Call of Duty: Black Ops , DS, PC, PS3, X360

A Call of Duty sorozat hetedik részében olyan helyszíneken fordulhatunk meg, mint a háború sújtotta Vietnam, vagy épp a Fidel uralta Kuba. Izgalmasan hangzik! A játékhoz már négy DLC is elérhető First Strike, Escalation, Annihilation és Rezurrection címmel.

Guiness-rekord: a legjobb játékbefejezés

Azt már valamennyire megszoktuk a Guinness-könyvben általában a világ legnagyobb marhaságai kapnak helyet, és hogy az esetek többségében fogalmunk nincs arról, mi alapján döntenek. Most éppen a Call of Duty: Black Ops kapta meg a világ legjobb játékbefejezéséért járó "rekordot".

Tarolt az új Spyro, jön a folytatás

Némi elmaradáspótlás így a hétvégére: az Activision Blizzard eredményei jók lettek, a bevétele csökkent ugyan az elmúlt évben, viszont a haszna nőtt, vagyis hatékonyabb lett a cég működése. Talán meglepetés, hogy a Spyro főszereplésével készült Skylanders letarolta a piacot, jön is a folytatás.

40 millióan Call of Duty-znak világszerte

Az Activision szerint a Call of Duty-sorozat 40 millió aktív játékost számlál, akiknek a fele a legutóbbi részt, a Modern Warfare 3-at tolja. A kiadó megerősítette, hogy idén is kapunk egy epizódot, és a 7 millió felhasználóval rendelkező Call of Duty: Elite is folyamatos fejlesztés előtt áll.

Még több rugalmasság a Call of Duty Elite-ben

Minden készen áll arra, hogy az Activision elindítsa a Modern Warfare 3 DLC-jét, ám előbb mindenkivel el kell fogadtatnia a Call of Duty közösségi rendszerét, az Elite-et. A hardcore arcok számára nagyobb rugalmasságot ígérnek az új trailerben, de nem mennek el a kezsüel irányba.

Call of Duty: Black Ops 2-re utaló jelek

Az Activision serényen regisztrálja a domain-neveket, legutóbb a blackops2.com-ot vásárolta meg, így elképzelhető, hogy a Treyarch következő munkája a Call of Duty: Black Ops második része lehet? Egy folytatást nagyon is el tudnánk képzelni a hidegháború idején.

Ezek voltak 2011 legnépszerűbb Xbox 360-játékai

A Microsoft nyilvánosságra hozta a maga kis listáját 2011 legnépszerűbb Xbox 360-as játékairól. A lista csak részben meglepő, valószínűleg mindenki magától is meg tudta volna tippelni az első pár helyezetett. Ezen kívül kaptunk XBLA eladási toplistát is.

A legtöbbet keresett játékok 2011-ben a Google-n

A legnagyobb keresőóriás közzétette a 2011-es Zeitgeist listáját, melyben a leggyorsabban emelkedő keresett kifejezéseket találjuk. A Top 10-be egyetlen játék férkőzött be Steve Jobs és az iPad 2 mellé - ez pedig a Battlefield 3, rögtön az előkelő ötödik helyen.

iPadre költöztek a Black Ops zombijai

Az Activision a minap bejelentette, hogy nem maradnak Call of Duty: Black Ops-féle zombihent nélkül az iPhone- és az iPad-tulajok. A mai napon elérhető az App Store-ból a CoD: Black Ops Zombies - a nagytestvértől eltérően némileg szerényebb látvánnyal, de ugyanolyan delejes mókával kecsegtetve.

Jobb szolgáltatást ígér a Call of Duty: Elite trailer

Habár nem ment zökkenőmentesen a Call of Duty közösségi rendszerének startja, az Activision mégis bizakodik, hogy a jövőben a játékosok élete csak jobb lesz az Elite-nek köszönhetően. Vajon tényleg ilyen rózsás lenne a helyzet? Az új trailer szerint napokon belül simább lesz a szolgáltatás.

Problémák a PC-s Call of Duty: Elite körül

Éppen elég probléma a PC-s felhasználók körében, hogy a népszerű háborús shooter közösségi szolgáltatása mindmáig nem tette tiszteletét ezen a platformon, de a készítők legutóbbi Twitter-üzenete alapján nagyobb a gond, mint azt gondolnánk. Lehet, hogy soha nem lesz PC-s CoD: Elite?