Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

HWSW: Huawei Mate 20 Pro teszt

Társoldalunk, a HWSW alaposan górcső alá vette az idei esztendő egyik legjobb telefonját, a Huawei egyik új zászlóshajóját. Nagyot hajrázott a kínai gyártó az ünnepek előtt - persze az árcédulát sem fogta vissza.

HWSW: Íme, a Samsung hajtogatható okostelefonja

Fejlesztői konferenciáján villantotta fel a telefont a cég, ahol a Bixbyt is megnyitotta a fejlesztők felé, sőt a TouchWiz utódja, az új One UI felhasználói felület is bemutatkozott - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Microsoft megoldásai a mobile gaminghez

Az utóbbi időkben egyre többet lehet hallani a Microsoft cloud-gaming szolgáltatásairól, melyeknek köszönhetően a jövőben otthoni erőművek helyett többek közt a telefonjaink képernyőjére streamelhetjük a játékokat.

Intellivision Amico - a család 2D-s barátja

A tegnapi leleplezés után mára már egy saját bemutatkozó videót is kapott az Intellivision Amico. 2D-s, családbarát, felturbózott grafikájú, olcsó játékok és a sírjukból újra életre kelt exkluzív címek a láthatáron.

HWSW: Mérsékelt újításokkal jön a Pixel 3

Tegnap a Google is megtartotta éves hardverbemutatóját, ahol a Google okostelefonjai mellett Chrome OS-es tabletet és okoskijelzőt is bemutattak, továbbá a Chromecast is frissült.

HWSW: Bejelentették a nyolcmagos Core i9 CPU-kat

Bemutatta első nyolcmagos mainstream i9 processzorát az Intel. A tavaly leleplezett fejlesztéshez hasonlóan Coffee Lake kódnévvel érkező központi egységek további kettővel toldják meg a magszámot - írja a HWSW.

Milyen teljesítményre képes az Oculus Quest?

A héten mutatkozott be a vezeték nélküli Oculus Quest, amihez már PC sem kell, ha játékokat akarunk futtatni. John Carmack szerint a VR-headset teljesítménye nagyjából a PS3 vagy az Xbox 360 erejéhez mérhető.

HWSW: Magasak maradhatnak a memóriaárak?

A piacvezető gyártó, a Samsung jövő év elején visszafoghatja a termelést, így kontrollálva az árfolyam alakulását. Ha a többi gyártó is így teszi, akkor magasan maradnak az árak.

TGS 2018: Japánban leáll a PS Vita gyártása

A szigetországban csak 2019-ig gyártják a Sony legutóbbi hordozható konzolját, de nem lennénk meglepve, ha a többi régióban is meglépik ugyanezt. A hányatott sorsú PS Vita hét évet élt, de egy darabig még érkeznek rá játékok.

2019-re csúszik a Sega Mega Drive Mini

A Sega eredetileg 2018-ra ígérte a mikrokonzol premierjét, ám a gyártó a Twitteren szólt, hogy ebből mégsem lesz semmi. Ehelyett csak valamikor jövőre landol a boltokban a Sega Mega Drive Mini.