Nintendo Wii U

Íme, bemutatkozott a Nintendo Wii utódja, Wii U. A gép különlegessége a kontroller lesz, de teljesítményre is nagyon üt.
Típus: Játékkonzol

Nintendo Wii U - a 3DS is lehet kontroller?

Úgy tűnik, ez a nap a hardveres pletykáké: állítólag a 3DS-t is használhatjuk majd a Wii U kontrollereként, igaz, ezt a lehetőséget egyelőre csak az új Super Smash Bros. fogja támogatni.

Itt vannak az első Amiibo-figurák

A Nintendo a hétvégén mutatta be az első Amiibo-figurákat. Kezdetben tizenkét különböző karaktert vásárolhatunk meg ilyen NFC-kompatibilis bábu formájában, és mindegyikük használható majd a Super Smash Bros.-ban.

A Nintendo már a hardcore játékosokra koncentrál

Maga Shigeru Miyamoto nyilatkozta ezt az Edge-nek adott interjújában, elvégre új idők járnak - a Nintendo is változtatni akar a hozzáállásán. Közben finoman meg is marta az alkalmi játékosokat.

Háborog a Nintendo menedzsmentje

Lapértesülések szerint nincs minden rendben a Nintendo vezetésében. A menedzsment egy része azt szeretné, hogy a cég elmozduljon a mobilplatformok felé, erről viszont Satoru Iwata hallani sem akar.

A Mario Kart 8 sem segített a Nintendónak

A Mario Kart 8 ugyan jól fogyott, a Nintendo mégis veszteséggel zárta az elmúlt üzleti negyedévet. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a Wii U sokszor emlegetett javulása inkább csak az alacsony bázis miatt látványos.

"Rendszerváltó" Wii U-frissítés érkezett

A Wii U 5.1.0 verziószámú foltja ezentúl lehetővé teszi, hogy két készülék között teljes rendszermozgatást végezzünk. Egy további apró, stabilitásért felelős javítás mellett az eShop kezelése is egyszerűbb lesz.

NFC-vel is fizethetnek a japán Wii U-tulajok

Régóta várt Wii U-funkciót élesít hamarosan a Nintendo, legalábbis Japánban: a távol-keleti szigetország lakói a különböző okoskártyáik segítségével NFC-kapcsolaton keresztül is fizethetnek az eShopban.

Cross-buy lehetőség a Nintendo-platformokon is

Hamarosan megérkezik az első olyan játék, ami cross-buy lehetőséget kínál a Nintendo platformjain. Azt nem tudjuk, hogy a Squids Odyssey lavinát indít-e, de fontos kezdeményezésről van szó.

Satoru Iwata marad a Nintendo vezetője

Noha a Nintendónak nem ment túl jól az elmúlt időszakban, és ezért nem is érezhette magát biztonságban, Satoru Iwata végül mégis bizalmat kapott a cég részvényeseitől, és újraválasztották elnök-vezérigazgatónak.

Ubisoft: csökkenteni kell a Wii U árát

A Ubisoft újabb és újabb nyilatkozatokkal gyakorol nyomást a Nintendóra, most éppen arra célozgatott, hogy csökkenteni kellene a Wii U árát, és akkor többet adhatnának el belőle.