Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

Sega Mega Drive Mini - új játékok mutatkoztak be

Tavaly áprilisban mutatkozott be az Európában Sega Mega Drive Mini néven futó retrókonzol, ami közel 40 előretelepített játékkal kerül majd idén ősszel a boltokba. Az eddig ismert felhozatal most további tíz címmel bővült ki.

Bejelentették a Capcom Home Arcade-et

Igazak voltak a hírek, a Capcom ma egy fontos bejelentéssel rukkolt elő - és nem is akármilyennel! Saját minikonzollal rukkolt elő a japán kiadó, méghozzá egy otthoni játéktermi masinával, amin klasszikus címekkel játszhatunk, akár ketten is!

Ezt tudja a nextgen PlayStation

A Wired magazinnak adott interjújában a PlayStation vezető rendszertervezője, Mark Cerny árulta el az első hivatalos részleteket a Sony következő generációs konzoljáról. Bivaly erős lesz, ez már most borítékolható.

HWSW: AMD-termékzáport hozhat a május

Közeleg az AMD idei termékeinek bemutatója. A tervezőcég a következő hetek során több fejlesztéséről is leránthatja a leplet. Jó eséllyel a Navi GPU-k és az új asztali Ryzenek is terítéken lesznek.

Szeptemberben jön a Sega Mega Drive Mini

A Nintendónak bejött, a Sonynak kevésbé, most pedig a Sega próbál szerencsét. Még tavaly áprilisban jelentették be, hogy visszatér a Sega Mega Drive Mini, ami idén szeptembertől lesz majd megvásárolható.

GDC 2019: A Rift S váltja fel az Oculus Riftet

Bemutatkozott az Oculus legújabb VR-szemüvege, az Oculus Rift S, amely lényegében az Oculus Rift leváltására hivatott. A kábel és a PC marad, a külső érzékelők viszont mennek.

Változik a hardver, tovább csúszik az Atari VCS

Soha véget nem érő történetnek tűnik az Atari VCS, az Atari bejelentése szerint a konzol már nem fog megjelenni az év vége előtt. A csúszás oka ezúttal az, hogy változnak a masina hardverspecifikációi.

GDC 2019: Ray tracing a GTX 10-es szérián is

Áprilistól akár már a Pascal-architektúrát használó Nvidia-kártyákkal is kipróbálhatjuk a ray tracing technológiát. Egy GTX 1060-as VGA-val persze nem fogjuk megváltani a világot, de legalább próbálkozhatunk.

Máris bezár a Razer digitális játékboltja

Van akinek bejön a digitális bolt üzemeltetése (lásd az Epic Games Store esetét), és van akinek nem, hiába áll mögötte az egyik legnívósabb gamer perifériákat gyártó cég. Kevesebb, mint egy évvel a nyitás után lehúzza a rolót a Razer Game Store.

HWSW: Csak ősszel jönnek a Navi-alapú Radeonok

Legkorábban valamikor ősszel, október környékén kerülhetnek piacra a Navi architektúrára épülő AMD GPU-k. Egy francia híroldal szerint ez némi csúszást jelent az AMD korábbi terveihez képest - írja a HWSW.