Portal 2 MAC, PC, PS3, X360

The cake is a lie - tudtuk meg a Portal első részéből, most azonban jön a második rész, mely még több kihívást tartogat majd főhősünk számára. A játék DLC-kkel is rendelkezik, ezek ingyenesek.
1304842022

Valve: miért nem beszél a Portal 2 hősnője?

Rengetegen kérdezik a Valve fejlesztőit arról, hogy a Half-Life főhőséhez hasonlóan miért néma a Portal 2 főhősnője, Chell is? A Portal sztoriáért felelős író pedig úgy gondolta, megválaszolja a kérdéseket, habár úgy tűnik, hogy a lényeg a következő: a karakter nem működne, ha beszélne.
1304692200

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Helyreállt az univerzum rendje - idézőjelben persze -, a hazai toplistát ismét a World of Warcraft előfizetői kártya vezeti, a korábbi csúcstartó Crysis 2 most már csak a második. Megérkezett a PC-s Portal 2 is, ez egyébként alaposan meglátszik az összesített toplistán is.
1304494150

Portal 2 teszt

Elég furcsa dolgokat teszünk meg a tudományért. Kínozzuk magunkat a vizsgálati alany személyében, számtalan rejtvényen rágjuk át magunkat, pedig még tortát sem kapunk érte. A Valve Portáljának folytatásában bár szinte szadista fejtörőket teljesítünk egy puzzle-FPS formájában, de hihetetlenül komikus elbeszélést élünk át.
1304344800

Éppen befért a hazai legjobbak közé a Portal 2

Az összesített toplista tizedik helyén nyitott, ezzel éppen befért az élbolyba a Portal második része. A Valve remekművét látszólag nem csak a kritikusok, hanem a játékosok is komálják: ráadásul az eladásokat még nem is a számítógépes, hanem a konzolos változatok húzták.
1304175600

Ingyenes DLC-t kap a Portal 2

A DLC-k világa manapság, úgy néz ki, hogy a sok játékhoz az első napon elérhető a fizetős frissítés. Ezzel szemben a Valve most általános tiszteletet vívott ki a játékosok köreiben legújabb bejelentésével: hamarosan teljesen ingyenes letölthető csomag érkezik a Portal 2-höz.
1303981200

Eredetileg előzménynek készült a Portal 2

Sokszor el sem tudjuk képzelni, hogy egy játék a kezdeti ötletek után mennyi különböző variáción megy keresztül, mire a végleges termék a boltokba kerül. Most kiderült például, hogy a Portal 2 eredetileg előzmény lett volna, egészen más főszereplővel, történettel és hangulati elemekkel.
1303372800

Összeesküdtek a PC-s játékosok a Portal 2 ellen

A számítógépes játékosokat nagyon felhúzta, hogy a PC-s Portal 2-ben egy konzolos figyelmeztetés is szerepel, és az sem volt szimpatikus nekik, hogy a Valve már az első napon DLC-t adott ki a játékhoz. Mi a megoldás? Össztüzet zúdítani a játékra a Metacriticen.
1303227011

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bőséges napok várnak ránk, a héten jó eséllyel mindenki talál fogára való játékot - már ha tényleg akar. A legnagyobb királyság természetesen a Mortal Kombat lesz, de mi már kíváncsian várjuk a Portal és az Operation Flashpoint folytatását is. És ez még nem minden...
1303138837

Portal 2 - videón a steames funkciók

Nem titok, hogy a holnap megjelenő Portal 2 nem csupán a játékélmény miatt lesz jelentős mérföldkő, hanem azért is, mert meghonosítja PlayStation platformon a Valve Steam rendszerét. Hogy holnap ne érjen senkit se meglepetés, megmutatjuk, hogy a gyakorlatban mindez hogyan néz ki.
1302955202

Nem jelent meg idő előtt a Portal 2

A leleményes kódfejtők minden próbálkozása és a Steamen lévő visszaszámláló óra lejárta ellenére mégsem vált játszhatóvá tegnap este a Portal 2. A Valve feszültséget keltő puzzle-feladványa sem arra utalt, hogy idő előtt játszhatunk fejtörő FPS-sel, mindössze egy új steames akciót harangozott be.