PlayStation Vita PlayStation

A Sony második generációs kézikonzolja: brutális teljesítménnyel, mozgásérzékeléssel, érintőkijelzővel, két analóg karral és egy raklapnyi más újdonsággal.
1310220017

PS Vita trailer a cross-play és parti funkciókról

Új kedvcsinálót tett közzé a Sony legfrissebb handheld gépének közösségi funkcióit taglalva. A PS Vita ügyes kis ketyerének néz ki, nem csupán a PS3-mal barátkozik egy gombnyomásra, hanem a parkban sétálva más Vita tulajokat is kereshetünk, és kihívhatjuk őket némi közös kaszabolásra.
1310036400

Megint a Sony a legértékesebb márka Ázsiában

Bár a vállalat óriási vesztességgel zárta a legutóbbi pénzügyi évét, és a PlayStation Network feltörése sem tett jót a reputációjának, az ázsiaiak körében továbbra is a Sony számít a legjobb márkának. Bár a piaci elemzők szerint a luxuscikkek gyártói népszerűbbek lehetnének, Ázsiában nem tudnak labdába rúgni.
1309791162

HWSW: Xperia Play teszt - mehet a PSP a kukába

Az okostelefonok már ellepték a társadalmat, köztünk vannak. A terjedés magával hozza azt a helyzetet, hogy egy modelltípus már nehezen elégíti ki az igényeket, így elkezdenek jönni a specializált eszközök. Az idei év legjobb hibridje a kézi játékkonzol és a telefon találkozása, a Sony Ericsson Xperia Play.
1309507200

Bemutatkozik a Vita arcfelismerő rendszere

A PlayStation Vita bemutatása óta sorra jelennek meg videón a különböző újdonságok. Az új kézikonzol egyik fontos eleme, hogy komolyan rágyúr a közösségi szolgáltatásokra, így például a kamera használatával történő chatelésre. A Sony most ezt mutatta be a szakma képviselőinek.
1309413631

Visszavonul Ken Kutaragi a Sony éléről

Jelentős változások történnek a PlayStation brand elnöki hierarchiájában. A konzol atyjaként is emlegetett Ken Kutaragi lemondott a Sony Computer Entertainment tiszteletbeli elnöki posztjáról, helyét Kazuo Hirai és Andrew House veszi át. A vezetőségváltás nem érinti a játékosok eddig megszokott normáit.
1309071600

Sony: nem kell félteni a PlayStation Vitát

A Sony szerint nincs miért aggódniuk, az okostelefonok nem jelentenek veszélyt a kézikonzolokra, sőt inkább csak lehetőséget biztosítanak nekik. Egy microsoftos munkatárs azt nyilatkozta, nem is feltétlenül ez a baj: a piac túltelített, ez látszik a 3DS teljesítményén is. Ki mond igazat?
1308916800

Valószínűleg csak jövőre jön Európába a Vita

Azt szeretjük a Sonyban, hogy sosem képesek előre megmondani semmit biztosan. Legalábbis az esetek nagy többségében. Habár az E3-as konferencián még azt hallottuk, hogy idén minden régióban boltokba kerül majd a PlayStation Vita, ez most már módosulni látszik.
1308762000

PlayStation Vita - még változtathatnak a kinézeten

A Sony Computer Entertainment Worldwide Studio fejese szerint a PlayStation Vita ugyan valószínűleg a végleges kinézettel büszkélkedhet, jelenleg még várják a fejlesztők visszajelzéseit a gép külseje kapcsán, ezért akár az is megtörténhet, hogy változtathatnak például a gombok elhelyezkedésén.
1308751200

E3 2011: Melyek voltak az expó legjobb játékai?

Mint minden évben, a Game Critics Awards díjátadó keretében idén is kiválasztják az Electronic Entertainment Expo, azaz az E3 legjobb játékait. A jelöltek már megvannak, a BioShock Infinite és az Uncharted 3 kapták a legtöbb voksot - őket négy kategóriában is jelölték.
1308736800

Sony: túl boldogok voltunk a PSP-vel

A Sony saját bevallása szerint túl boldog volt attól, hogy a PS2 grafikáját sikerült átültetni egy hordozható konzolba, s onnantól nem is nagyon foglalkoztak a dologgal, azt hitték, a szekér megy majd magától. S egy ideig ment is, csak most kezd lassulni. A Vitához máshogy állnak hozzá.