Dead Space - Zavaros a PC-s irányítás

Link másolása
A WhatIfGaming kapott egy példányt a nemsokára PC-re is megjelenő Dead Space-ből, és állítólag az irányítás közel sem ér fel a konzolos másával.
A WhatIfGaming kapott egy példányt a nemsokára PC-re is megjelenő Dead Space-ből, és állítólag az irányítás közel sem ér fel a konzolos másával.


 Az oldal szerint ennek a játéknak van a második legrosszabb irányítása a PC-s játékok közül, amit eddig teszteltek. Íme a véleményük:

"Az irányítás a második legrosszabb, mióta a Path Of Neo kijött a PC platformra. Az irányítás közel sem annyira élvezhető, mint a konzolos verzióké és úgy látjuk, ezeket a hibákat egy patch nem tudja orvosolni. Az inventory használata nehézkessé válik mihelyst szörnyekkel kell harcolni, vagy gyorsan máshová célozni. Az irányítás egyszerűen nem élvezhető."


Mikor értesítették az EA Redwoodot, ezt a választ kapták:

"Dead Space a PC-n ugyanolyan élményt kíván nyújtani, mint a konzolokon. Az irányítás más, személyre szabható és úgy érezzük, a játékosokon a felelősség, hogy eldöntsék, nekik hogyan felel meg."

Meglehet hogy a PC-s verzió értékelései gyengébbek lesznek az irányítás miatt, de ne feledjük, hogy aki egy vérbeli játékos, annak már biztos a gépe mellett csücsül egy Xbox 360 kontroller, ami minden hibát helyrerakhat e téren. És mint olvashattuk, lehet változtatni a gombok beosztásán.
44.
44.
Alen18
Hali! olyan problémám van hogy amint betölt a játék a legelső pálya szal new game
akkor a kamera állás felmegy az égbe és nem tudom irányitani :S mert megyek előre de csak a plafont látom :S mindig felmegy az égbe :S pls help
43.
43.
XDannyL
Rányomok az "NPD-jelentés: Call of Duty- és Kinect-siker" című hírre és ez jön ki.
Másnak nem csinálja ezt?
41.
41.
e-1o7
hali... nekem van egy olyan problemem hogy a nulgravitációs ugrás nem müxik :o nem tom hogy kell.. beállítottam x-re.. oda mek a falhoz és akármit csinálok nem mászik az fel rá :o
40.
40.
terenceHill
az a pc-s aki olyan zsugori, hogy nincs pénze 4000-10000 ft-os kontrollerre és olyan gépe van, ami viszi a dead space és hasonló jó grafikájó játékokat, az megérdemli, hogy szenvedjen az irányítással. :D
39.
39.
bitbandita
21: Kedves starfox a "mediacenter" alatt kicsit mást értettem. Majd ha a Cubase Studio fut PS3-on, esetleg majd akkor... (bár akkor sem, inkább Mac)... A gamepaddal kapcsolatban: persze túlzás amit írtam, csak arra akartam rávilágítani, hogy PC-hez is 1000éve gyártanak kontrollert, és semmi köze ennek a konzolokhoz, ill. annyi van, hogy mind a két eszközhöz azért gyártanak kontrollert, hogy irányíts egy játékot és ezért nincs értelme a "szarnak egy pofont" dolognak.. Lehet, ott volt a NES pl. és nem volt még egér se a PC-hez? Lehet. De volt kontroller és joystick C64-hez... Amúgy nem kötekedni akarok, semmi értelme ennek a konzol vs PC vitának. peace
38.
38.
starfox
Zárszóként csak annyit JcGross, hogy nagyon kevés játékért vagyok hajlandó kicsengetni 16-17 gurigát. MGS4-nél nem volt mese, remélem nem kell bemutatnom. A következő, amiért mindenképp hajlandó leszek a kasszához fáradni premierkor, az a Resi 5 lesz:) A többire meg várol 2-3 hónapot, aztán féláron/harmadáron be lehet szerezni használtan. Addig legalább van időm kipörgetni az előzőt, vagy elővenni egy régebbi gyöngyszemet:) Na, további jó játékot mindenkinek:)
37.
37.
Trishtan
37: ott a pont, igen azok jó játékok :) Végre valaki, aki nem csak az agyonhypolt FPS-eket szereti!
36.
36.
JcGross
35: különben se azt mondták, hogy olyan gamet mondjanak ami csak PC-re jött ki. Szerintem rengeteg játék van ami nagyon jó. Engem eddig az Advent Rising, bár régi de az fogott meg legjobban. Story, akció, játékélmény, zene és irányítás minden a toppon van. Az Legacy of Kain sorozat a másik ami nagyon megfogott. Ugyanazokat mondhatnám ehhez is. De mondhatom, hogy Farenheit mert az is marhajó. Ha mindenképp PC excluzívot akarsz akkor S.T.A.K.E.R. Szerintem ne feszegessük tovább mert felesleges lenne.
35.
35.
Dcrysis02
Figy ha a Crysis sokak szerint egy tech demó,akkor a Killzone 2 sem néz ki másnak.A GTA se a konzolon hanem a Pc-n kezdődött...ugyhogy szerintem ne feszegessük hogy egy konzol exkluziv Witcherrel járnának a konzolosok jobban vagy a pc-sek egy gépre exkluziv GTA-val...
34.
34.
Trishtan
28: a Crysis-en kívűl (ami aztán hú de nagyon játék. FPS-eket már 10 éve is untam...) melyik csak pc játék?...

Állítólag még Witcher is lesz konzolokra+ license. Nem saját kútfőből jött :)
33.
33.
JcGross
starfox: megmondom neked öszintén, 1 évbe csak 1x veszek játékot. Ráadásul PC-re olcsóbbak, nem 16.000 és ezért én úgy érzem nekem jobban megéri. X-re nem tudnék ilyen jó üzletet nyomni, mivel az macerás lenne. DE azt az 1 játékot becsületesen megveszem. (Most a witcher EE-t akarom de nem akar kijönni)

BTW Örülök, hogy most tudunk normálisan kommunikálni, mert amúgy ilyenkor már mindenki úgy beszokott durvulni meg sértődni, hogy a másik köpni nyelni nem tud, és nem is érdemes tovább irogatni oda.

Utóljára pedig csak annyit, hogy nekem ez is elég élményt nyújt.
32.
32.
Vistaboy
Az én véleményem továbbra is az, hogy aki konzolt akar, az úgyis konzolt vesz, aki meg marad a PC-nél, az marad a PC-nél. Felesleges és értelmetlen dolog a két félnek állandóan egymásra mutogatni.



Konzolhoz van már egér és billentyűzet, PC-hez meg Gamepad, így teljesen mindegy, hogy ki mit választ, van lehetősége az irányítást megoldani. :D Aki meg megszokott valamit, az nehezen áll át másra.



Én a Tomb Raider-rel vagyok így. Anno. még a legelső részét gombokkal irányítottam, és annyira megszoktam, hogy a későbbieket is már csak azzal tudtam/tudom játszani. Pedig egy kontroller-rel sokkal könnyebb lenne - pl. az Anniversary-ban sokáig kínlódtam, amíg begyakoroltam a Mátrix-ugrást gombokkal megcsinálni. XD De végül csak legyőztem a Kentaurokat. :D
31.
31.
starfox
A kommenteket per pill. PC-n pötyögtem, de ha akartam volna, írhatam volna a PS3-on is (nem nagyképüségből mondtam, mielőtt rám másztok). Van webböngésző meg virtuális billentyűzet (már megszoktam, elég gyorsan lehet vele irogatni), de ráköthetek USB-n akármelyik billentyűzetet, és hamarosan jön a massangerkit is...Szóval nem szenvedek hátrányt, de értem a célzást:) Amit irogattam, azt mind átlag felhasználó szemszögéből tettem (egyszerűség és költséghatékonyság). Lehet hozni az Alienware-t és társait, csak minek... Erre mondhatnám hogy 3 db PS3+Linux összekötve=szuperszámítógép, aztán előbbre vagyunk? Ráadásul mit játszanánk rajta, messze még a Doom 6:D Játékélményre visszatérve, ha egyszer lesz szerencséd/alkalmad egy jó középkategóriás v. full HD TV-n nyomni egy AAA kategóriás játékot, érteni fogod mire céloztam (haver beimportálta külföldről a Farcry 2-t. Ezt házasította egy jó középkategóriás 104 cm-es Tv-vel + X360...leírhatatlan:) De őszinte leszek, ami legjobban hiányzik a PC játékokból/portokból, az a koop lehetősége...mindent visz!
30.
30.
huszti
a mondó vagyok, hogy legyen 1 konzol is, meg 1 gép is, aztán vitatkozz otthon magaddal, hogy melyiket kapcsold be (konzolozni kéne, mert az plug&play, áh de n,e mer joyos, inkább gépezek, jaj de az szaggat..stbstb)
29.
29.
JcGross
26: azért vannak olyan gépek amik köröket vernek a Konzolokra (értem itt pl Alienware) csak az marha drága. De ha 1 kicsit több figyelmet fordítanának a PC-s portokra akkor mindjárt sokkal jobb lenne. Ráadásul nem értem mért lenne jobb és nagyobb élmény a konzolnál.én is jáccottam konzollal de nem volt olyan nagy dolog. De annyi ellenérvet tudnék mondani, hogy már nincs kedvem mert menni kell aludni de egyáltalán nem osztom a véleményed (kivéve a portolás részt). Inkább olvass bele az előző kommentembe, ott megérted mennyi előnye van a PC-nek (pl fogadok hogy a kommented nem Konzolon írtad :P)
28.
28.
JcGross
21: Nekem van Logitech dual action gamepadom (ami hivatalosan is gamepad, szal ennyit erről), és mégis jól megvan az egyensúly a bill, és a GP közt. Hadd magyarázzam meg. Tehát van amikor TPS-el jáccok akkor előveszem a gp-ot de van amelyik nem fogadja be, vagy nem valami élvezetes az irányítás lomha és nehézkes célzás miatt (pl mercenaries 2). Ott vannak az FPS-ek mint a CoD 4 ami sztem el se fogadná (bár még nem próbáltam úgyhogy ebbe ne kössetek bele) és amúgy meg se próbálnám azzal, mert az vmi borzadály lenne. Persze meglehetne szokni csak nekem nem lenne hozzá türelmem. De a GTA és AC nagyon remekül megy GP-al, sőt még a Blood Omen 1 is! A SPORE-t se nagyon próbálom vele, a Guita Hero-t se meg 1 Strat. játékot se. Ráadásul internetezni se tudnék vele.

Ez csak ellenvélemény volt NE VEDD A SZÍVEDRE! Senkit nem akartam vele megsérteni.
27.
27.
Dcrysis02
24:Jön a Far Cry2,Fallout3,Crysis is jó,Half-Life,BioShock,The Witcher,COD4...
26.
26.
starfox
Crysis nem Farcry, bocsi:)
25.
25.
starfox
Egy valamit be kell látni: ma a játékpiac meghatározó platformja a konzol (ezzel szerintem nem mondtam sok újdonságot). Ezekre hoznak ki minden játékot, ami leesik az asztalról, az jut a PC-s tábornak. Sok címet késve vagy soha nem kapnak meg, ha mégis, akkor rengeteg a gond: irányítás, rendszerkövetelmény. A PC-k flexibilitása sokszor átok is, mert a legtöbb felhasználó vagy nem tudja behangolni a gépét (nem ért annyira hozzá, nincs rá ideje, h molyoljon vele).Az audio-vizuális élmény valahol meg elveszik monitor-PC korlátai között. Egy-egy exluziv (Farcry) pénztárca-gyilkos (hardver szempontból) cím kedvéért felesleges a mai gépekre beruházni, vagy csak szinten tartani. Sokkal több és jobb játék jön ki konzolora, ami csak plug&play, szopás nélkül...Valahol emiatt is szálltam ki a mókuskerékből, és jelentem nagyon is jót tett a változatosság:) A játékok minőségét pedig ne feszegessük, mert a végtelen hosszú lenne a vita: PC vs Konzol (nagyjából u.azzal játszunk, csak az egyik brigád saját magának nehezíti meg dolgát, és fosztja meg magát bizonyos élményektől). De táboron belül is vannak eltérések: Casuel konzol vs Harcore gépek...
24.
24.
Giga0509
23:miről beszélsz?milyen játék kell neked???

X360:Gears Of War 1-2,Halo 3,Fable 2 stb...

PS3:Resistance 1-2,MGS 4,Killzone 2,God of war 3 stb...(igaz nem vagyok ps3 fan de azért itt is vannak neves címek)



na ne mondd h ezek közül nem tetszik 1 se...



23.
23.
Trishtan
23: 1 darab KOMOLY játékot mondj PC-re. Ebben kéretik számba venni a történetet, a megvalósítást és a játékélményt is! (KOTOR nem játszik, mert xbox port).

Minimum ütnie kell egy Shenmue-t :D
22.
22.
LonGleY
Nekem sem lenne semmi bajom a konzollal, ha nem érezném büdösnek az összes játékot rajtuk. Ha más a felhozatal és nem az egyszerűségre, hanem a komoly játékokra mennének rá, akkor máshogy festene ez a PC-konzol vita is, de most sajnos minőségi kérdéseket is maga után húz.
21.
21.
Giga0509
21:neked adok igazat...azért mert vki játszik 2 percet fps-el konzolon és azt mondja hú de szar az bekaphatja! simán meglehet azt szokni...
20.
20.
starfox
Egy kis magyarázat: "..Azzal hogy az X360 kontroller és társai ott figyelnek a vas mellett, valahol adtunk a sza...." - effektíve konzolként használod a PC-t, csak sokkal drágább összerakni (45 gurigából nem mondja nekem senki, h összehoz egy olyan vasat, amin a GTA 4 max graffal menni fog-amit már a PS3-X360 tábor közben hatszor végigjátszott...) Kedvess bitbandita szerintem a normális gamepad kifejezést a NES kontrollerjére lehetne ráaggatni-tudtommal akkoriban még egér se volt a PC-hez, nemhogy gamepad, csezd meg....Ha fullos mediacenter kell, vegyél PS3-t, olcsóbb és egyszerübb, mint a PC-t berhelni. Ráadásul utána meg lehet mereszteni a szemeket a 17-19 colos monitorra (ez az átlag, ami a legtöbbünknek van). TV-t erre találták ki...Amennyi lóvét szerintem már belevertél jobban kijöttél volna egy konzol-HD TV kombóval. Azt nem mondom, h FPS-nél nem kell szokni, de nincs lehetetlen. A játékkínálatot most nem is említem, mert az egy másik mese lesz...:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...