Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

Leállt a NES Classic és a SNES Classic gyártása

A Nintendo amerikai elnöke, Reggie Fils-Aime hintette el, hogy a cég két nosztalgiakonzoljának gyártása véget ért, és már csak az aktuális készleteken szeretne túladni a vállalat. Ha tervezted a vásárlást, ne habozz tovább!

HWSW: Viszik a gaming monitorokat, mint a cukrot

Tavalyhoz képest duplájára nőhet a játékosoknak szánt megjelenítők értékesített darabszáma. Mindez ugyanakkor továbbra is csak egy apró, 4 százalékos részesedést jelent az összes értékesített monitort nézve - írja a HWSW.

HWSW: Mikor érkezik a GeForce RTX 2060?

Az NVIDIA GeForce RTX 2060 első teszteredménye már kiszivárgott, a videokártya piaci rajtja azonban még odébb lehet - írja nagytestvérünk, a HWSW. Januárnál előbb ne számítsunk rá.

HWSW: Piacra dobták a Radeon RX 590-et

A Radeon RX 590 jól szemlélteti, hogy egy kiöregedett grafikus mikroarchitektúrára mennyire nehéz versenyképes terméket építeni. Az első független tesztek fényében nem fog áttörést elérni az AMD - írja a HWSW.

HWSW: Huawei Mate 20 Pro teszt

Társoldalunk, a HWSW alaposan górcső alá vette az idei esztendő egyik legjobb telefonját, a Huawei egyik új zászlóshajóját. Nagyot hajrázott a kínai gyártó az ünnepek előtt - persze az árcédulát sem fogta vissza.

HWSW: Íme, a Samsung hajtogatható okostelefonja

Fejlesztői konferenciáján villantotta fel a telefont a cég, ahol a Bixbyt is megnyitotta a fejlesztők felé, sőt a TouchWiz utódja, az új One UI felhasználói felület is bemutatkozott - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A Microsoft megoldásai a mobile gaminghez

Az utóbbi időkben egyre többet lehet hallani a Microsoft cloud-gaming szolgáltatásairól, melyeknek köszönhetően a jövőben otthoni erőművek helyett többek közt a telefonjaink képernyőjére streamelhetjük a játékokat.

Intellivision Amico - a család 2D-s barátja

A tegnapi leleplezés után mára már egy saját bemutatkozó videót is kapott az Intellivision Amico. 2D-s, családbarát, felturbózott grafikájú, olcsó játékok és a sírjukból újra életre kelt exkluzív címek a láthatáron.

HWSW: Mérsékelt újításokkal jön a Pixel 3

Tegnap a Google is megtartotta éves hardverbemutatóját, ahol a Google okostelefonjai mellett Chrome OS-es tabletet és okoskijelzőt is bemutattak, továbbá a Chromecast is frissült.

HWSW: Bejelentették a nyolcmagos Core i9 CPU-kat

Bemutatta első nyolcmagos mainstream i9 processzorát az Intel. A tavaly leleplezett fejlesztéshez hasonlóan Coffee Lake kódnévvel érkező központi egységek további kettővel toldják meg a magszámot - írja a HWSW.