Quake 3-ban hívja ki a Mojang a Bethesdát

  • Írta: fojesz
  • 2011. augusztus 18.
  • Érdekesség
Link másolása
Érdekes módszert választottak a Minecraft alkotói a Bethesdával való jogi csatározás befejezésére: Notch, a népszerű indie fejlesztés kitalálója azt javasolta a kiadónak, hogy Quake 3-ban döntsék el az ügyet. Ha győznek, marad a Scrolls, ha nem, akkor keresnek majd valami más címet neki.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mojang azért került szóváltásba a Bethesdával, mert utóbbi úgy véli, hogy a Minecraft fejlesztőitől érkező Scrolls című kártyás játék a neve alapján összekeverhető a The Elder Scrollsszal, ami nyilván bekavarhat majd a novemberben megjelenő Skyrim eladásainak is.

Notch, a csapat vezetője egyszerűen nem érti a történteket, szerinte ők egyáltalán nem sértettek jogot (álláspontjuk szerint a Bethesda védjegye a The Elder Scrolls szavakra együtt vonatkozik, és nem külön-külön), de a kiadó állítólag már hadrendbe állította az ügyvédeit, és a bírósághoz fordult.

Ha az ügyet teljes mértékben jogi pályára terelné a Bethesda, az valószínűleg a kis csapatnak sem jönne jól, nyilván nem tudnak ilyen módon harcba szállni a céggel. Notch ezért dobhatta be az alábbi javaslatot: játsszák le az egészet Quake 3-ban! Ha a Mojang háromfős csapata végez a Bethesda triumvirátusával, megtarthatják a Scrolls nevet, ha pedig veszítenek, keresnek valami mást.

Notch a blogján azt írta, teljesen komolyan gondolja a fent leírtakat, ugyanakkor véleményünk szerint kicsi az esély, hogy az így is túlerőben lévő Bethesda egyáltalán szóra méltatja az elképzelést. Sejtésünk szerint a Mojang az egyetlen fegyverével szeretne élni: a közössége felé fordul, az ötlettel az ő szimpátiájukat szeretnék elnyerni, hogy a Bethesda minél nagyobbat égjen, mire a procedúra véget ér. Mi szurkolunk nekik!

A hírt krisz195 küldte be, köszi!

28.
28.
SSJ Gábriel
#27: A jogászok nem tudnak Quake 3-azni,a Bethesda meg sztem nem egy nagy FPS bajnok (modjuk a Mojang se...). Hát akkor viszont hajrá egyik menj a francba bethesda xD
27.
27.
vytros
A Bethesda a ZeniMax tulajdona, gondolom inkább ők tolják a copyright fight-ot. Szerintem tök jó ötlet a Quake 3 meccs, csak gondolom a jogászok nem mennek bele :P
26.
26.
Quent1n
Szánalmasak ezek a nagy cégek. Tuti, hogy ha Elder néven jönne a cucc az se tetszene... Gondolom nincsenek levédetve az egyes szavak de csak azért is perre viszik mert ami nekik aprópénz, a kis csapatnak egy vagyon és így még ha nincs is igazuk, erővel nyerhetnek. GG Bethesda...
25.
25.
drakecsaj
Skyrimet semmivel nem lehet összekeverni, a per egy vicc, de azért szívesen megnézném élő közvetítésben ezt a Quake 3-as csatározást :)
Jó lenne ha a Bethesda elfogadná :D
21.
21.
A Bethesda akkor bukja a legtöbbet, ha jogi útra tereli a dolgot és ott keménykedik. Helyette lehetne egy jót Quake 3-azni, közben reklámozhatná mindenki a játékát, élőben kéne közvetíteni, a játékosok mögött skyrim és scrolls plakát, stb. Még meg is érné szerintem így összefogni :D
19.
19.
golgotha
Ejj csunya dolog ez a bethesdatol, egész véletlenül nem vette meg valaki a céget, mondjuk aki egy földközi tenger menti országból származik, Egyiptomból kicsit keletre és Törökországtól délre?
15.
15.
Extol
Nagyon komolytalan Notch kérése, hasonlóképpen az ügyhöz. Ami azt illeti a Scrolls szóval nekem nincs bajom, én biztos nem vennék Skyrim helyett semmit tévedésből. Aki valamennyire is ismeri a szériát ekkora baklövést nem csinálna.
14.
14.
Gorre
#2: Talán mert ők is inkább a minőségibb cucc felé hajlanak...
13.
13.
Tacskoexe
Ez egy remek ötlet! Mennyi értelmetlen vitát lehetne így eldönteni. Briliáns! :D

A Bethesdát pedig egyszerűen nem értem...
12.
12.
givi6
11.
11.
givi6
:D remélem live-ban fogják közvetíteni a meccset...
10.
10.
Motig
eskü ha a Bethesdánál én lenék a fönök elfogadnám a kihivást már csak a poén kedévért is! de tuti nem lesz belőle semmi.... bár van egy oylan érzésem hogy a Bethesda nak nincs sok köze ehez a néves cucokhoz(inkább a jogászoknak de ott nagyon)
9.
9.
Sun9us
Okos ötlet, mert ha visszautasítja a Bethesda a meccset, akkor egy életre az Activision mellé kerül, mint a gonosz multi megtestesítője.
8.
8.
Mortis
Vicces szituacio. Jopofa ez a Notch. Egy ilyen komolytalan per helyett valoban elvezetesebb lenne egy ilyen komoly Quake meccs. :D
7.
7.
ReNegAdE
Ha esetleg válni akar majd az asszony majd megmondom neki hogy a vagyonelosztást Tekkenezük le!:)
6.
6.
Speper
Élő közvetítés kötelező! :)
5.
5.
LnB
#2: 1v1 quake 3-nál cs-ben eldönteni jóval komplikáltabb.
4.
4.
wolfwarrior
Bárcsak így oldódna meg minden össze tűzés, nagyon király lenne ha bele menne a Bethesda.
3.
3.
Raam989
Lol... Ha ilyen egyszerű lenne minden jogi szitu, a kockák uralnák a világot... :D
2.
2.
biohazard rex
"Sejtésünk szerint a Mojang az egyetlen fegyverével szeretne élni: a közössége felé fordul, az ötlettel az ő szimpátiájukat szeretnék elnyerni..." az enyémet már megnyerték :D bár azt nem tom miért pont quake 3, mikor a cs-t az ilyen dolgok eldöntésére találták ki. Vagy akkor már várják meg a CS:GO-t mert az igazi e-sport game lesz
1.
1.
falselight
szép lenne, ha belemenne a bethesda. sajnos nem fog.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...