Call of Duty: Black Ops , DS, PC, PS3, X360

A Call of Duty sorozat hetedik részében olyan helyszíneken fordulhatunk meg, mint a háború sújtotta Vietnam, vagy épp a Fidel uralta Kuba. Izgalmasan hangzik! A játékhoz már négy DLC is elérhető First Strike, Escalation, Annihilation és Rezurrection címmel.

Várakozásokon felül teljesített az Activision

Megérkezett az Activision pénzügyi helyzetjelentése is, az óriáskiadó várakozásokon felül teljesített, aminek hatására a részvényárak is emelkedtek. A vállalat legsikeresebb játéka megint a Call of Duty volt, s bár a World of Warcraft előfizetői bázisa csökkent, bevételt hozott bőven.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Bár az idő borzasztó, és végre lenne időnk játszani, túl sok jó megjelenésre ezúttal sem számíthatunk. Kezd kicsit unalmas lenni, hogy mindig ez a bevezető, de hát mi sem örülünk neki; ha a letölthető játékokat és a kiegészítőket nem komálod, akkor menj moziba, vagy várj türelemmel.

Még a Black Opsot sem éri utol a Battlefield 3

Elemzők szerint előrendelések terén ugyan felveszi majd a versenyt a Call of Duty: Black Opsszal a Battlefield harmadik része, eladások tekintetében még nem fogja utolérni azt. Persze ezek csak a számok, a két játék minőségbeli különbségét nem vették figyelembe a szakemberek.

Black Ops - Annihilation Map Pack teszt

Ahogyan azt már a Treyarch-tól megszokhattuk, szinte mértani pontossággal látják el a rajongókat pályacsomagokkal. Még ki sem hűlt a HDD-n az előző Escalation, már itt is van nekünk a legújabb csoda, ami a hírek szerint viszont nem is az utolsó lesz.

Ősznél korábban nem lesz CoD: Elite béta PC-n

Habár Xbox 360-on már javában dúl a lamour a Call of Duty: Elite bétateszt kapcsán, számítógépeken nagyon úgy néz ki, hogy csupán egy hónapig hódolhatunk a közösségi rendszer korai kipróbálásának, mielőtt a végleges változat megjelenik. Megijedni nem kell, nem maradunk le semmiről.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Megérkeztek a legfrissebb játékeladási toplisták, azonban a legutóbbi felhozatalhoz hasonlóan most sem változott érdemben a sorrend. Összesítésben a szokásos slágercímek arattak, akadnak köztük frissebb és kevésbé frissebb címek - az aranyérmes például a Battlefield: Bad Company 2 lett.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Az uborkaszezonhoz közeledve egyre kevesebb nagy cím kerül boltokba, de ezek azért tudnak úgy teljesíteni, hogy bekerüljenek a legkeresettebb játékok közé. Legutóbb a F.E.A.R. harmadik része domborított, igaz Paxton Fettel és Point Man akciója nem ért dobogós helyezést.

Treyarch: sokat fejlődtünk a pályatervezésben

Legalábbis ami a multiplayeres pályákat illeti. A Treyarch design vezetője szerint ugyanis a stúdió nem mindig volt a csúcson, ha a többjátékos módhoz kellett pályákat készíteni, de mára sokat tanultak, s a legutolsó map packbe beletették minden eddigi tudásukat.

Úton a negyedik CoD: Black Ops DLC?

Nincs megállás a hadigépezetben. Alig jelent meg tegnap az Annihilation csomag, a Treyarch már utalt rá, hogy nem ez lesz az utolsó letölthető tartalom a sorban. Való igaz, miért is állnának meg háromnál? Hiába szidják sokan ezt a modellt, azért igen-igen sokan megvásárolják a bővítményeket.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Egyelőre nem akar elkezdődni az uborkaszezon, még mindig van olyan cím vagy DLC, amit feltétlenül érdemes lesz kipróbálni a hét folyamán - persze csak ha megnézted az új Transformers-mozit. Végre lesz új 3DS-megjelenésünk is, ezúttal nem kisebb cím érkezik a gépre, mint a Resident Evil: The Mercenaries 3D.