Call of Duty: Black Ops , DS, PC, PS3, X360

A Call of Duty sorozat hetedik részében olyan helyszíneken fordulhatunk meg, mint a háború sújtotta Vietnam, vagy épp a Fidel uralta Kuba. Izgalmasan hangzik! A játékhoz már négy DLC is elérhető First Strike, Escalation, Annihilation és Rezurrection címmel.

Csúszik a PC-s Call of Duty: Elite startja

Az Activision visszatartja egy rövid ideig a Call of Duty közösségi rendszerének debütjét a számítógépes platformon, míg PlayStation 3-as és Xbox 360-as változatok a Modern Warfare 3 premierjével egy időben, késedelem nélkül el fognak indulni. A késés oka: több idő kell a biztonság megteremtéséhez.

Call of Duty: Elite - a Compete funkció

Felgyorsultak az események a Call of Duty újabb epizódja kapcsán, mivel a nagy rivális megjelenése a jövő héten esedékes. Ennek tudható be, hogy minden napra jut némi kedvcsináló - jelen esetben az Elite közösségi rendszer Compete szekcióját taglalják nekünk ebben a kulisszák mögötti felvételben.

Valószínűleg végleg lelőtték a TPS Call of Dutyt

Ha emlékszünk, még a Modern Warfare 3 bejelentése előtt volt arról szó, hogy a Sledgehammer Games egy saját, különálló Call of Duty-epizódot fejleszt, mely némileg különbözött volna a sorozat többi tagjától. Például abban is, hogy FPS helyett TPS nézetből irányítottuk volna.

Sledgehammer: nem kéne szidni a CoD engine-t

Az, hogy a Call of Duty manapság a világ egyik legnépszerűbb játéka, egyben azt is jelenti, hogy rengetegen szeretik szidni. Minden évben megkapjuk, hogy csak egy csőjáték, a multiplayer hülyegyerekeknek való, és egyébként is: még kihajolni sem lehet. Mégis, a legtöbben talán az engine-t szeretik osztani.

Megugrottak a 3DS eladásai Amerikában

Megérkeztek az NPD Group szeptemberi toplistái, az Egyesült Államokban a múlt hónapban még a Madden NFL sikere ellenére is csökkentek a szoftvereladások, és a konzolok értékesítései is visszaestek. A Nintendo 3DS megtáltosodott némileg, persze az óriási árcsökkentés után ez nem meglepő.

A Treyarch új konzolokra is elhozza a Call of Dutyt

A Call of Duty-széria minden páros évben megjelenő epizódjaiért felelős csapat állásajánlata szerint már javában készítik a háborús shooter PlayStation Vitára és/vagy Wii-U-ra készülő fejezetét - de az is lehet, hogy már a következő generációban gondolkodnak, bár ez most nem valószínű.

Második helyen nyitott itthon Red Orchestra 2

Rögtön a megjelenése után a második helyre küzdötte fel magát a Red Orchestra folytatása: a második világháborús FPS-ek tucatjai közül realizmusával kitűnő játékot imádták a magyarok, csak éppen a Dead Islandet nem tudta lenyomni, ami még jobban szerepelt, mint a múlt héten.

Call of Duty: Elite - elindult a PS3-as bétateszt

A megjelenés közeledtével végre a PlayStation 3-as játékosok is belekóstolhatnak a Call of Duty: Elite-be, az Activision a minap bejelentette, hogy kezdetét vette a bétateszt a Sony konzolján is, a meghívók első részét már kiküldték. A rendszer Modern Warfare 3-mal együtt rajtol majd.

Élen nyitott itthon a Dead Island

Bár nem indult problémamentesen a Dead Island rajtja, a játékosokat látszólag meggyőzte a Techland: a lengyel-magyar barátság jegyében a hazai gamerek is alaposan bevásároltak a trópusi hangulatot zombiirtással megvadító akció-szerepjátékot. A Resistance 3 is szépen nyitott, de neki nem futotta dobogóra.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Masszívan elkezdődött a szeptember, azt kell, hogy mondjuk, igaz, ez az időjáráson még nem látszik. Mindenesetre ne legyen bűntudatod a napsütés miatt, nyugodtan vesd bele magad az e heti termésbe is, ha találsz a fogadra való játékot: Gears of War 3, F1 2011, jöhet?