I Am Alive - 50 ezer ember kedvéért nem lesz PC-re

  • Írta: fojesz
  • 2011. november 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár annak idején az I Am Alive-ot PC-re is bejelentették, a fejlesztőváltás látszólag a készítők hozzáállásán is változtatott: a játék kreatív igazgatója szerint csak azért nem fognak költeni a számítógépes verzióra, hogy utána 50 ezren vegyék meg, a többiek pedig letöltögessék. Persze jó lenne, de úgy néz ki, nem lesz.

Az I Am Alive a jelenlegi tervek szerint csak Xbox Live-on és PlayStation Networkön fogja meglátni a napvilágot (ott már viszont télen), PC-s verzió feltehetően nem készül belőle - legalábbis egy ideig biztosan nem. A játék kreatív igazgatója, Stanislas Mettra éles kirohanást intézett egy interjúban, az IncGamersnek adott nyilatkozata szerint PC-re azért nem lesz átirat, mert a játékosok nem fogják megvenni.

"Tisztán és jól hallottuk, hogy a PC-játékosok anyáznak, amiért nem lesz számítógépes verzió, de vajon ezek az emberek csak azért háborognak, amiért nem lesz PC-s változat, vagy meg is vennék azt, ha mégis megcsinálnánk?" Mettra szerint ez pénzügyi kérdés elsősorban, a kalózkodás és a kevés vásárló miatt nem éri megcsináni a játékot számítógépre: "Lehet, hogy csak 12 embert kellene lekötni három hónap erejéig, ami nem túl nagy költség, de mégiscsak kiadás. Ha 50 ezer ember veszi meg a játékot, már nem éri meg az átírás."

Kemény szavak ezek, mégha van is igazságtartalmuk, Mettra egy nappal később finomított is az álláspontján, mondván, mindez csak egy példa volt: "Szívesen látnék egy PC-s verziót a játékból, nem azt akartam mondani, hogy az soha nem készül el, úgy értettem, hogy egyelőre ezért nem fejlesztjük ezt a változatot." Mettra szerint a Ubisoft továbbra is vizsgálja a lehetőségét, hogy számítógépre is elkészülhessen a játék, az pedig nem az ő tiszte, hogy a végérvényes döntéshez kommentárt fűzzön.

49.
49.
Extol
Jah jó kifogások, de az igazság valószínűleg nem több minthogy egy eladhatatlan fosadék szemétbevaló az egész produktum és nem éri meg elkészíteni PC-re.
48.
48.
JcGross
#38: Te alapjáraton vagy ilyen hülye vagy csak velünk teszel kivételt? Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy gondolhatod, hogy a használt játék legális? Az első dolog amivel találkozol az indításkor, hogy "Do not lend or sell" (gyengébbek kedvéért (tehát a te kedvedért) ez azt jelenti, hogy ne add kölcsön és ne add el). Innentől fogva nincs mit mondani.
Végül csak annyit mondanék, hogy a szem/agy több mint 200 FPS-t érzékel/dolgoz fel.
46.
46.
Dogmatix
#45: Én sem dicsekvésből mondom, csak érzékeltettem, hogy megdolgoztam azért, amim van. Legyél nyugodtan köcsög, nem érdekel. Csak nem szeretem az ilyen tirpák parasztokat akik nem is ismernek és beszólnak, mert más véleményen vagyok mint ő...
45.
45.
roadkill1
#39: Latszik hogy 20 pudvasp...u vagy, ha mar elkezdesz dicsekedni a javaid felol. Ja es dolgoztam en is kereskedelemben, tobbet, mint amiota neked van hajtasid, es nem vagyok annyira k...og, hogy eldicsekdjem mi van es mi nincs, csak annyit , hogy ami nekem van, az mind az en erdemem.Ja es nem az ugyfel altal osszezuzott dologrol beszelek, amikor a kliens igazarol beszelek, de ha kicsit is erettebb lennel, megertened, mit jelent. Ez mind offtopic, es nem szandekszom folytatni...
44.
44.
Veldspar
#36: Talán jobb lenne, ha a vevőt korlátozó DRM-ek fejlesztése helyett tisztességes demókat írnának, nem? Az általad említett vásárlóréteg nagy része tuti nem warezolna többet.
42.
42.
Yami
#36: Én is ismerek ilyet, de olyat még többet aki még életében nem fizetett semmilyen szoftverért, filmért vagy zenéért.
39.
39.
Dogmatix
#35: Alapból PS3-am van de nem számít, saját magamnak vettem meg, a gépemet és a laptopomat sőt még a motoromat is saját pénzből vettem! 28éves fejjel lehetnél kicsit értelmesebb! az olyanok szoktak így beszélni akiknek 25éves korukig a seggét is kinyalták aztán vettek neki egy lakást, autót, szereztek neki valami munkát és most vered itt a melled, hogy vettél 2kiló kenyeret! Szerintem többet dolgoztam a két kezemmel a 20évem alatt mint Te! A kölcsönös tiszteletet elvárom én is, mint mindenki más! Az hogy a vásárlónak mindig igaza van egy faszság! Én is dolgoztam a kereskedelemben, de ha visszajön a vásárló hogy fossá van törve a lámpája és cseréljük ki akkor kicseréled? Ha igen akkor csak gratulálni tudok!
36.
36.
roadkill1
#31: En ismerek sok embert, aki warezol, majd ha megtetszik akkor megveszi a jatekot. Amint egy kommentelo mar emlitette, igenis akarom tudni, hogy mire adom a penzt. Ha a warezbol kiderul, hogy szar a cucc,akor nem veszem meg, de ha jo, megeri gyujtoi valtozatot is venni, na meg az extra multis tartalom is elegge vonzo szokott lenni.
35.
35.
roadkill1
#29: Aki ilyen nagykepuen viselkedik mint ez a hires kreativ igazgato, az megerdemli, hogy ugy alljak hozza en is a vasarlashoz, mint o a munkahoz. Ja es kit a f...t erdekel , hogy hanyan veszik konzolra? Ugy mondod mintha a profitjukbol reszesulnel. Vagy kemenyarcnak erzed magad, hogy vettek neked a szuleid xboxot? Es persze, hogy ha o rosszat mond, en jol kib...ok vele, mert en vagyok a potencialis vasarlo, es a vasarlonak igaza van. mindig. Te elturod szotlanul, hogy belekopjenek a mekis gyerekmenudbe, foleg, es utana megvasarolod? Nem hiszem...
33.
33.
Gamer
kezd minden kiadó nagyon elszállni magától, ugyanis ha nem lesznek PC-re játékok akkor növekedni fog a warez konzolon, ez 100%, mindig volt és mindig lesz, ha én kiadó lennék minden játékot átportolnák pc-re mert

1.szinte nem kerül semmibe
2. nyugton van a feketepiac és a warez, nem terjed át konzolra
3. a konzolosok úgyis hozzák a bevételt

minél inkább szorítják össze a markukat a zsozsóért, annál több fog kicsúszni az újjaik között...
32.
32.
Cuppak
#31 Ha lewarezolod nem baj, sőt jó dolog.
Én mindent leszoktam warezolni, ami tetszik azt megveszem mert megéri. Pl most Saints Row 3-t letöltöttem, most meg is fogom venni, eszméletlen jó game! Multi co-op-t, whored mode-t jó lesz tolni onlájnon :D
Igen, am Xboxra/PS3-ra sokkal kevesebben töltik le a játékot.
31.
31.
Yami
Akik itt amellett kardoskodnak, hogy a PC-sek nem is warezolnak többet mint a konzolosok azok el is hiszik ezt? :D
Csak a kíváncsiság kedvéért megnéztem egy nagyobb magyar torrent oldalon, hogy mennyien töltötték le a mostanában megjelent nagy címeket különböző platformokra:

Skyrim:
PC: 27 861
Xbox360: 1 347
PS3: 17

Modern Warfare 3:
PC: 50 941
Xbox360: 4 608
PS3: 101

Battlefield 3:
PC: 41 126
Xbox360: 2 639
PS3: 632
30.
30.
Cuppak
Átíratot 100% h nem veszek meg, haggyon már. Ha normálisan megcsinálja a játékokat PC-re úgy mint a blizz vagy dice akkor simán megvenném.
29.
29.
Dogmatix
#28: Hajrá. De még mindig többen megveszik konzolra, mint PC-re :)
Szeretem ezt a jó felfogást ami jellemzi az embereket. Ha ő rosszat mond akkor én meg jól kibaszok vele :D Ez a megdobott kenyérrel, visszadobok féltéglával stílus.
28.
28.
roadkill1
Ha ugy tetszik, letoltom a konzolos valtozatot is. Sot, hamarabb mint a PC-t. Meg csak azert is mert, az a stanislas pofazott.
27.
27.
hedzsooo
Nem ugy volt, h ez mar nem is fog jonni?

Szoval csak PC-re nem meg. Mindegy, majd ezt is kiadjak utolag, mint a Rockstar a GTA IV-et, v. pl. az L.A.Noire-t, az osszes DLC-vel egyben.

Ma a Steam-en kulonosen jo aron van egyebkent az L.A.Noire! ;D
26.
26.
Dogmatix
#25: De ma már ez kell a népnek. Legyenek benne látványos robbanások, tank, "helikopáter" , mesterlövész puska (mert most mindenki azt hiszi, hogyha egy játékban kilő 50méterről egy embert akkor ő egy istencsászár halálpontos mestergyilkos), meg fröcsögjön a vér és 2 marékkal szórja mindenki a gránátokat. A grafika nálam nem elsődleges szempont. Ezért is vettem konzolt :) Nem érdekel ha recések az élek, vagy hogy nem látom amikor fingik a karakter. Viszont mivel már a legtöbb játékot konzolra csinálják így számomra élvezhetőbbek mint PC-n. Assassin's Creedet pl nem tudtam végigszenvedni PC-n. Konzolon egyik kedvenc játékom.
25.
25.
Split
#24: 16 éves koromban a játékmenetet nevettem volna ki, nem a grafikát. Az MW3 grafikáját most nevetem ki. :D
24.
24.
Dogmatix
#19: Szerintem az emberek többsége nem azért vesz PC-t hogy otthon dolgozzon rajta. Ha hazaér a munkából valaki, nem az lesz az első dolga, hogy nekiáll otthon dolgozni. Persze van ilyen ember is. Aki munkára veszi a PC-t az nagy valószínűséggel otthonról dolgozik. Neki létszükséglet egy erős PC, de lássuk be, hogy belőlük van a kevesebb. Egy átlag ember internetezésre, filmezésre, zene hallgatásra, családi fényképek nézegetésére és játékra használja a gépet. Ebből a filmet, zenét, és a játékot fogja és letölti! Amiből a kiadóknak nem származik semmi hasznuk. Lehet az egy bitang jó produktum, dicsérheti orrba-szájba az aki letöltötte. Konzolt meg meg kell csak szokni. Persze egy FPS-t sose fogsz olyan jól játszani rajta mint egérrel, de a gombkiosztás teljesen megszokható, egyén függő hogy ki milyen gyorsan tud hozzászokni, vagy egyáltalán hozzá tud e. Azt meg nem is értem, hogy a +18-as játékokkal miért a 14évesek játszanak. Sajnos ők lettek az a réteg, akiknek csinálják a játékokat, nekik még van egy kis kihívás, a többiek meg érjék be a sikerélménnyel, hogy 1élettel végigtolták az egész játékot. Ez ugyan úgy érvényes a PC-s játékokra is!!! Nekem egyébként nincs bajom se a BF3mal, de a MW3-mal. A kampány ott nem fontos nekem, úgy fogom fel, hogy azért van az a pár órás single rész, hogy mégse csak egy olyan játékot adjanak amivel csak multizni lehet; de engem majdnem minden FPS-ben csak a multi érdekel. Sokkal nagyobb a kihívás, sokkal pörgősebb, élettel telibb a játék a neten.

Annak idején összehugyoztad magad hogy a tank már nem 3pixelből áll és hogy visszalő és eltalál az ellenfél, nagyobb teret járhattál be, stb. Nem hiszem hogy körbe röhötél volna akármilyen mai játékot 16éves korodban. Az hogy unalomig ismert egy játék...hát ez ilyen. 7évig CS-ztem, minden mapot fejből ismertem, tudtam hogy hol lehet átlőni a falat, hova kell dobni a gránátot, hova kell campelni, stb., mégis élveztem a játékot és még ma is képes lekötni ha leülök elé. Pedig tele van buggal, szar a hitbox, ugyan azok a mapok mennek mindig. Egyedül csak annyi zavar, hogy ellepték a szervereket a 12éves mikrofonnal rendelkező sikítozó majmok.
23.
23.
Gurren
#9: azt elismerem, hogy pc-n SOKKAL jobban megy a warez, de ezek a statisztikák nekem gyakran elég kamuszagúnak tűnnek. például múltkor volt egy hír, hogy az mw3 eladásainak 4%-át tették ki a pc-s és a wii-s eladások együttvéve. szerintem ez bullshit.
22.
22.
#19: Én az első és a harmadik bekezdéssel egyetértek, de a középsővel azért nem mert az tényleg csak ízlések és pofonok. Magamból indulok ki, én speciel sokkal jobban tudom irányítani kontrollerrel (megtanulás után) az fps-t, sokkal könnnyebben kanyarodok kocsival és farolok NFS-ben mintha billentyűvel tökölnék, szóval kinek mi jön be, ki mit tud elsajátítani, mit kedvel, mi kényelmes, ez totál szubjektív. Én egér billentyű kombót egyedül RTS-nél tartom totál etalonnak, az egyszerűen helyettesíthetetlen, de minden más játékkal simán elboldogulok ps-en...
21.
21.
5T3V3N
#19: Maximum Respect! A 3. bekezdéssel kifejezetten egyet értek... A többivel meg csak simán..:D
20.
20.
Split
Bocs ha rosszul fogalmaztam, vagy félregépeltem, de nagyon sietek. Menni kell melózni, hogy tehessek a családnak játékot az asztalra. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...