Nintendo Wii U

Íme, bemutatkozott a Nintendo Wii utódja, Wii U. A gép különlegessége a kontroller lesz, de teljesítményre is nagyon üt.
Típus: Játékkonzol

Egységes digitális piacot akar az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság javaslata szerint az Európai Unió tagállamaiban a jövőben egységes áron vásárolhatnánk meg a digitális tartalmakat, azaz nem változnának országonként a Steam, az Xbox Live és a PlayStation Store árai.

Nintendo Wii U - megvan a tízmilliós mérföldkő

A Nintendo közzétette a legfrissebb pénzügyi jelentését, ebből derült ki, hogy az elmúlt negyedévben hazavitték a tízmilliomodik Wii U-t is. Persze a konzol szénája ettől még nem áll jól.

Ez lenne a Nintendo nagy dobása?

Habár a Nintendo még nem árult el semmi konkrétumot a quality of life-eszközéről, a minap napvilágot látott szabadalmak alapján már lehet némi fogalmunk a konzolgyártó újdonságáról.

Megszűnik a Nintendo TVii

Három év után a japán cég elkaszálja a Wii U TV-s szolgáltatását, a Nintendo TVii-t, amely nem volt túl népszerű a felhasználók körében. A gyártó szerint itt az ideje, hogy más projektekre fordítsák az erőforrásokat.

Nintendo Post E3 Tour élménybeszámoló

Egészen Lengyelországig mentünk, hogy kipróbáljunk szinte minden játékot, amivel érdemes lesz foglalkozni Nintendo-fronton a közeljövőben. Méretes élménybeszámoló következik!

AMD-lapka kerülhet az új Nintendo-konzolba is

Egyre többet hallani arról, hogy a Nintendo ejtené az IBM-et, és a következő generációs konzoljába már AMD-rendszerlapkát szerelne. A találgatásoknak épp a chipgyártó ágyazott meg.

Több ezren búcsúztatták Iwatát

Hétvégén helyezték végső nyugalomra a Nintendo elnökét, Satoru Iwatát, aki 55 éves korában hunyt el másfél héttel ezelőtt. A temetésén több ezer rajongó és szakember vett részt.

Ilyen lett volna a Nintendo és a Sony közös konzolja

Igazi konzoltörténelmi ereklye került elő: a 90-es évek elején a Sony és a Nintendo közös konzolon dolgozott, mely végül soha nem jelent meg. Az egyik Reddit-felhasználó azonban véletlenül rátalált gépre.

Jövő júliusban debütál a Nintendo NX?

A mindig jól értesült DigiTimes értesülései szerint a Nintendo már javában megkezdte a Nintendo NX kódnéven futó konzol gyártásának az előkészületeit. A premierre állítólag 2016 júliusában kerül sor.

Jelentősen átalakul a Miiverse

A Nintendo nyáron átalakítja a Wii U közösségi platformját, a Miiverse-et. A redesignnak köszönhetően az aktivitási feed egyre jobban hasonlít majd a rivális konzolok megoldásaira. Végre képalbumokat is létrehozhatunk.