Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

Összehasonlító videón a TAA és a DLSS

Az Nvidia RTX-kártyáinak bemutatása óta rendkívül felkapott téma lett a valós idejű sugárkövetés mellett a vadonatúj DLSS vonalsimítási eljárás, melyet a 3DMark legújabb tesztjében végre már akció közben is megfigyelhetünk.

HWSW: Kirakattermék lesz a Radeon VII?

Nagyon úgy néz ki, hogy az egy hónappal ezelőtt bemutatott Radeon VII meglehetősen szűkös készlettel debütál. Angliába összesen nagyjából 100, a többi nyugati országban alig két tucat darab kártyával várja a piaci rajtot a Radeon VII.

HWSW: Félmillióba kerül az Asus legújabb alaplapja

Legújabb alaplapjának egyedülálló paramétereihez csillagászati árcédulát szabott az Asus. A csúcskategória legtetejét célzó ROG Dominus Extreme modellért potom félmillió forintot kell fizetnie a fanatikus vásárlónak - írja a HWSW.

HWSW: Zsugorodó PC-piacra készül a Gigabyte

Nagyon úgy néz ki, hogy már a nagyobb hardvergyártók is arra készülnek, szűkebb időszak következik a PC-s piacon. Ezért az idei évre várt csökkenés miatt az alkalmazottainak 10 százalékét bocsáthatja el a Gigabyte.

HWSW: Hatalmas ugrást hozhat a DDR5 memória

Hamarosan bemutatkoznak a legújabb modulok, és ha hinni lehet a Hynixnek, akkor a DDR5 szabvány jóvoltából akár több mint duplájára nőhet majd a sávszélesség. Első hallásra ez elég komoly ugrásnak ígérkezik.

Az új Xbox is támogatja a valós idejű ray-tracinget?

Egy állítólagos Microsofthoz közeli forrás azt állítja a Redditen közzétett bejegyzésében, hogy a következő generációs Xbox-konzol is támogatja majd valós idejű sugárkövetést, pont úgy, mint a legújabb GeForce RTX-videokártyák.

HWSW: Megérkezett a Huawei Honor View20

Világszerte elérhetővé vált a kifejezetten fiatalokat célzó Honor-termékcsalád legújabb darabja, a Honor View20, ami elköszön a notchtól, amit egy apró, a kijelzőbe fúrt lyukra cseréltek le a Huaweinél.

HWSW: Továbbra is zsugorodott a PC-piac

A jellemzően mindig nagyon pörgő ünnepi szezonban sem tudott javulni a PC-piac, sőt, az IDC és a Gartner is arról számolt be, hogy a Lenovóval az élen még tovább zsugorodtak az eladások - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Bemutatkozott az AMD Ryzen Gen 3 és a Radeon VII

A Las Vegas-i CES keretében rántotta le a leplet az AMD a harmadik generációs Ryzen-processzoráról, illetve a világ első 7 nanométeres videokártyájáról, a Radeon VII-ről. Mindkettőt kimondottan gamereknek szánják.

CES 2019: Gamer monitorral jelentkezett a Razer

A Razer bejelentette a Raptor 27 elnevezésű gamer monitorát, amely egy 27 hüvelykes 1440p felbontású IPS-panelt kapott 144 Hz-es frissítési rátával és 1 milliszekundumos válaszidővel. A gyártó első megjelenítője drága lesz.