincs egy hónap sem hátra a Portal folytatásának megjelenéséig, a Valve ennek apropójából újabb löketet adott a játék marketingkampányának. Az Aperture Investment Opportunity (Aperture befektetési lehetőségek) trailersorozat tegnap indult el, az első részét máris megtekinthetitek!

Tévéreklámot kapott a Portal 2

Sem a véletlenre, sem a reklámügynökségekre nem bízta rá a Portal 2 tévéreklámjának elkészítését a Valve. A csapat megunta, hogy az erre szakosodott cégek képtelenek újat mutatni, és hogy mindig csak utólag tudják megvitatni velük, hogy mit ronthattak el a végeredményen.

Videón a Portal 2 új karaktere

A Valve is jelen van a Bostonban zajló PAX East 2011-en, ahová egy nyolcperces gameplay felvételt hozott el. A videóban lehull a lepel a Portal 2 új karakteréről, Cave Johnsonról. Hangját a zseniális JK Simmons szólaltatja meg, akit a Spider-Manben láthattunk nagyszájú főszerkesztőként.

40 perc marketing Gabe Newell társaságában

Vannak olyan emberek, akikre muszáj figyelni még akkor is, ha nem szeretnénk. Nos, Gabe Newell, a Valve elnöke nem éppen szép ember, és nem is valami szimpatikus, de az tény, hogy tud valamit. Most ő tartott egy 40 perces előadást az egyik amerikai iskola óráján.

Nem lesz Move-támogatás a Portal 2-ben

A Valve megerősítette, hogy a korábbi felvetések hamisnak bizonyultak, a Portal 2 nem támogatja a PlayStation Move vezérlőt. Szerintük a német PS Blog bejegyzéséből készült rossz fordítás indította el a pletykákat. Marad a hagyományos terelgetés, de nincs is baj ezzel.

Ajándéktipp Valentin-napra a Portal készítőitől

Ha rászántátok magatokat, s úgy döntöttetek, idén megünneplitek valahogy a Valentin-napot, akkor sincs még minden elrendezve: mit ajándékozzatok a kedveseteknek? Az Aperture Laboratories szerint semmi esetre sem csokoládét, virágot vagy gyémántot...

Portal 2: mindenhol elérhető a felhasználói tartalom

Még magasabb szintre emeli a Valve a keresztplatformos játéklehetőségeket a Portal folytatásában: a Portal 2-ben nagy hangsúlyt fektetnek a felhasználók által létrehozott pályák gondozására, így Xbox 360-on és PlayStation 3-on is játszhatunk egy PC-n kreált cuccal.

Portal 2 - nem különböznek a konzolos változatok

Bár Gabe Newell azt mondta az E3-on, hogy a Portal 2 PS3-as verziója lesz a legjobb konzolos változat, ez a kijelentés elsősorban az olyan extrákra vonatkozik, mint a cross-platform játéklehetőség. A szintén Valve-os Chet Faliszek szerint a konzolos változatok lényegében ugyanolyanok lesznek.

Portal 2 - közös multiplayer PC-n és PS3-on

"Azt ígértük a játékosoknak az E3-on, hogy a PS3-as Portal 2 a legjobb konzolos verzió lesz" - emlékeztetett Gabe Newell a minap történt bejelentésében, melyben megerősítette, hogy a konzol tulajdonosai együtt játszhatják majd a PC-s és a Mac-es játékosokkal a játék kooperatív módját.

Portal 2 és a Razer Hydra

Ez utóbbi pár napban ez már körülbelül a huszadik hír, amiben a Razer valamelyik új játékvezérlője szerepel. Azonban az első, amelyikben konkrétan egy játékkal együtt. A Valve ugyanis bejelentette, hogy egy külön csomag jár majd a Portal 2 mellé, mely csak a Hydrával játszható.