Portal 2 MAC, PC, PS3, X360

The cake is a lie - tudtuk meg a Portal első részéből, most azonban jön a második rész, mely még több kihívást tartogat majd főhősünk számára. A játék DLC-kkel is rendelkezik, ezek ingyenesek.
1314712800

Portal 2 - PC-n fogyott a legjobban

Manapság már azt szokhattuk meg, hogy az egyes fejlesztők a haszon nagyobb részét a konzolos eladásokból realizálják, a PC-s verziónál pedig reménykednek, hogy visszahozza a belerakott pénzmennyiséget. Nos, úgy tűnik, hogy a Portal 2 esetében nem egészen így alakult a dolog.
1314190800

Élőszereplős rövidfilm a Portal alapján

Közel hat perc hosszú rövidfilm készült a Portal alapján, amit ugyan már a Comic-Conon is bemutatott a rendezője, de most végre a YouTube-on mi is szemügyre vehetjük az alkotást. Bár a GLaDOS kimaradt, a lényeg így is érthető: az Aperture tesztkamráiból nincs menekvés.
1313748000

GC 2011: Szeptemberben jön a Portal 2 első DLC-je

Hatalmas, de nem váratlan siker a Portal 2, annak ellenére, hogy a Half-Life hanyagolása miatt a Valve mostanában elég sok hideget-meleget, de inkább hideget kap a rajongóktól. Talán ezért is próbál kedveskedni nekünk cég egy ingyenes DLC megjelentetésével.
1311771600

Electronic Arts helyzetjelentés, tarolt a Portal 2

A várakozásoknak megfelelően teljesített az Electronic Arts az első pénzügyi negyedévében. A Portal 2-ből kétmillió példány ment el, a Crysis 2-ből három, és bíztató a következő hónapok felhozatala is: a Battlefield 3 előrendelései a Bad Company 2 tízszeresére nőttek, a The Old Republic pedig már rekorder.
1310454000

Képregénygyárossal szövetkezik a Valve

Bár a Valve eddig is készíttetett képregényt bizonyos sorozatairól - legutóbb éppen a Portal volt soron a második rész megjelenése kapcsán -, most komolyabb fokozatba kapcsol: egyenesen a Hellboy füzeteket is készítő Dark Horse-szal szerződött le egy 300 oldalas képregényre.
1309966200

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Az uborkaszezonhoz közeledve egyre kevesebb nagy cím kerül boltokba, de ezek azért tudnak úgy teljesíteni, hogy bekerüljenek a legkeresettebb játékok közé. Legutóbb a F.E.A.R. harmadik része domborított, igaz Paxton Fettel és Point Man akciója nem ért dobogós helyezést.
1309777246

Elérhető a Portal 2 soundtrackje

Abban egyetérthetünk, hogy Wheatley elvitte a hátán az egész Portal 2-t, lehetséges, hogy a hangos röhögések közepette nem figyeltünk eléggé a játék fenomenális zenei betétjeire. Ezt a hiányosságot orvosolta a Valve, immáron másodízben, így letölthető a Portal 2 OST-jének újabb része.
1308823200

Hárommillió eladott példánynál tart a Portal 2

Gabe Newell a Games for Change Festival keretein belül árulta el, hogy a Portal második részéből már több mint hárommillió példány kelt el. Az adatokat nem részletezte, de az már most biztosra vehető, hogy a játék messze jobban teljesít, mint a The Orange Box tagjaként bemutatkozott első rész.
1308407400

Rajongói komédia a Half-Life és a Portal alapján

Eddig sem egy, de nem is kettő (hanem konkrétan három) rajongói kisfilm készült Half-Life-fal kapcsolatos témában, így valószínűleg az újabb elvetemültek úgy gondolták, miért ne férne el egy negyedik is a YouTube-on? Erre válaszul született a Half-Life: Portal to Black Mesa.
1307948400

Élen nyitott itthon az új Sims-kiegészítő

Ha nagyon akarja, a Sims azért még mindig meg tudja szorongatni a riválisokat. A harmadik rész új kiegészítője, az itthon magyarul is kapható Nemzedékek kapásból az élen nyitott, és az eddig uralkodó Witcher 2-t és World of Warcraft előfizetői kártyát is könnyű szerrel lenyomta.