Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!

GeForce Now - nem minden játék fut 60 fps-sel

Habár a GeForce Now kisebbik csomagjára előfizetők a legtöbb játékot gond nélkül futtathatják, mint kiderült, nem mindegyik cím fut 60 fps-sel - ezt az NVIDIA maga erősítette meg szép csendben.

Két hónappal később jelenik meg a Steam Deck

A Steam hordozható PC-jének decemberben kellett volna berobbantania a karácsonyi szezont, erre viszont mégsem kerül sor, ugyanis csak két hónappal később mutatkozik be a Steam Deck.

HWSW: Tovább emelkedik a videokártyák ára

A német 3D Center magazin legfrissebb adatai szerint a márciusi szintre drágultak vissza a videokártyák - írja a HWSW. Pedig a nyáron még árcsökkenésre számítottak a szakértők.

HWSW: Óriásit inflálódott egy év alatt a Black Friday

A fogyasztói társadalom ünnepnapjának közeledtével ismét akciókra lehet számítani többek közt a magyar e-kereskedők körében is, ám az idei Black Friday-akciók még akkorát sem fognak szólni, mint a tavalyiak.

A Samsung is beszállna a cloud gaming-bizniszbe

Túl sok konkrétum nem látott napvilágot a témában, de egy minap megejtett bejelentés szerint saját cloud gaming-platformmal rukkolna elő a Samsung. A szolgáltatás természetesen a cég okostévéit célozná.

HWSW: Jönnek a 12. generációs Intel Core-procik

Újabb fejezetéhez érkezett az Alder Lake kódnevű processzorok története. Bár az Intel bejelentette az egyes termékeket, a piaci elérhetőségre és a független tesztekre további egy hetet kell várni - írja a HWSW.

Xboxhoz tervezett monitorokat jelentett be a Philips

A Philips a mai nap folyamán két, kifejezetten az Xboxhoz készített gaming monitort mutatott be. Mindkét modell 4K felbontással, 120 Hz frissítési rátával és a HDMI 2.1 szabvány támogatásával felruházva érkezik.

Erősebb hardvert kap a GeForce Now

Az NVIDIA hamarosan bevezet egy újabb előfizetési szintet a GeForce Now szolgáltatásában, amely a GeForce RTX 3080 videokártyákéhoz hasonló teljesítményt és alacsonyabb késleltetést ígér.

HWSW: Alaposan megújul az épp 5 éves AMD Ryzen

Tegnap ünnepelte az első Ryzen-processzor ötödik születésnapját az AMD. A chiptervező ezen alkalomból árult el néhány részletet a jövőre érkező vadiúj termékeiről. Újdonságokból pedig nem lesz hiány.

HWSW: Belassítja az AMD-s PC-ket a Windows 11

Számottevően csökkentheti az AMD Ryzen-processzoros számítógépek teljesítményét a kedden megjelent Windows 11. A tervezőcég szerint a probléma szoftveresen orvosolható, a javítás pedig még ebben a hónapban megjelenhet.