Nintendo Wii U

Íme, bemutatkozott a Nintendo Wii utódja, Wii U. A gép különlegessége a kontroller lesz, de teljesítményre is nagyon üt.
Típus: Játékkonzol

Három év után újra nyereséges a Nintendo

Küzdelmes volt az elmúlt három év a Nintendo számára, de most úgy tűnik, egyenesbe jöttek a cég dolgai: a sorozatos veszteségek után a legutóbbi üzleti évet már nyereséggel zárták a japánok.

Amerikai toplista: újra vezet a PS4

Megjelent az NPD Group legújabb elemzése, ezúttal az amerikai játékpiac márciusát összesítette a cég. A tavalyi év hasonló időszakához képest a múlt hónap gyenge volt, a hardver- és a szoftvereladások is visszaestek.

Új mobilos modellben gondolkodik a Nintendo

Nincs egyszerű helyzetben a Nintendo, mert bár a cég elszánta magát a mobilos fejlesztésre, a megfelelő üzleti modell kiokoskodása még hátravan; a hagyományos árazás itt nem működik, a free-to-play meg nem tetszik nekik.

Frissítve: Mobilokra is fejleszt a Nintendo

Megtörtént az elkerülhetetlen: a Nintendo partnerséget kötött a DeNA csapatával, aminek az lesz a feladata, hogy mobiljátékokat készítsen a kiotóiak frencsájzai alapján. Megnyugtatunk mindenkit: nem sima átiratokról lesz szó.

NX néven emlegetik a Nintendo új konzolját

Azon a sajtótájékoztatón, amin eldördült a Nintendo nagy mobilos bejelentése, a cég elnök-vezérigazgatója futólag megemlítette a Nintendo új konzolját is, amely egyelőre az NX kódnevet viseli.

Észak-Amerikában veszik a legtöbb Amiibo-figurát

A Nintendo befektetőinek tartott találkozón ezúttal a játékok eladásairól volt szó. A kiotói vállalat örülhet, hiszen a Wii U szoftvereladásai 200 százalékkal nőttek tavaly óta, és az Amiibók is kivételesen teljesítenek a kasszáknál.

Nintendo - Európában nem lesz Nintendo TVii

A Nintendo tegnap erősítette meg, hogy az ígéretekkel szemben a videóstreaming és TV szolgáltatást nyújtó Nintendo TVii mégsem rajtol el Európában. Az előkészületek során ugyanis számos problémába botlottak.

Ezt a kész Wii U-játékot parkoltatja a Ubisoft

Mintha zsarolni akarná a Nintendót, a Ubisoft tavaly nyáron azt mondta, hogy bár van egy kész Wii U-exkluzív játéka, azt egészen addig nem fogja kiadni, míg a konzol nem jut el több háztartásba. Bemutatjuk ezt a játékot.

Már nintendós videókkal is kereshetünk pénzt

A kiotói gyártó eddig ugye rátette a kezét a reklámbevételekre, ha az ő játékairól készítettünk videót a YouTube-ra, ám májustól útjára bocsájtja a Nintendo Creators programot, így a befolyt összeg 60 százalékát megtarthatjuk.

Eddig 9,2 millió Wii U-t adtak el

A tavalyi év utolsó negyedévében magára talált a Nintendo - derült ki a kiotóiak legfrissebb pénzügyi jelentéséből. A New Nintendo 3DS XL-ből 2014-ben 1,3 millió egység talált gazdára, míg a Wii U 9,2 milliónál jár.