Hivatalos Kinect-támogatás PC-n is?

  • Írta: zoenn
  • 2010. december 21.
  • Pletyka
Link másolása
Egy koreai játékfejlesztő meg van győződve arról, hogy a Microsoft a közeljövőben hivatalosan is elérhetővé teszi a Kinect-támogatást a PC-s felhasználók számára - nyilatkozta a GamePrix alkalmazottja az IncGamersnek. Elsőként egy online játék használná ki a mozgásérzékelésben rejlő lehetőségeket.

Nem hivatalosan már elérhetőek olyan nyílt forráskodó driverek, melyek segítségével PC-n is használható a Kinect néhány funkciója - erről és a számos fantáziadús alkalmazásról hangos az utóbbi időkben a gamersajtó. Jason Lim, a GamePrix fejlesztője vállalta nevét is, elmondása szerint egy olyan MMORPG-n munkálkodnak Dél-Koreában, amely olyan harci móddal bővül ki a jövőben, mint a Tekken-ben látott, ám a kunsztok kivitelezését ránk és a Kinectre bízzák.

A Divine Soul egy neo-steampunk világban játszódik, 3D-támogatással rendelkezik, s mint most kiderül, hivatalosan támogatni fogja az eredetileg Xbox 360-hoz készül mozgásérzékelős technológiát, ám ezen felül a gamepad használata teszi teljessé.

"A Kinect hamarosan új kontrollerként elérhető lesz a jövőben, hasonlóan a korábbi tendenciához, mint amikor egy PC-s játék támogatja a gamepad használatát. Jó pár játékfejlesztő cég létezik, melyek megpróbálják használni ezt a rendszert."

A Divine Soul harci módjára kitérve még, Lim elmondta, hogy a PvP nagy erénye lesz a játéknak, hasonlóan a több online címhez. Sőt, akár előnyt is jelenthet a kinectes harc a konkurenciához képest, hiszen a terveik szerint több bajnokságot és globális megmérettetéseket is szerveznek majd a játékhoz.

6.
6.
Berencsit
kiváncsi vagyok a végeredményre , de szerintem se lesz valami nagy durranás...
3.
3.
mephi
Ideje, hogy lépjen a Microsoft. Szerintem még így is későn lép a PC piacon. Azt csodálom, hogy más vállalat még nem lépett ez ügyben. Pl.: Ausus Move, vagy Samsung Movement.
2.
2.
Mortis
A játék nagyon gyenge eresztés, de a technológia miatt( ha igaz) sikeres lesz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...