Call of Duty: Black Ops , DS, PC, PS3, X360

A Call of Duty sorozat hetedik részében olyan helyszíneken fordulhatunk meg, mint a háború sújtotta Vietnam, vagy épp a Fidel uralta Kuba. Izgalmasan hangzik! A játékhoz már négy DLC is elérhető First Strike, Escalation, Annihilation és Rezurrection címmel.

Call of Duty: Black Ops - First Strike DLC teszt

Hihetetlen, hogy már február van, a hónap, amikor általában az első Call of Duty map-packet várni lehet. Ezen a téren a Treyarch-ban sose kellett csalódnunk, s ez most sem lesz másképp. Megtörtént az első csapás, avagy a First Strike…

Digitális platformot építenek a Call of Duty köré

Bár fizetős Call of Duty MMO-ról nincs szó, az Activision burkoltan egyre inkább az online játéklehetőségek felé fordítja a sorozatot. A Black Ops óriási népszerűségnek örvend multis körökben is, és most egy külön csapat állt össze, hogy egy Battle.nethez hasonló rendszert építsenek a Call of Duty mellé.

Egymillióan töltötték le a Call of Duty-paródiát

A Bulletstorm fejlesztői nagy örömmel közölték, hogy több, mint egy millió kárörvendő játékos tisztelte meg a Duty Callst azzal, hogy letöltötték a vicces címet. Mi is csípjük a hasonló kezdeményezést, nem is csalódtunk az EA humorérzékében - az Activision azóta is mereven hallgat és nyalogatja sebeit.

A Treyarch is hadat üzent a PS3-csalóknak

A konzol védelmének megkerülésével gomba módra megszaporodtak az online harcmezőkön a csalók, de a Black Ops fejlesztője nem vár ölbe tett kézzel a Sony lépésére, s már be is építették a játékba a biztonsági funkciókat. Akit csaláson kapnak, arra kíméletlenül lecsap a bannkalapács.

Az élen nyitott itthon a Dead Space 2

Ahogy megjelent, máris átvette a vezetést a hazai játékeladási toplistákon a Dead Space második része. Mi egyáltalán nem csodálkozunk ezen, a játék nagyon jól sikerült, azon viszont annál inkább meglepődtünk, hogy Xbox 360-on a Kinect Sportsot nem sikerült megelőznie.

A Black Ops volt a legtöbbet játszott játék Live-on

Az Xbox Live mindenható ura közzétette azt a listát, mely a 2010-es év legtöbbet játszott játékait tartalmazza a konzol online rendszerében. Nagy meglepetés nem történt, ismét csak a Call of Duty bizonyult a legnépszerűbbnek, a Treyarch fejlesztését pedig a Halo: Reach követi.

Duty Calls - tölthető az EA Call of Duty-paródiája

Nem bírt tovább az EA a pimasz humorával, ingyenesen letölthetővé tette a Duty Calls nevű játékát, amely egyenesen az Activisionnek mutat fityiszt, és alaposan kiforgatja a népszerű militarista FPS-sorozatot. A csipkelődésre vevők vagyunk, pláne, hogy a Bulletstorm fejlesztői követték el.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Befutottak a legfrissebb hazai játékeladásai toplisták, s bár a csúcstartó még mindig a World of Warcraft előfizetői kártyája, néhány érdekes változás történt az elmúlt héten: a Kinect Sports például egészen a második helyre kapaszkodott fel, ami egyúttal a Kinect hazai sikerét is kiválóan prezentálja.

Black Ops - a hétvégén dupla XP jár a Live-on

Talán nem véletlen, hogy pont a First Strike DLC megjelenésének hetére időzítik a Call of Duty: Black Ops első dupla XP-s hétvégéjét az Xbox Live-on. Az eseményt maga Major Nelson jelentette be legutóbbi podcastjében, ám ismét csak az xboxosok örülhetnek a gyorsabb fejlődésnek.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Újabb hét, újabb játékmegjelenések. Csodát még mindig ne várjunk, a nagy címek továbbra is váratnak magukra, de a letölthető játékok és a DLC-k szerelmesei rábukkanhatnak majd néhány ínyencségre a héten: a napokban jön többek között a Call of Duty: Black Ops és az új Castlevania kiegészítője is.