iPhone Sorozat iPhone játék válogatás - volume 2.

  • Írta: Daks
  • 2009. március 1.
Link másolása
Valódi öröm volt olvasni az első iPhone cikk hozzászólásait. Lassan nálunk is kezd kialakulni egy Apple csodát folyton csak nyomkodó kis közösség, melynek tagjai egy napot sem bírnak meglenni kütyüjük nélkül. Bevallom, én is ilyen vagyok, esténként vad AppStore kutatásba kezdek mindig, hogy másnap legyen mivel elütni az üres időket. Szerencsére a telefon támogatása egy pillanatra se hagy fel, ismét remek címek érkeztek, amik csak arra várnak, hogy leteszteljem őket! Következzék hát az iPhone Sorozat második része!
Friss játékmegjelenések:

X-Plane: Extreme (Megjelenés: 2009. január 28. Ára: 7,99€)

A decemberben megjelent Airliner és Helicopter után újabb különleges kiadású X-Plane érkezett. Az előbbi cikkből annyira hiányolt repülőszimulátor legújabb részében ezúttal a vadászgépek kapták a főszerepet, egészen pontosan egy F-22, egy Blackbird egy B-1 és egy B-2 bombázó áll rendelkezésünkre az update-ben. Hat helyszín választható, ezúttal is beállíthatjuk a napszakot, az időpontot, a látási viszonyokat, a szelet, meg a többi apróságot, van csomó kameranézet, a megfelelő opciók kiválasztása után pedig nincs más dolgunk, mint átadni magunkat a repülés élvezetének. Régi iPhone-osok tudják mire számíthatnak az új részben, aki pedig elsőre próbálja ki az X-Plane-t, az (az első felszállás nehézségei után) garantáltan bele fog szeretni a műfajba!


Time Crisis Strike (Megjelenés: 2009. január 30. Ára: 4,99€)

Igazi játéktermi hangulatot varázsol szeretett iPhone-unkra a Time Crisis Strike, mely a Namco Bandai régi lövöldözős játékának első handheld feldolgozása. A grafika kicsit szögletes, és a nehézséget se sikerült jól eltalálni, de a hangulat mindent visz. A telefon előre döntésével tudunk kihajolni a fedezék mögül, az ellenségeket pedig a képernyő bökdösésével lehet sorra lepuffantani. Egyszerű, de nagyszerű tehát a játékmenet, aki valaha volt már játékteremben, az pontosan tudja, milyen varázserővel hat egy ilyen játék, és le se tudja majd tenni a Time Crisis Strike-ot!


Days of Thunder (Megjelenés: 2009. február 5. Ára: 0,79€)

Az azonos című Tom Cruise film alapján készült Days of Thunder most bevezető áron kapható, nemsokára pedig ötször ennyi lesz, úgyhogy aki szereti a Nascart, az még időben vegye célba az AppStore-t! A játékban a szériaautók világa tárul ki előttünk, az irányítás a megszokott döntögetős rendszerben működik, az izgalmakért pedig a pergős játékmenet, és a hollywoodi kameraállások felelnek. Ez utóbbi akkor jön elő, ha felkenünk valakit a falra, ha ugyanis akkor felrobban az autója, akkor a kép hirtelen megfordul, és láthatjuk, ahogy az égő roncs átszáll a mezőny felett. Klassz ötletek és jó kidolgozás jellemzi a Days of Thundert, amihez hozzá jön még 14 autó, 12 pálya és 39 verseny – ennek tükrében nem is nagy dolog kicsengetni érte azt a 80 centet ugye?


LightBike (Megjelenés: 2009. január 29. Ára: Free / 0,79€)

Az animációs filmek nagyapjának számító, Disney-féle 1982-es Tron motoros jelenetei ihlették a LightBike-ot is, mely egy izgalmas kis sci-fi száguldozásra invitál minket az iPhone-onunkon keresztül. Négy játékos indul útnak, a feladat pedig nem más, mint az ellenfelek bekerítése a motorok után húzott nyaláb segítségével. Aki nekiütközik a csíknak, az kiesik, a nyertes pedig értelemszerűen az lesz, aki utoljára marad. Nem nagy ördöngösség, és alkalmanként is csak pár percre köti le az embert, de mindenképpen említésre méltó a játék, hiszen se a stílus, se az élmény nem mindennapi. Érdekesség, hogy lehet többen is nyomni, van osztott képernyő és Wi-Fi mód, csak a matek tanár észre ne vegye, hogy a másodfokú egyenletek világából valami egészen más irányba kalandoztunk el!


Rebel Onslaught (Megjelenés: 2009. január 21. Ára: Free / 0,79€)

A távoli jövőben járunk, az emberek már meghódították az űrt, a dicsőséget azonban véres háború árnyékolja be. Egy napon ugyanis különös kapu nyílt meg, mely idegen űrhajókkal árasztotta el a naprendszerünket, nekünk pedig, mint a földi erők egyik legjobb vadászpilótájának, meg kell tisztogatnunk a világot a gonosz idegenektől. Vadászgépünket hátulról látjuk, az irányítás pedig vagy a telefon döntögetésével, vagy a képernyő bal alsó sarkában helyett kapott stickkel lehetséges, a cél pedig, hogy minden utunkba kerülő UFO-t szétlőjünk. Az ár / élvezhetőség arány meglepően jó, úgyhogy bár van Lite kiadás, a teljes verzió megvásárlása sem elfelejtendő!


Bounce On (Megjelenés: 2009. január 23. Ára: Free / 2,99€)

A régi Nokiákról ismert Bounce egyszer már újjászületett egy 3D-s verzióban, de ahogy minden nagy klasszikus, ő is az oldalnézetes platform stílusban erős. A piros gumilabda történetének legújabb feldolgozása már kapható az AppStore-on, a feladat pedig amolyan Mario stílusban eljutni a pálya egyik végéből a másikba. A telefon döntögetésével adhatunk lendületet a labdának, a képernyő megnyomásával pedig ugorni lehet. Felettébb egyszerű az egész, az érte kicsengetett 3 eurónkért több mint 30 pályát kapunk, és aki tolta és szerette a Nokiás elődöt, az biztosan nem fog csalódni ebben sem!


Korábban megjelent, nagy címek:

Crash Bandicoot Nitro Cart 3D (Megjelenés: 2008. július 9. Ára: 4,99€)

Igencsak nagy rajongója vagyok az autós játékoknak, az iPhone-nál jobb handheldet pedig el sem lehet képzelni ehhez a műfajhoz. A Crash Bandicoot Nitro Cart 3D a jól bevált, általam felettébb kedvelt döntögetős kormányzást használja, a komoly versenyautók szerepét itt viszont aranyos állatfigurák által irányított mini járgányok veszik át. A Cup, Story és Time Trial módok által nyújtott játékélmény valami fantasztikus, simán el lehet vele ütni egy unalmas órát úgy, hogy csak a kicsöngetés rázzon vissza a való életbe.


South Park Imaginationland (Megjelenés: 2008. július 4. Ára: 0,79€)

Megszállott South Park fanboyként kihagyhatatlan cím számomra a South Park Imaginationland, mely sajnos hasonlóan bárgyú, mint minden, hasonló témában készült játék, de ezzel legalább jó ideig el lehet mókuskálni. Képzeletfölde veszélyben van, a gonosz támadását pedig úgy verhetjük csak vissza, ha Butters-szel összeszedjük a pályákon elszórt apró szivárványokat. Hogy ne legyen olyan könnyű dolgunk, a karakter mozog, nekünk pedig ki kell lőni szerencsétlent, a tárgyakat pedig mandinerből, és különböző, útközben történő irányváltásokkal és plusz lendületvételek segítségével kell megszerezni. Noha sok köze nincs a South Parkhoz, viszont a megvalósítás jópofa, és a pályák is újabbnál újabb kihívás elé állítanak, de az kétségtelen, hogy nem ér többet 79 centnél. Kár érte, jó lenne már látni egy valamire való SP játékot!


Super Monkey Ball (Megjelenés: 2008. november 22. Ára: Free / 5,99€)

A SEGA majmos őrülete pont beleillik mai visszatekintőnk rajzfilmes irányvonalába. A Super Monkey Ballnak tavaly novemberben megjelent az iPhone-os verziója is, aki viszont eddig nem próbálta volna, az idén januártól beszerezheti a Lite verziót is, teljesen ingyen. A teljes SMB-ben 5 világ és 110 pálya vár ránk, a játék szupercuki és már-már letehetetlen is lenne, örömünket azonban beárnyékolja, hogy se az irányítás, se az optimalizálás nem lett a legjobb. Nálam rengeteget tölt a játék, és sűrűn ki is fagy, az Aiaival való manőverezgetés pedig valósággal kiakasztó tud lenni. Személy szerint én jól elvoltam vele eleinte, de aztán feladtam, pedig Wii-n mennyire jó volt anno!


1112: Episode 01 (Megjelenés: 2008. november 24. Ára: Free / 5,99€)

Második gyermekkorunk kiélése után most evezzünk kicsit komolyabb vizekre. A tavaly novemberben debütált 1112: Episode 01 az általam valaha látott legszebb, legélvezetesebb kalandjáték iPhone-ra, és mint címe is sejteti, bizony még jó néhány rész hátra van belőle. Az Episode 01-ben egy Louis Everett nevű fickó bőrébe bújhatunk, aki az őt kínzó fejgörcsök és a folyton visszatérő rémálmok kiváltójának ered utána segítségünkkel. Igazi point and click kalandjátékkal van dolgunk, a helyszínek nagyon szépek, az események meg krimibe illő izgalmakat nyújtanak. Érdemes kipróbálnia mindenkinek, aki szereti a több időt és nagyobb belemerülést igénylő, igényesebb játékokat.


Brothers in Arms: Hour of Heroes (Megjelenés: 2008. november 23. Ára: 4,99€)

Igazi felső kategóriás akciójáték a Brothers in Arms: Hour of Heroes, melynek minden hardcore gamer iPhone-ján ott a helye. A handheld verzió lazán felveszi a versenyt a nagytestvér izgalmaival, és bár az irányítás gyengesége nekem sokat levett az élvezeti értékből, azért látszik rajta, hogy egy igényesen összerakott, első osztályú címhez van szerencsénk. A játékban 3 kampány és 13 küldetés vár ránk, lehet tankot vezetni, és van egy csomóféle fegyver is, a gránáthajítást meg legyen szíves majd valaki elmagyarázni nekem a kommentek között, mert akárhányszor próbáltam, mindig öngyilkosságba torkollott a dolog.


Hero of Sparta (Megjelenés: 2008. december 3. Ára: 4,99€)


A valaha készült legjobb hack n slash RPG szerepében a Hero of Spartat köszönhetjük, melyben amolyan God of War módra magukon az isteneken kell bosszút állnunk, hogy azok a nehéz időkben elfordultak világunktól. Argos királyt irányítva az alvilágon át vezet utunk az Olimposzra, útközben pedig szörnyek egész seregét kell lekaszabolnunk. A játéktér teljesen 3D-s, az irányítás a bal alsó virtuális stickkel, valamint a jobb alsó sarokban helyet kapott védekezés és támadás gombokkal lehetséges, és bár igen addiktív, csak azoknak ajánlom, akik kibírnak egy minimális szaggatást játék közben. A Hero of Sparta ugyanis nem a stabil 30 frameről híres, sajnos folyamatosan - de főleg a kalandok elején - nagyon alacsony a képkockák száma, még akkor is, ha éppen nincs semmi ellenfél a képernyőn. A szaggatás amúgy nem súlyos, nézzetek meg egy YouTube videót, és döntsetek!


Végére is értünk az iPhone játékokat bemutató sorozatunk második részének. Ahogy ígértem, ezúttal is hat új megjelenés és hat korábbi nagy cím került bemutatásra, és bár az összeállítás ezúttal részben hardcore, részben pedig rajzfilmes irányba ment el, azért folyamatosan figyelem a flash game stílusú egyszerűbb megvalósításokat is, és ígérem, a következő részből nem hagyom ki ezeket se!

Kapcsolódó cikkek

14.
14.
Ca$h
Remek cikk lett, mint mindig! Az iPhone az maga a csoda, a 4.dimenzió! ;) Én is a 2G-be szerettem bele annak idején, de úgy hozta a sors, hogy 3G-t vettem, azóta el sem tudom képzelni hogyan lehet non-stop net elérés nélkül élni... bárhol megnézhetem és írhatok emilt, bárhol messengerezhetek, bármikor felmehetek az iTunes és Application store-ra, bármikor youtube-ozhatok, netezhetek, a folyamatos GPS-ről nem is beszélve... egyszerűen szerelmes vagyok a telcsimbe. =)
13.
13.
Daks
nincs mit, sok sikert ;)
12.
12.
ATi0021
11, 12, 13: Köszi a tippeket. :)
11.
11.
Daks
apronetet is erdemes megnezni, bar mostanaban nagyon el vannak ott szallva az arak :(
8.
8.
Slik
En Juniusban szeretnek kerni 1-t szuleimtol :D Mar alig varom :D
7.
7.
Zsohi
1 az ipod touch ugyan az mint az iphone csak nem tutsz velle telefonálni söt a touch még erösebb is nagyobb az orajele a procinak benne
6.
6.
ATi0021
Egy újabb mesteri cikk. Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy milyen jó is lenne egy iPhone. Csak sajnos az ára nekem túl magas. Bár lehet nem sokára megváltozik ez is. Nem is olyan rég olvastam a neten, hogy nyár környékén jön majd 99 dolláros iPhone is. :D



Mellesleg, jelenleg hol éri meg venni iPhonet? A T-mobilon kívül is meglehet venni?
5.
5.
Daks
Hajra, fnorberto, hidd el nem fogod megbanni :). Nekem is 2g-s van, tokeletesen megfelel, fizessen mobilnetet az akinek 6 anyja van, mar minden kavezoban es bevasarlokozpontban van ingyen wifi!
4.
4.
FNorberto
Jó cikk, jó játékok.Régen szidtam az iphone-t a hype meg az ára miatt, de azóta megváltoztak a dolgok.Jövőhéten veszem meg az enyimet.Egy 2G-s 16GB-os kis kütyüt.Frankó lesz!:D
3.
3.
Daks
2: Koszonom, lesz folytatas! :) Most foleg ilyen januar vegi, februar eleji jatekok lettek benne, kicsit kesett ugyanis a cikk a sok nagy review miatt, de hamarosan jon az uj resz!
2.
2.
Daks
igen, minden iphone játék megy ipod touch-on is! amugy erdemesebb az iphonet venni, pár tizezrest rádobsz, és telefonalni lehet vele, nem kell 2 kütyüt magaddal cipelni.
1.
1.
HATRED
hát sajnos nekem nincs iphone om és nem is tervezem viszotn az ipod touch az más kérdés nagyon is terevezem hogy veszek 1 et csak nem tudom hogy ezek a játékok elmennek e rajta. másik: a 1112: Episode 01 ban a képen lévő csóka nem Jhonny Depp? :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...