Giger is dolgozik az új 3D-s Alien filmen

  • Írta: InGen
  • 2010. december 20.
  • Cooltúra
Link másolása
Rég volt már cooltúrás hírünk, de itt az alkalom a pótlásra: Ridley Scott mellett még egy eredeti alkotó visszatér az új Alien előzményfilmhez, mégpedig az idegen eredeti megálmodója, a neves H.R. Giger. Mi pedig egyre bizakodóbbak leszünk, hiszen úgy néz ki, hogy még ennyi idő után is korrekt film készülhet Alien névvel.

A legendás Oscar-díjas rendező, Ridley Scott, 1979-ben készítette el pályája egyik legnagyobb művét, az azóta sci-fi-horror klasszikussá vált Alient, vagy magyar címén a Nyolcadik utas a halált. Egy ideje már nincs új film a sorozatban, s ugyan sok pletyka szerint a második részt készítő James Cameron tért volna vissza egy új mozival a témában, mégsem ez történt: maga Scott rendezi a két új Alien-filmet, melyek a sztori előzményeit mesélik el, a forgatókönyvet pedig J.J. Abrams állandó társa, a Lost-sorozatért is felelős Damon Lindelof vállalta magára.


S most még nagyobb örömhírünk van: az idegen eredeti megálmodója és rajzolója, az abszolút elmebeteg fantáziával megáldott legendás művész, H.R. Giger is beszállt a projektbe. Ridley Scott eredetileg a svájci úriember által a Necronomiconhoz készített festményeiről kapta az ihletet az alien szörny alakjához, majd később megkérte őt, hogy a saját rajzai alapján készítsen valami soha nem látott módon félelmetes monsztát. Az alkotásáért Giger kapott egy Oscar-díjat is.

Egyébként a művész felesége árulta el egy interjúban, hogy maga Giger is dolgozik az új Alien filmeken. Így pedig azt hiszem, már minden adott ahhoz, hogy eljöjjön a tökéletesség, az egyedüli aggályom, hogy Ridley Scott mostanában nincs éppen a legjobb formájában.

23.
23.
vási
Előzmények húúú !!! Giger művészúr és a Ridley Scott filmrendező ismét eggyütt.
Szerintem nagy lessz. Ők ketten alkották meg az ALIENT mint kultuszfilmet.
A többi Alien filmet akik csinálták csak a sót nyalhatják. Giger egy müvész!
Nem volt sz.technika de mégis a látvány nagyon jó és igazi ott van és megérinthető.De gondolom nem kell senkinek írni, mondani ahogy csinálták.
Talán még az ALIEN 3 amibe a lény újra lett tervezve jobban néz ki olyan nőes kinézete lett ahogy a művészúr akarta,mondhatni karcsúb és gyorsabb lett.
J.Cameron is jó rendező de kár volt hozzányulnia.Csinált egy jó akciófilmet már bocs de a lények olyan gumibabák lettek amik úgy ugrálnak ja és a banánfejük meg szerintem giger fiát meg sem közelíti. A királynő kinézete viszont egész jó lett. Ja és ha van rá alkalmad menj el svájcba nézd meg a GIGER múzeumot!
22.
22.
Fetto
Csaknem csinálnak egy olyan kutyaszart belöle mint az avp-k...
21.
21.
Samu
#20: Épp most akarok a két ünnep közt nekiállni :)
Igen az AVP-be loptak egy kicsit Michiko történetéből,de szerintem kár volt a jelenbe átültetni... Jobb volt az úgy :jövő,másik bolygó,telepesek,gyakorlatozó predatorok... Örülök,hogy van aki vágja,miről beszéltem,már azt hittem öreg vagyok :)
20.
20.
Optimus Prime
#19: Az AVP gyakorta a könyvre épít. Csak a hely és az idő más. Épp nézem van az Acéltojás című könyv, a leírás alapján lehet Scott erre épít?
19.
19.
Samu
Jaj istenem...egy,meg kettő,meg három...meg négy!Ja meg Reply!
Ripley-nek írják,affenébe is!Ha olyan nagyon szarok azok a filmek akkor miért nem vesz a kezébe bárki könyveket?A Steve & Stephany Perry féle Alien,Predator,AVP könyveknek például nagyon jó történeteik vannak... Mondjuk nem is értem miért nem onnan lopják a forgatókönyv ötleteket?
Kiváncsian várom mit hoz ki Ridley Scott egy ilyen jól induló de megtépázott hírnevű témából!Addig is olvasok valami jót megint.Vagy megnézem azokat a rossz filmeket :)
18.
18.
X360_FaNbOy
#11: Jaja..énis arra vagyok kiváncsi. A dolgok kezdetére..:D

16. : Én azt a filmet élveztem. Kicsit sem bántam, hogy megnéztem..nem untam..
17.
17.
Semmer
#12: Ez a Jockey Race. Ők hozták létre az idegeneket, hogy valami másik fajt le tudjanak győzni a segítségükkel. Csak szokás szerint sz*r került a palacsintába, ahogyan az lenni szokott :)
15.
15.
wigyory
Már valóban jöhetne egy igazi ALIEN-film! Az előzőekben sem csalódtam, de már frissithetnének igazán!
14.
14.
gyerecske
#8: Szerintem jobb volt mint a 3.
13.
13.
Optimus Prime
Engem egy dolog érdekel: filmek? Több részes lesz, több lesz vagy két felvonásos - mint a Harry Potter haláltusája? Bár rendes Alien filmeket már rég láttam, utóbbi kettőt meg soha, de nem értem Giger mitől beteg. Annyira nem abszurd vagy elvont. A Species designjai is inkább röhejesek. Mint az a szobor is Giger mögött.
12.
12.
kivenoko
Gondolom ha az előzményeit mutatják be, akkor kiderül, hogy mi is ez valójában... http://sfstory.free.fr/images/Affiches/alien1.jpg ... És a sok tojás nem csak úgy magától került oda... (Első részről beszélek)
11.
11.
habo
hát én nagyon várom már régóta hogy legyen egy új rész :) ...ráadásul a 3D mégjobban ütni fogja :P
10.
10.
adriano28
a legjobb szerintem a bolygó neve halál rész volt, remélem olyan színtű lesz
9.
9.
Gabesz.
Előzmények..hehh. Reply nem vállalta:D:D
8.
8.
InGen
#7: A negyedik übergagyi volt, szóval remélem nem fogja még csak súrolni sem :))
7.
7.
zsizsi
Ha a negyedik rész szintjét súrolja akkor már istenítenünk kell
6.
6.
wildláma
remélem nem egy ilyen 90 perces szomorúságot hoznak ki belőle ... akarunk egy jó kis 120+os filmet végre
4.
4.
X360_FaNbOy
Előzmények?! Az kemény..
Nagyon várom.
3.
3.
daenath
Ha giger mester is ott van akkor tuti nagy durr keszulodik, oromunkre :)
2.
2.
Mortis
Nem tudom, nekem a Bolygó neve: Halál jobban tetszett, mint az első rész. Cameron gondolom el van foglalva az Avatar 2-3-mal, amit bár ne tenne. :O
Nem baj. Várós.
1.
1.
Ragnarök
Hát ránk férne már egy normális Alien film... :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...