Gears of War

Főhősünk, Marcus Fenix egy speciális csoport tagjaként érkezik az emberek által már kolonizálni kezdett Sera bolygóra, melyet egyelőre nem ismert okok miatt megtámadott egy Locust nevű idegen faj.
Típus: Akció, Taktikai Akció

Elmarad a mai Gears of War bejelentés

Eggyel kevesebb okunk van izgulni a hajnali Video Game Awards bejelentései kapcsán, Major Nelson ugyanis az utolsó pillanatban jelentette be, hogy a Microsoft döntésére elmarad a Gears of Warral kapcsolatos leleplezés - ötletünk sincs egyébként, hogy mire számíthattunk volna.

A Black Opsszal játszottak a legtöbben a Live-on

A Treyarch hidegháborús shootere olyan nagy neveket taszított le a trónról a november 22-től kezdődő héten, mint a Modern Warfare 2 és a Halo: Reach. Ezzel a Call of Duty: Black Ops lett a legnépszerűbb multis játék az Xbox Live-on. PC-s és konzolos listáinkból kiderül, milyen címekkel játszanak a legtöbben.

Katasztrófa is lehetett volna a Gears of War

Utólag érdekes hallani Cliff Bleszinski szájából, hogy az Xbox 360 egyik legnagyobb és legnépszerűbb játéka akár katasztrófába is fulladhatott volna. A fejlesztők ugyanis nem álltak a helyzet magaslatán, amikor belekezdtek ebbe az ambiciózus projektbe, s könnyedén belebukhattak volna.

Gears of War játék készül a Kinectre?

Habár még csak pletyka szintjén létezik a dolog, de mindenesetre felmerült, hogy a Microsoft egyszer s mindenkorra le akar számolni azzal a nézettel, hogy a Kinect csak egy újabb casual játékszer. S mi lenne erre alkalmasabb egy új Gears of War játéknál?

Kórházba került a Gears of War zeneszerzője

Habár nem túl vidám történet, kötelességünk beszámolni a játékvilágban történt szomorúbb eseményekről is. A legutóbbi ilyen a Gears of War zeneszerzőjének kórházba és ezzel együtt lélegeztetőgépre kerülése. Kevin Riepl állapota egyelőre eléggé súlyos.

Szépen nyitott itthon a R.U.S.E.

Noha csak az utolsó helyen végzett a legjobb tíz között, a Ubisoft második világháborús stratégiája bebizonyította, hogy van még mit és hogyan feldolgozni a történelem ezen cseppet sem derűs korszakának a segítségével. Ja, és már nem vezet a The Sims második része.

Még mindig vezet itthon a The Sims 2

Mit sem változott a múlt hét óta a toplista: a dobogós helyezettek még mindig ugyanazok, lejjebb sem történt komolyabb helycsere, új trónkövetelőkből pedig pláne nem érkezett egy sem. Marad hát a Sims- és Blizzard-uralom, ki-ki örömére, ki-ki bánatára.

150 ezret jótékonykodott össze a Gears of War

Mindezt dollárban természetesen. A pénzt a Gears-rajongók gyűjötték össze virtuális, vagy valódi pólók vásárlásával, s végül a Penny Arcade jótékonysági szervezetéhez, a Child's Playhez került. A játékosok ezzel eldöntötték az utolsó Carmine testvér sorsát is.

Töretlen itthon a Starcraft II sikere

Negyedik hete vezeti a hazai játékeladási toplistákat a Starcraft folytatása, ennek köszönhetően természetesen a World of Warcraft előfizetői kártya is sorozatban negyedszer kényszerül a dobogó második fokára állni, az aranyérmet pedig átadni a Blizzard legutóbbi üdvöskéjének.

Epic Games: Még mindig a PC-nek élünk!

Furcsa, de az egykori PC-s sztárcsapat legsikeresebb címe, a Gears of War elsősorban Xbox 360-on érhető el - pedig az Epic még mindig sokat foglalkozik a PC-vel.