Portal 2 MAC, PC, PS3, X360

The cake is a lie - tudtuk meg a Portal első részéből, most azonban jön a második rész, mely még több kihívást tartogat majd főhősünk számára. A játék DLC-kkel is rendelkezik, ezek ingyenesek.
Típus: FPS, Ügyességi

Eredetileg előzménynek készült a Portal 2

Sokszor el sem tudjuk képzelni, hogy egy játék a kezdeti ötletek után mennyi különböző variáción megy keresztül, mire a végleges termék a boltokba kerül. Most kiderült például, hogy a Portal 2 eredetileg előzmény lett volna, egészen más főszereplővel, történettel és hangulati elemekkel.

Összeesküdtek a PC-s játékosok a Portal 2 ellen

A számítógépes játékosokat nagyon felhúzta, hogy a PC-s Portal 2-ben egy konzolos figyelmeztetés is szerepel, és az sem volt szimpatikus nekik, hogy a Valve már az első napon DLC-t adott ki a játékhoz. Mi a megoldás? Össztüzet zúdítani a játékra a Metacriticen.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bőséges napok várnak ránk, a héten jó eséllyel mindenki talál fogára való játékot - már ha tényleg akar. A legnagyobb királyság természetesen a Mortal Kombat lesz, de mi már kíváncsian várjuk a Portal és az Operation Flashpoint folytatását is. És ez még nem minden...

Portal 2 - videón a steames funkciók

Nem titok, hogy a holnap megjelenő Portal 2 nem csupán a játékélmény miatt lesz jelentős mérföldkő, hanem azért is, mert meghonosítja PlayStation platformon a Valve Steam rendszerét. Hogy holnap ne érjen senkit se meglepetés, megmutatjuk, hogy a gyakorlatban mindez hogyan néz ki.

Nem jelent meg idő előtt a Portal 2

A leleményes kódfejtők minden próbálkozása és a Steamen lévő visszaszámláló óra lejárta ellenére mégsem vált játszhatóvá tegnap este a Portal 2. A Valve feszültséget keltő puzzle-feladványa sem arra utalt, hogy idő előtt játszhatunk fejtörő FPS-sel, mindössze egy új steames akciót harangozott be.

Portal 2 - a PS3-as Steam-támogatás részletei

A Valve végre teljes egészében lerántotta a leplet, hogy az online disztribúciós rendszerük, a Steam hogyan fogja támogatni a Portal 2-t PlayStation 3-on. Nem titok, hogy ez a játékuk lesz az első a konzolon, amely használja a Steamet, Gabe Newell csapata nem bíz semmit a véletlenre.

Portal 2 - életmentő csizmák

Megérkezett az Aperture Science termékeit bemutató videócsokor utolsó része. Nem csoda, mivel jövő héten már meg is vehetjük a játékot. A mai videó a főhősre, Chellre összpontosít, ugyanis ő veheti kézbe - azaz lábra - a magas zuhanástól megvédő lábbeliket, miközben sértetlenül érkezik a talajra.

Újabb Portal 2 képek, itt az első képregény is

Két hét múlva érkezik a Portal folytatása, és a Valve látszólag ráerősített a marketingre is. Nem csak tonnányi új screenshotot kaptunk, hanem elindult egy új képregénysorozat is, amely az első és a második játék közötti történéseket meséli el - az első epizód már megtekinthető, ráadásul ingyenesen.

Portal 2 - vegyél te is lőtornyot!

Minden hétre jut egy kis apróság a Portal 2-ből, ezúttal egy olyan reklámfilmmel gazdagodhatunk, amelynek tárgyai a turretek, azaz a rögzített, mozgásérzékelős lőtornyok. Nem kevés borsot törnek majd az orrunk alá a puzzle feladványok megoldása közben, jó pár tesztkamrát tesznek veszélyessé.

Portal 2 - a bizalom tesztje

Megérkezett a Portal 2 videósorozat második része, mely ezúttal a co-op mód legfontosabb elemére koncentrál: a játékosok közti bizalomra. Mivel a játék bármely pontján lesz alkalmunk kiszúrni bajtársunkkal, fontos lesz az együttműködés. Mókás robotjaink ezt prezentálják nekünk.