Portal 2 MAC, PC, PS3, X360

The cake is a lie - tudtuk meg a Portal első részéből, most azonban jön a második rész, mely még több kihívást tartogat majd főhősünk számára. A játék DLC-kkel is rendelkezik, ezek ingyenesek.
Típus: FPS, Ügyességi

A Valve még nem akar új Source motort

A Valve még mindig nem akar új Source motort fejleszteni, noha az engine nem éppen mai csirke. Nagy gondolatokat nem kell keríteni a dolog mögé, a cég szerint mindössze arról van szó, hogy nagy feladat lenne új kódot készíteni, sokkal jobban tudnak haladni, ha inkább fokozatosan fejlesztik a régit.

Half-Life 3 programkód a Portal 2-ben?

Az ilyen jellegű felfedezésekkel az a baj persze, hogy sosem tudjuk, hogy az egész valami véletlen folytán maradt benne a programban, vagy a készítők direkt rejtették el az utalást. Mindenesetre a Portal 2 frissen kiadott modkészítőjében a combine-ra találtak utalást a szemfülesek.

Portal 2 - az utolsó késés oka

Úgy tűnik, hogy van, amikor kifejezetten megéri késleltetni egy játékot. A Portal 2 abból a szempontból kivétel, hogy ebben az esetben a késés legnagyobb támogatója maga a cégvezető, Gabe Newell volt, aki szívesen adott még pár hetet a fejlesztőcsapatnak, hogy legyen idejük a játék finomhangolására.

A Valve kitart a single player mellett

Gabe Newell megcáfolta azokat a korábban felvetett híreszteléseket, miszerint a Portal 2 volt a cég utolsó, kimondottan az egyjátékos élményekre koncentráló játéka. Sok rajongó szívéről most nagy kő esett re, hiszen a washingtoni stúdiótól továbbra is várható masszív narratívával megáldott fejlesztés.

Becélozta a mobilokat a Valve

A Steam-szolgáltatások bevezetése a PlayStation 3-on hatalmas siker volt a Valve számára. Innen nézve pedig felmerül a kérdés: hol maradnak a cég szoftverei az egyre inkább népszerűvé váló mobilplatformokról. A cég fejesei szerint már célba vették az iPhone-t és az Androidot.

Valve: miért nem beszél a Portal 2 hősnője?

Rengetegen kérdezik a Valve fejlesztőit arról, hogy a Half-Life főhőséhez hasonlóan miért néma a Portal 2 főhősnője, Chell is? A Portal sztoriáért felelős író pedig úgy gondolta, megválaszolja a kérdéseket, habár úgy tűnik, hogy a lényeg a következő: a karakter nem működne, ha beszélne.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Helyreállt az univerzum rendje - idézőjelben persze -, a hazai toplistát ismét a World of Warcraft előfizetői kártya vezeti, a korábbi csúcstartó Crysis 2 most már csak a második. Megérkezett a PC-s Portal 2 is, ez egyébként alaposan meglátszik az összesített toplistán is.

Portal 2 teszt

Elég furcsa dolgokat teszünk meg a tudományért. Kínozzuk magunkat a vizsgálati alany személyében, számtalan rejtvényen rágjuk át magunkat, pedig még tortát sem kapunk érte. A Valve Portáljának folytatásában bár szinte szadista fejtörőket teljesítünk egy puzzle-FPS formájában, de hihetetlenül komikus elbeszélést élünk át.

Éppen befért a hazai legjobbak közé a Portal 2

Az összesített toplista tizedik helyén nyitott, ezzel éppen befért az élbolyba a Portal második része. A Valve remekművét látszólag nem csak a kritikusok, hanem a játékosok is komálják: ráadásul az eladásokat még nem is a számítógépes, hanem a konzolos változatok húzták.

Ingyenes DLC-t kap a Portal 2

A DLC-k világa manapság, úgy néz ki, hogy a sok játékhoz az első napon elérhető a fizetős frissítés. Ezzel szemben a Valve most általános tiszteletet vívott ki a játékosok köreiben legújabb bejelentésével: hamarosan teljesen ingyenes letölthető csomag érkezik a Portal 2-höz.