Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

PlayStation Classic - érkezik a Sony retrokonzolja

Úgy néz ki, hogy a Nintendo után a Sony is felül a nosztalgiavonatra, és kiadja a legendás PlayStation konzoljának a miniverzióját. A masina decemberben rajtol el, és PlayStation Classic néven lesz kapható.

HWSW: Rekordáron érkezik a legnagyobb iPhone

Menetrendszerűen mutatta be legújabb termékeit az Apple, ami a tavalyi évhez hasonlóan egyszerre három új okostelefont leplezett le. Jön az iPhone X közvetlen utódja, valamint az Xs Max és az Xr.

Véget ér a PlayStation 2 szervizelése

Csaknem két évtizedig tartott a PlayStation 2 támogatása, a Sony úgy döntött, hogy szeptember 7-től leállítja a konzol ügyfélszolgálatát, így a jövőben már nem is javítja meg az elromlott masinákat. Egy korszak ért véget.

Egy időben Xbox VR-headset készült a Microsoftnál

A CNET belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a Microsoftnak komoly tervei voltak a konzolos virtuális valósággal kapcsolatban. Az Xbox VR-t a PlayStation VR ellenfelének szánták a redmondiak, de az soha nem gördült le a gyártósorról.

GC 2018: Bemutatkozott a GeForce RTX

A kölni rendezvényen keynote-ot tartott az NVIDIA, ahol a várakozásoknak megfelelően lerántotta a leplet a GeForce RTX 20-as sorozatú videokártyákról. A hívószó a ray tracing technológia, amit már a közeljövő játékai is támogatnak.

HWSW: Dobhatja a GeForce GTX nevet az NVIDIA

Névváltást is hozhat magával az NVIDIA küszöbön álló sorozatváltása. A heteken belül rajtoló új széria csúcsmodelljei a Ray Tracing szellemében GeForce RTX jelöléssel kerülhetnek piacra - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Streaming konzollal is készül a Microsoft 2020-ra?

A jól értesült Thurott.com ezúttal is szaftos információkat szállított a legújabb Xbox-családról. A hagyományos konzol mellett egy streaming boxszal is készül a Microsoft, amely esetében a játékok futtatását egy külső szerver végzi.

E3 2018: Íme, a Neo Geo Mini játékfelhozatala

Az SNK pont egy hónapja jelentette be, hogy elkészíti a legendás negyedik generációs konzol miniváltozatát. A masina 40 beépített játékot tartalmaz, most már a teljes felhozatalról lehullt a lepel. El leszünk látva klasszikusokkal!

HWSW: Újabb bőrt húz le gamer márkájáról az ASUS

Gamer PC-re akar hasonlítani a játékosoknak szánt ROG-okostelefon, látszólag kevés sikerrel. A Computexen bemutatkozott kütyü komoly specifikációkkal bír, de ez még nem váltja meg a világot - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Visszatér a konzolpiacra az Intellivision

Az Intellivision egy második generációs konzol volt, amit a Mattel 1979-ben adott ki. Az Intellivision Entertainment váratlanul visszatér a piacra egy családi játékkonzollal, ám az első részletekre október 1-ig kell várnunk.