iPod A világ leghülyébb iPod kiegészítői - 4. rész

  • Írta: Daks
  • 2006. június 18.
Link másolása
A világ leghülyébb iPod kiegészítői - 4. rész
Elérkezett új rovatunk negyedik része, melyben mint már jól megszokhattátok, a világ leghülyébb és legdrágább iPod kiegészítőit gyűjtjük össze és prezentáljuk felétek. Újabb 10-es listát sikerült összeállítanunk, melynek darabjai bár totálisan feleslegesek, mégis megdöbbentően sokan veszik azokat. No elég a rizsából, csapjunk is bele!


Listánk egyes számú játékosa a Kensington által gyártott SX 2000 kihangosító és dokkoló egység, mely kiugró technológiájának köszönhetően került be az e-heti TOP 10-be. A hangszóró rendszer az NXT flat panel designját használja, melynek köszönhetően szuper vékony az egész berendezés. Érdekes látni, hogy már nem csak a TV-k férnek el egy pár centi mély műanyag keretbe, de a hangrendszerek is. Az SX 2000-es ára 32 ezer forint és jó hír, hogy az összes iPod generációval kompatibilis. Sznobráta: 6/10.


Következő tárgyunk egy szokástól eltérően valóban hasznos ketyere, mely az iTrip névre hallgat és nem más, mint egy iPod-hoz csatlakoztatható FM rádióvevő. A cuccot kipróbálók mind elismerően beszéltek róla, állítólag szép és tiszta hangminőséget tud előállítani, könnyen kezelhető és még csak nem is olyan kiugróan bumszli. A rádióvevőt a Griffin Technology gyártja, kompatibilis a harmadik és negyedik generációs iPod-okkal, a Mini-vel és a Colorral is. Sznobráta: 1/10.


No igen, végre valami gyomorforgató produktum. A ZipConnect nem szarral gurít, ezt be is fogjuk bizonyítani, mivel a következő három tárgyunkat ők gyártják és bizony kivétel nélkül mind rendkívül drágák, csúnyák és használhatatlanok. Bemutatkozásként következzen az iPulse, mely egy kihangosítós dokkoló, előlapján szivárványszínű fényjátékkal, ami a zene ütemére villog. A 90-es évek első felét idéző retro dokkoló nem csak, hogy ocsmány, még teljesítményben is alulmarad a többiektől, mégis kemény 26 ezer forintot kérnek érte. Sznobráta: 7/10.


A ZipConnect második versenyzője egy (most tessék megkapaszkodni) 200 ezer forintért vesztegetett iPod kihangosítós masszázskanapé. Az iJoy fantázianévre keresztelt fotelre rácsatlakoztathatjuk kicsiny iPod-unkat, amit a beépített hangszóróknak köszönhetően vadul bömböltethetünk a lakásban. Ha maximális ellazulásra vágyunk, bekapcsolhatjuk a masszázs üzemmódot, mely gyengéden masszírozza a hátunkat és fenekünket, de a kávéscsészének is jut hely a jobboldali karfán (ha esetleg már asztalra nem futja ezután). Az iJoy ZipConnect Massage Chair három színben, méghozzá kékben, feketében és bézsben vásárolható meg, feltéve ha elég idióták vagyunk ilyenre pénzt áldozni. Sznobráta: 10/10.


Harmadik és egyben utolsó ZipConnect termékünk egy kábel nélküli, vízálló kihangosító szett, mely a dokkba csúsztatott iPod-unk által sugárzott zenét szállítja fürdőszobánkba. Ha zuhanyzás közben nem tudunk lemondani az MP3-ról, akkor sem kell falnak rohanni, mert ez a 24 ezer forintos kütyü minden problémánkat megoldja. Hát nem remek találmányok ezek? Sznobráta: 9/10.


Vágó István kedvence következik, kedves olvasóink, mely bizony nem más, mint egy limitált szériában gyártott, igazi farönkből átalakított kihangosító szett, iPod dokkal a tetején. A kétség kívül igazi fából készített high-tech dísztárgy Ben Durrel tervezőmester munkája, az árát pedig nem is tették közzé, mert minden bizonnyal megfizethetetlen lenne egy átlagos internetezőnek. Sznobráta: 9/10.


Még mindig nem ért véget a dokkok sora, de ezúttal nem egy kihangosító van soron, hanem egy billentyűzettel egybeépített USB-s PC konnektor. A keyboard az iPod Shuffle-höz lett tervezve, stílusosan minimalista designnal és klasszikus fehér fényezéssel. A Shuffleboard ugyebár a PC-vel való szinkronizálást könnyíti meg, de egyben töltőegységként is funkcionál. Sznobráta: 5/10.


Lassan az e-heti felhozatal végéhez közeledünk, ugorjunk hát el a dokkoktól, lássuk mivel tudnak még minket elkényeztetni a nagy third party accessories gyártók. A Logitech következik, aki egy Bluetooth technológián alapuló fülhallgatót készített mindenki kedvenc multimédia lejátszójához, az iPod-hoz. Bár a Wireless Headphones nevű kiegészítő rendkívül egyszerű designt használ, azért ne ítéljük el rögtön. A cucc szuper hangminőséget tud előállítani, csúnyaságától eltérően pedig nagyon kényelmes és jól szűri a külső zajokat is. A fejhallgató oldalán funkciógombokat is találhatunk, mellyel könnyen és gyorsan tudjuk váltogatni a zeneszámokat, de hangosítani vagy halkítani is lehet velük. A Logitech fülhallgató ára 30 ezer forint. Sznobráta: 7/10.


Utolsó előtti példányunk az O'Neill H2-es hátitáska, melyet teljes mértékben az iPod-hoz terveztek a készítők. Elején napelem cellák biztosítanak róla, hogy egyhamar ne merüljön le az MP3 lejátszónk, a kényelmes kezelhetőségről pedig a bal pánton elhelyezett vezérlőgombok gondoskodnak. A tatyóhoz jár még USB kábel is (ne kérdezd miért), a mobilosokra való tekintettel pedig Bluetooth adó-vevővel is megdobták ezt a nem mindennapi túrafelszerelést. Érdekesség, hogy a H2-es csak Európában kapható, de az árát sajnos nem sikerült kiderítenünk. Sznobráta: 10/10.


Jó szokásunkhoz híven a cikk végét ismét a házi barkács szerelmeseinek szenteljük. Ezúttal a rossz környéken élőkre gondoltunk, akik naponta ki vannak téve a veszélynek, hogy kirabolják őket a buszmegállóban. Ha biztonságban szeretnéd tudni az iPod-od, végy egy öreg, kopott, kimustrált CD lejátszót, néhány szerszámot és készíts egy profi tolvajátverő bölcsőt a drága MP3 lejátszódnak. Sznobráta: 1/10.

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...