Outland - új platformer a Ubisofttól

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 3.
  • Bejelentés
Link másolása
A Prince of Persia és az Ikaruga játékmenete keveredik a Ubisoft és a Housemarque legújabb közös projektjében. Az Outland nem mindennapi cím lesz, és erről nem csak a furcsa játékmeneti elemek, hanem a látvány is gondoskodik. Megjelenés jövőre, PS3-ra, és Xbox 360-ra.

A Super Stardust HD-t fejlesztő Housemarque ugyan főleg a szintén PSN-exkluzív Dead Nation fejlesztésével van elfoglalva, azért sikerült némi időt szorítaniuk az Outlandre is: az akció-platformer a Ubisoft megbízásából készül a PlayStation Networkre és az Xbox Live-ra, s bár teljes valójában csak a hétvégi PAX-en fogják leleplezni, az IGN már megtudott ezt-azt a játékról - például azt is, hogy a korábbi találgatásokkal ellentétben az Outlandnek nincs köze az azonos című sci-fi filmhez.

Képzelj el egy Prince of Persia-szerű platform játékot, amelyet a készítői megbolondítottak az Ikaruga "színváltós" játékmenetével! A kétdimenziós játékban oldalról követhetjük figyelemmel hősünk dzsungelben történő ugrándozását, és ahogy azt a képek is bizonyítják, a látványra nem panaszkodhatunk - nem minden retro, ami 2D, és erre az Outland is remek példa.

A játék hőse világos és sötét alakot tud ölteni, a játékoson múlik, hogy éppen melyiket. A színek az ellenfelek legyőzésére illetve azok kikerülésére szolgálnak, ezért mondjuk sötét formában sérülni fogunk a világos lövedékektől, ellenben világosan sértetlenül el tudunk sasszézni közöttük. Az ellenfeleket mi is ellentétes színű formában tehetjük el láb alól, ebben egy energia-kard is a segítségünkre lesz, és bizonyos környezeti elemek is reagálnak majd a színünkre: a liftek akkor indulnak el felfelé, ha sötétek, és akkor lefelé, ha világosak vagyunk, bizonyos platformok pedig csak akkor tartják meg a játékost, ha az a megfelelő színre váltott. Természetesen az Outland egyre nehezedik majd, többször kényszerülünk hirtelen színváltásra.

Az IGN beszámolója szerint a játék pályái hatalmasak, sok-sok titkos rejtekhellyel és extra életerővel, egy-egy szint végén pedig főellenfél várja hősünket, aki egyébként azért indul útnak a dzsungelben, mert látomása volt, hogy az itt kirobbant harcokat csak ő tudja megoldani. Nem túl eredeti, de igaz, ami igaz, a készítők még nem is nagyon akartak mesélni a sztoriról.

Az Outland már most nagyon jól fest, pedig a megjelenése csak jövőre várható - nézzétek meg a képeket a galériánkban, a fenti screenshotra kattintva tudtok odajutni!

6.
6.
mamgu
A galéria alapján én még az Oddworld első részeihez is hasonlítanám ha játék legalább olyan lesz + a látvány akkor ígéretesnek néz ki de csak egy bizonyos rétegnek .
4.
4.
daenath
#1: Bezony, a tuti dolgok mindig konzol exclusive-ok :(
3.
3.
Dw
NAgyon hasonlít a RAGE nevő böngészős játékhoz.
2.
2.
papailajos
Hat a kepek alapjan nemvalami nagy cucc...
1.
1.
TzuQ
Kár,. hogy nincs PC :x
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...