Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

HWSW: Zsugorodó PC-piacra készül a Gigabyte

Nagyon úgy néz ki, hogy már a nagyobb hardvergyártók is arra készülnek, szűkebb időszak következik a PC-s piacon. Ezért az idei évre várt csökkenés miatt az alkalmazottainak 10 százalékét bocsáthatja el a Gigabyte.

HWSW: Hatalmas ugrást hozhat a DDR5 memória

Hamarosan bemutatkoznak a legújabb modulok, és ha hinni lehet a Hynixnek, akkor a DDR5 szabvány jóvoltából akár több mint duplájára nőhet majd a sávszélesség. Első hallásra ez elég komoly ugrásnak ígérkezik.

Az új Xbox is támogatja a valós idejű ray-tracinget?

Egy állítólagos Microsofthoz közeli forrás azt állítja a Redditen közzétett bejegyzésében, hogy a következő generációs Xbox-konzol is támogatja majd valós idejű sugárkövetést, pont úgy, mint a legújabb GeForce RTX-videokártyák.

HWSW: Megérkezett a Huawei Honor View20

Világszerte elérhetővé vált a kifejezetten fiatalokat célzó Honor-termékcsalád legújabb darabja, a Honor View20, ami elköszön a notchtól, amit egy apró, a kijelzőbe fúrt lyukra cseréltek le a Huaweinél.

HWSW: Továbbra is zsugorodott a PC-piac

A jellemzően mindig nagyon pörgő ünnepi szezonban sem tudott javulni a PC-piac, sőt, az IDC és a Gartner is arról számolt be, hogy a Lenovóval az élen még tovább zsugorodtak az eladások - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Bemutatkozott az AMD Ryzen Gen 3 és a Radeon VII

A Las Vegas-i CES keretében rántotta le a leplet az AMD a harmadik generációs Ryzen-processzoráról, illetve a világ első 7 nanométeres videokártyájáról, a Radeon VII-ről. Mindkettőt kimondottan gamereknek szánják.

CES 2019: Gamer monitorral jelentkezett a Razer

A Razer bejelentette a Raptor 27 elnevezésű gamer monitorát, amely egy 27 hüvelykes 1440p felbontású IPS-panelt kapott 144 Hz-es frissítési rátával és 1 milliszekundumos válaszidővel. A gyártó első megjelenítője drága lesz.

CES 2019: Anyahajóval támad az ASUS

Alaposan megszórta a gamer palettát a gyártó az idei évindító expón, ahova játékosoknak szánt hibrid szörnyeteggel, egy úgynevezett "anyahajóval" és több notebookkal érkezett. Minden bejelentés a HWSW cikkében!

Az Nvidia bejelentette az RTX 2060-at

A CES 2019 során az Nvidia lerántotta a leplet az új GPU-széria legkisebb darabjáról. Az RTX 2060 egészen elérhető, 350 dolláros áron indul, teljesítményben pedig a GTX 1070Ti kártyákkal vetekszik majd.

Ilyen a Razer xboxos egér-billentyűzet kombója

A Razer az első olyan vállalat, ami dedikált egeret és billentyűzetet szán az Xbox One-felhasználóknak, miután a konzolt felkészítették az említett perifériák támogatására. A vezeték nélküli Razer Turret-szett 250 dollárt kóstál.