Nintendo 2DS 3DS

A Nintendo 3DS 2D-s változata.
Típus: 2D-s, Játékkonzol

Filmet forgat a Sony a Nintendóról és a Segáról

Annak idején nem igazán értettük, hogyan akar a Sony filmet forgatni a konzolháborúról, de mostanra mindenre fény derült: a Nintendo és a Sega közti háborút dolgozza majd fel az adaptációja.

Eladnák a részvényeiket a Nintendo alapítói

A Nintendót alapító Yamauchi-család jelenleg a cég részvényeinek tíz százalékát tartja a kezében - a hírek szerint most szabadulnának a papírok egy részétől, de hogy mennyit adnának el, azt nem tudni.

Ez a Nintendo nagy terve

Satoru Iwata, a Nintendo elnök-vezérigazgatója a minap egy befektetőknek tartott összejövetelen vázolta fel a kiotói vállalat rövid- és hosszútávú terveit. A fókusz elsősorban a Wii U-n lesz, de a cég egy új piacon is gondolkodik.

5,86 millió Wii U-t adtak el eddig

Noha a Nintendo karácsonya viszonylag jól sikerült, és ez nyereséget szült az elmúlt az időszakra, a látszat csal: a következő negyedévtől a cég sem remél túl sokat, és veszteséges üzleti évet vár.

Blogajánló: Az orgyilkos árnyéka 2D-s

A női asszaszin HD-ban domborít, a Nintendo butít, az ügynökök árnyékra vetődnek, a Gamekapcsot pedig elárasztották a filmes blogok. Hogy lesz ebből ajánló?

Pocsékul teljesít a Wii U - továbblép a Nintendo?

A Nintendo végre beismerte azt, amit eddig amúgy is tudott mindenki: a Wii U messze nem tudja majd hozni azokat az eladási számokat, amikre a kiotói konzolgyártó korábban számított.

Amerikában eddig a PlayStation 4 vezet

Befutott az NPD Group novemberi összesítése, amely az amerikai játékpiac szoftver- és hardvereladásaival foglalkozik. A PS4-ből adtak el eddig a legtöbbet, viszont az Xbox One időarányosan jobban fogy.

Mobilba fektetett a Nintendo

Erősödtek a Nintendo-részvények, miután a kiotóiak egy mobilos vállalatban vásároltak részesedést. Állításuk szerint a befektetés reklámcélú, továbbra sem szeretnének telefonos és tabletes játékokat.

Még mindig a GTA V vezeti az amerikai toplistát

Elkészült az NPD Group az amerikai játékpiac októberi teljesítményének összegzésével, a játékeladási toplistát még mindig a Grand Theft Auto V vezeti, miközben a Nintendo 2DS is szépen szerepelt.

Pachter: hiába erőlködik a Nintendo

Michael Pachter játékipari elemző szerint legfeljebb rövid távon segíti a Nintendót a Wii U árcsökkentése és a 2DS bemutatása, a vállalat alapvető problémáit nem oldják meg a tegnapi meglepetésbejelentések.