Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!

Csekkolhatod, melyik játékodat viszi a Steam Deck

Hamarosan megkezdik az első Steam Deckek kiszállítását, de a Valve máris elérhetővé tette azt a weboldalt, amelyen keresztül ellenőrízheted, hogy a Steam-könyvtárad tartalma mennyire kompatibilis a kézikonzollal.

HWSW: Késve érkeznek az Intel asztali GPU-i

Az előzetes tervekhez képest csak némi csúszással kerülhetnek a boltokba az Intel első, diszkrét GPU-t tartalmazó asztali videokártyái - írja a HWSW. Ezenkívül egy új szolgáltatásról is említést tett a cég.

HWSW: Beolvaszotta a Note-ot a Galaxy S22-széria

A Samsung tegnap fellebbentette a fátylat a csúcskategóriás Galaxy-okostelefonok legújabb szériájáról, az S22-ről, melynek tagjai a legdrágább kivitelt leszámítva csupán a kötelező köröket hozták - írja a HWSW.

Steam Deck - bármikor abbahagyhatod a játékot

Miközben a Valve gőzerővel készül a Steam Deck rajtjára, bemutatta a kézikonzol egyik legfontosabb funkcióját. A Dynamic Cloud Syncnek hála ott folytathatjuk a játékot, ahol abbahagytuk - és a steames gépeink között is szabad lesz az átjárás.

HWSW: Kifarolhat az ARM felvásárlásából az NVIDIA

Kútba eshet az IT-iparág egyik legjelentősebb akvizíciós üzlete, bennfentes források szerint az NVIDIA arra készül, hogy feladja azon szándékát, hogy 40 milliárd dollárért cserébe felvásárolja a brit ARM-ot.

Késik az NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti megjelenése

Minden jel szerint mégsem jelenik meg a hónap végén az idei CES-en bemutatott legújabb NVIDIA GeForce RTX-szörnyeteg, a 3090 Ti, viszont az már körvonalazódik, mennyibe fog kerülni a videokártya.

Úgy néz ki, a Steam Deck tartja februári premierjét

A Valve nemrég friss hírekkel jelentkezett az eredetileg tavaly decemberre időzített, majd februárra áttolt Steam Deck közeledő premierje kapcsán. A jelentés szerint minden az ütemterv szerint halad, így már nem kell újabb csúszásra számítani.

Az FSR mellé érkezik a Radeon Super Resolution is

Az AMD a CES kapcsán jelentette be, hogy az év első negyedében érkezik a Radeon Super Resolution nevű felskálázási eljárása, amely a FidelityFX Super Resolutionnel ellentétben szinte minden játékra ráhúzható.

Bemutatkozott az NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti

Az NVIDIA több GPU-t is bejelentett a CES apropóján, és ezek között ott volt az új csúcskártyája, a GeForce RTX 3090 Ti is - igaz, egyelőre csak minimális részletet osztott meg vele kapcsolatban a cég.

HWSW: Még sokáig videokártya nélkül maradhatunk

A GPU-s piacvezető NVIDIA szerint legkorábban a jövő év második felében javul majd számottevően a chipek, ezzel együtt pedig a konzumer videokártyák ellátása. A játékosok viszont továbbra is hoppon maradhatnak.