iPod A világ leghülyébb iPod kiegészítői - 6. rész

  • Írta: Daks
  • 2006. december 26.
Link másolása
A világ leghülyébb iPod kiegészítői - 6. rész
Folytatódik eszement rovatunk, melyben mint jól tudjátok, őrültebbnél-őrültebb iPod kiegészítőket mutatunk be nektek. Összegyűlt az újabb 10-es adag - lássuk hát most, hogy milyen kacatok segítségül hívásával próbálnak meg több száz dolcsival megrövidíteni a third party accessories gyártók. Nem fogtok csalódni ezúttal sem, azt garantáljuk!


Első bemutatásra kerülő kiegészítőnk egy divatos sapi, melyet (szerintünk) elsősorban a nudisták, a Balcsi derékig érő vizében sétálgatók és az egyéb, zsebüket mellőzni kényszerülő vagy zseb nélkül élő emberek számára találtak ki. Az iSoundCap-et 30 dolcsiért vesztegeti annak feltalálója, előnye pedig egyben hátrányává is válik. A sapka zsebébe csúsztathatjuk szeretett iPod Shuffle készülékünket, a kábeleit pedig a külön ilyen célt szolgáló másik zsebbe rejthetjük el. A sapi megvéd minket a napsütéstől, az esőtől, a hótól és a levegőben potyogtató galamboktól, ellenben iPod-unkkal, mely most így teljesen ki van szolgáltatva a természetnek. Belegondolva ezen hátrányaiba, és abba, hogy a tolvajok lendületből lekaphatják a fejünkről a kalapot, ezt a kiegészítőt totál értelmetlennek tartjuk, ezért nem is tanácsoljuk senkinek az ilyenbe való beruházást. Sznobráta: 6/10.


Második alanyunk egy csapásra a Microsoft Zune-hez hasonlító kis kütyüvé varázsolja iPod-unkat, mely a sokkal nagyobb és állítólag sokkal kontrasztosabb kijelzőjével élvezetesebb filmnézést tesz lehetővé. Az iSeeHD-t az ATO gyártja, és érdekessége, hogy az iPod merevlemezét két partícióra osztja – egy zenés, valamint egy MPEG-4, DivX és HD.264 tárolására alkalmas filmes részre. Az új iSee megjelenésére még várni kell egy pár hónapot, a gyártó szerint pedig nem lesz drágább 200-250 dolcsinál. 7/10.


Egy újabb bölcső és nagyképernyős videómegjelenítő van terítéken, mely az iFlip nevet viseli, és amelynek amúgy egész jó hasznát lehet venni egy autóban / vonaton eltöltött hosszú utazás során. A Memorex által gyártott és forgalmazott iFlip idén szeptemberben jelent meg 200 dolláros áron, a technikai adatairól pedig annyit érdemes tudni, hogy egy 8,4 inches, 480x234 pixel felbontású OSD-s LCD-n jeleníti meg az iPod-ban tárolt videót. Van beépített hangszórója, 5 óra használatot elbíró saját akksija, S-video kimenete és két fülhallgató csatlakozója is. Ritkán adatik meg, hogy egy tényleg használható és kompakt termék kerül be a kiegészítőket bemutató sorozatunkba, úgyhogy most jól véssétek eszetekbe ezt! Sznobráta: 5/10.


Az old school divathullámot követve egy igen érdekes, iDeck nevű kütyüt mutatunk most be nektek. A 19. századi arisztokrácia által kedvelt gramofonok formavilágát idéző kiegészítő a klasszikus designelemeket vegyíti a modern technikával. Az iPod-ot rácsatlakoztatva meghallgathatjuk kedvenc zenéinket, melyet az iDeck stílusosan mono üzemmódban hangosít ki. A cucc érdekessége, hogy kör alakú LCD kijelzője van, amire mindig az éppen hallgatott album borítója kerül ki. Az iDeck sajnos csak megrendelésre kapható, ugyanis tervezője, Michael Kennedy olyan áron vesztegeti a masinát, hogy nem érdemes sorozatgyártás keretein belül sokszorosítani azt. Sznobráta: 9/10.


Rengeteg módja van annak, hogy kedvenc filmjeinket rávarázsoljuk az iPod merevlemezére. Letölthetjük az internetről és átkonvertálhatjuk, felvehetjük a TV-ből és méretre vághatjuk, vagy akár az iTunes-ról is beszerezhetünk néhányat. Az iLuv i180 abban könnyíti meg helyzetünket, hogy nem kell különböző programokkal videót konvertálni, hogy az iPod lejátszhassa, hanem ez megoldja helyettünk. A számítógépre rácsatlakoztatva bármilyen kódolású videót könnyedén konvertál át saját formátumra és másol fel az iPod-ra, nekünk szinte hozzá se kell nyúlnunk. Videót rögzít a TV Tuner kártyák által adott jelből, DVD-ből, DiVX-ből, az összes elterjedt videóformátumból, sőt még a videókameráról is képes lelopni a felvételeket. A felszerelés teljesen felesleges annak, aki otthon van a konverziókban, de aki kuka az ilyen dolgokhoz, annak minden bizonnyal megér 200 dollárt az aprócska i180-as. Sznobráta: 4/10.


Következő alanyunk még az előzőeknél is idiótább. Az Automatic Battery Charger (ABC) egy igazi James Bond felszerelés, ami gyakorlatilag abból áll, hogy saját üzemanyag cellái segítségével tölti fel szeretett iPod-unk akkumulátorát. Nekünk mindössze annyi a dolgunk, hogy az ABC-t jól megtankoljuk 220 V-ról, vagy az autó szivargyújtójáról, és már indulhatunk is túrázni. A cucc képes 3-4 iPod feltöltésnyi energiát eltárolni, így ha több hetes erdei sátras túrára megyünk, akkor ennek segítségével vihetünk magunkkal egy szeletet a magunk mögött hagyott civilizáció éltető szuflájából. Sznobráta: 9/10.


Az iPod sorozat előző részeiben már találkozhattunk a most következőhöz hasonló kiegészítővel. Az ezGear által gyártott ezVision Video iWear HMD nevű cucc nem más, mint egy mini LCD kijelzőkkel ellátott szemüveg, ami képes az iPod videók lejátszására. Mi csak felkapjuk a szemcsit, beizzítjuk a videó lejátszót, és már indulhat is a mozizás! A cucc állítólag olyan élményt kelt, mintha átlagos távolságból egy 50 inches TV-n néznénk filmet – mi egyedül a minőségében kételkedünk. A felszerelés természetesen nem ajánlott távollátóknak, buszvezetőknek és egyéb olyan embereknek, akiknek munka közben szükségük van a szemükre. A cucc 8 órás használatot biztosító akkumulátorral van ellátva, az ajánlott fogyasztói ára pedig nem kevesebb, mint 400 dollár. Sznobráta: 10/10.


Egy újabb bölcső van soron, ezúttal már tényleg az utolsó. Az iLuv i1055 Video System az előbb megismert iSeeHD testvére, nagyjából ugyanolyan szolgáltatásokkal. Belepattintjuk az iPod-ot, megfordítjuk, és már indulhat is a 7 iches magas kontrasztú LCD-n történő mozizás. A cucc rendkívül hasznos a hosszú utazások alkalmával – főleg, hogy így már nem kell annyira hunyorítanunk a filmnézéshez. Az i1055 újratölthető akkumulátorból nyer energiát, van rajta S-Video kimenet, sztereó audió kimenet, sőt még egy úti töltő is jár hozzá. Sznobráta: 6/10.


Utolsó előtti bemutatásra kerülő kiegészítőnkkel ismét a túrázók / nyaralók kedvében kívánunk járni. Gondolom ti is találkoztatok már azzal a problémával, hogy nem szívesen hagyjátok a strandon őrizetlenül méreg drága cuccaitokat, mondjuk a mobiltelefont, vagy az iPod-ot. A gondokra tökéletes megoldást nyújt a Yelpie, mely sokkal nagyobb biztonságot ad (mondjuk az) iPod-unknak, mintha a törülköző alá rejtenénk. A cucc homok és cseppálló, ráadásul a doboz PIN kóddal zárható. Van benne egy kis érzékelő is, ami késleltetve elindít egy 90 decibellel üvöltő riasztót, amint valaki megmozdítja a cuccot. Így elejét lehet venni a tengerparti tolvajoknak, akik tutira a figyelem középpontjába kerülnek, ha megszólal hónuk alatt az 5 másodperccel korábban zsákmányolt szajré riasztója. A Yelpie mindössze 70 dollárba kerül, és kivételesen még hasznos is – még mi sem értjük, hogy mit keres éppen a „Világ leghülyébb kiegészítőit" felvonultató sorozatban :). Sznobráta: 1/10.


A sorozat ismerői tudják, hogy minden részt olyan kiegészítővel zárunk, mely akár házilag is előállítható. Az iPod Hi-Fi egy otthon összeszerelhető kihangosító rendszer, és nem kell hozzá más, mint egy-két ősrégi Apple számítógép, néhány hangszóró, meg egy kis cseppnyi elektroműszerészi tapasztalat. A cucc remek összhangot alkot az iPod-dal, ráadásul nagyon vagány is! Sznobráta: 2/10.

Kapcsolódó cikkek

4.
4.
fojesz
Az a strandra való kiegészítő tényleg egész érdekes. Édesanyám úgyis most nyert iPodot, majd szólok néki. :P :)
3.
3.
pappandris3
Őrület mennyi hülye ember van a világonXD! És ha belegondolok hogy ezek valami értelmes dolgot is kitalálhattak volna nem ilyen hülyeségeket lehet hogy nem itt tartana a világ:S!!!
2.
2.
Daks
és a mostani még nem is volt olyan durva felhozatal :)))
1.
1.
helloszabi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...