Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!

HWSW: Egyre közelebb az Apple AR-headsete

Az iOS 16 forráskódjában már vannak arra utaló jelek, hogy hamarosan bemutatkozik az Apple régóta rebesgetett AR-headsete. A cég éves fejlesztői konferencián már többet elárulhat az eszközről, vagy legalábbis annak szoftveréről.

HWSW: Elrajtoltak az Intel új generációs GPU-i

Hosszú fejlesztési és előkészítő fázist követően piacra kerültek az Intel első Arc sorozatú grafikus vezérlőchipjei, melyek a chipgyártó eddigi legkomolyabb szárnypróbálgatásainak számítanak a diszkrét grafikus vezérlők szegmensében.

Egy másodperc alatt tölthetnek be a PC-s játékok

Az éppen zajló GDC-n a Luminous Productions megmutatta, hogy a Microsoft nemrég bejelentett újdonsága, a DirectStorage mennyire segíti majd a PC-s játékok töltési idejét. A megfelelő hardverrel akár egy másodpercre csökkenhet ez az idő.

Bemutatkozott az új iPhone SE

Az Apple bemutatta a legújabb mobilkészülékét, a 2022-es iPhone SE-t. A viszonylag olcsóbb Apple-okostelefonra pályázókat ismerős kinézettel, de az iPhone 13 erejével csábítja az idei modell.

HWSW: Zsarolóvírus áldozata volt az NVIDIA

Kibertámadásról számolt be múlt hétvégén az egyik legnagyobb amerikai technológiai gyártó, az NVIDIA. A cég rendszerei működnek, ugyanakkor rendkívül értékes információk kerülhettek a hackerek kezébe - írja a HWSW.

Csekkolhatod, melyik játékodat viszi a Steam Deck

Hamarosan megkezdik az első Steam Deckek kiszállítását, de a Valve máris elérhetővé tette azt a weboldalt, amelyen keresztül ellenőrízheted, hogy a Steam-könyvtárad tartalma mennyire kompatibilis a kézikonzollal.

HWSW: Késve érkeznek az Intel asztali GPU-i

Az előzetes tervekhez képest csak némi csúszással kerülhetnek a boltokba az Intel első, diszkrét GPU-t tartalmazó asztali videokártyái - írja a HWSW. Ezenkívül egy új szolgáltatásról is említést tett a cég.

HWSW: Beolvaszotta a Note-ot a Galaxy S22-széria

A Samsung tegnap fellebbentette a fátylat a csúcskategóriás Galaxy-okostelefonok legújabb szériájáról, az S22-ről, melynek tagjai a legdrágább kivitelt leszámítva csupán a kötelező köröket hozták - írja a HWSW.

Steam Deck - bármikor abbahagyhatod a játékot

Miközben a Valve gőzerővel készül a Steam Deck rajtjára, bemutatta a kézikonzol egyik legfontosabb funkcióját. A Dynamic Cloud Syncnek hála ott folytathatjuk a játékot, ahol abbahagytuk - és a steames gépeink között is szabad lesz az átjárás.

HWSW: Kifarolhat az ARM felvásárlásából az NVIDIA

Kútba eshet az IT-iparág egyik legjelentősebb akvizíciós üzlete, bennfentes források szerint az NVIDIA arra készül, hogy feladja azon szándékát, hogy 40 milliárd dollárért cserébe felvásárolja a brit ARM-ot.