A Gamekapocs legolvasottabb cikkei 2011-ben

  • Írta: fojesz
  • 2011. december 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Közeledik a 2011-es év vége, s mivel a hétvégén vélhetően mi is vállalhatatlanra isszuk magunkat, már most megkezdjük a szezonzáró összegzést. Első körben a Gamekapocs legolvasottabb cikkeit vesszük sorra az idei esztendő terméséből, lássuk, melyik írásokat kattintottátok le a legtöbbször!

A listával természetesen nem kell egyetérteni, kizárólag statisztikai alapon készült: nemes egyszerűséggel azt néztük, melyik cikkekre kattintottatok a legtöbbször, vagyis melyeket olvastátok el a legtöbben. Nagy meglepetések nincsenek persze, de ettől függetlenül várjuk az észrevételeket, egyetértéseket és nemegyetértéseket: Nektek melyik tesztünk, előzetesünk jött be leginkább?

10. Battlefield 3 teszt

Amin mi leginkább meglepődtünk, az a Battlefield 3 szereplése volt, úgy látszik, marketing terén még van mit tanulnia az Electronic Artsnak az Activisiontől. Persze ez magát a játékot cseppet sem minősíti, a Battlefield 3 remek FPS lett, persze inkább a multiplayer módja (még szép) és a látványvilága miatt szerettük. 8.7 pontot kapott.

9. Deus Ex: Human Revolution teszt

A Deus Ex: Human Revolution volt az a "folytatás", amiért komolyan aggódtunk: Warren Spector már a projekt felé sem nézett, ráadásul legutóbb, a Deus Ex: Invisible War sem nyerte el a tetszésünket. Annnál nagyobb meglepetés volt viszont az új epizód, ami elképesztő hangulatával és szerteágazó játékmenetével azonnal belopta magát a szívünkbe. 9 pontot dobtunk rá, teljesen megérdemelte.

8. Dragon Age II teszt

A Dragon Age második epizódja ezzel szemben kicsit csalódás lett, pedig nagyon vártuk. Félreértés ne essék, a Dragon Age II nem játszhatatlan darab (a 8.2-es pontozás sem ezt sejteti), viszont több tekintetben visszalépés az elődhöz képest, és nem egészen azt kaptuk, amire számítottunk. A BioWare azóta szabadkozik természetesen: na majd a harmadik rész! - mondják a fejlesztők.

7. L.A. Noire teszt

Az idei év sem múlhat el Rockstar-cím nélkül, így van ezzel a Take-Two is, az L.A. Noire pedig hozta az elvárásokat. A játék remekül sikerült, a negyvenes évekbeli nyomozósdi félelmetesen életszerűre sikerült, a filmes hangulatról pedig a kiváló szinkron, aláfestő zene és a MotionScan arcmimikája gondoskodott. 8.9 pont jutott neki.

6. Duke Nukem Forever teszt

Az év legnagyobb csalódása volt a Duke Nukem Forever, maximum az nem gondolja ezt így, aki a sok évnyi várakozás után előre sejtette, hogy a Gearbox által befejezett legenda bukta lesz. Bár az új Duke sok tekintetben idézi a klasszikus hangulatot, technikai értelemben teljesen elavult, semmilyen körülmények között nem állja meg a helyét. 6.5 pontra értékeltük, de csak a nosztalgia miatt voltunk ilyen jófejek.

5. Dead Space 2 teszt

Idén az első nagyobb tesztünk alanya volt a Dead Space 2, az Electronic Arts hójátéka pedig azonnal belopta magát a szívünkbe. Látszólag a Tietekbe is. A Dead Space második felvonása minden szempontból fejlődött az elődhöz képest, legyen szó a grafikáról, a hangokról, a hangulatról vagy a játékmenetről. Oké, akciódúsabb lett, de azért kihagyhatatlan darab. 9 pontot kapott ez is.

4. Crysis 2 teszt

A CryTek határozottan fejlődik: az az érzésünk, minél több játékot készít, az adott produktumnak annál inkább kezd játék, és nem techdemó jellege lenni. A Crysis 2 - még ha sok tekintetben bele lehet is kötni - ilyen értelemben a srácok csúcsteljesítménye, filmszerű, hangulatos, gyönyörűszép és a nanosuit még mindig király. 8.4 pont.

3. Call of Duty: Modern Warfare 3 teszt

Jön az aduászunk, nem múlhat el toplista az új Call of Duty nélkül sem. A Modern Warfare 3 minden létező rekordot megdöntött, nem is csodáljuk: a játék még mindig nagyon jó, a kampány hihetetlenül intenzív és hangulatos, a többjátékos porció pedig kötelezően játszandó darab. Jó persze, egy motorcsere már ennek a szériának sem ártana, de a 9.2 pontot megérdemelte. Fanboyok vagyunk.

2. The Elder Scrolls V: Skyrim teszt

Gyanús nekünk ez a Skyrim - gyanús, hogy ez lesz az év legjobb játéka. Egyfelől a Bethesda szerepjátéka már minden létező babért learatott, jó eséllyel pályázik a Gamekapocs olvasóinak majdani szavazataira is, és hát egyébként is rengetegen voltatok kíváncsiak a játék tesztjére. A Skyrim pazar játék lett, a 9.5 pont is állja a helyét, ebbe valószínűleg nem sokan kötnek majd bele.

1. The Elder Scrolls V: Skyrim végigjátszás

A slusszpoén, legalábbis számunkra. A Grand Theft Auto: San Andreas óta nem írtunk végigjátszást, a Skyrim megjelenése után viszont megpróbálkoztunk ezzel. Úgy tűnik, az ötlet bejött, a cikk a legolvasottabb anyagunk lett, aminek persze prózai okai vannak, és aminek mi persze nagyon örülünk. Legyen több végigjátszás is?

53.
53.
p1574
De amúgy, én most kiszállok ebből a beszélgetésből, mert már nem látom értelmét...
52.
52.
p1574
#51: Azt írtam, hogy "fps-t hasonlít rpg-hez", te írod, hogy "nem hasonlítottam össze, csak...".
Írtam még, hogy "vérre megy, a primitíven megfogalmazott igazságáért", te értelmesen leírtad, hogy mit gondolsz.

Azzal, hogy odaírtam, hogy tisztelet a kivételnek, azt szerettem volna elérni, hogy aki nem felel meg annak a leírásnak, amit írtam, az ne vegye magára.

Akkor végülis miért is vetted magadra? :) :D
51.
51.
F*ck_Yeah
#48: Akaratom ellenére is magamra veszem. Nem hasonlítottam össze, csak sokan mondták, hogy nekik a pörgősebb kevesebb játék időt szolgáltató játékok jönnek be (ilyen pl. a Cod is). Épp ezért hoztam fel a Cod-ot példának. Nekem nem hoz semmi játékélményt az, hogy igen rövid idő alatt végzek a történettel (jobb szeretem, hogy ha lefoglal egy ideig maga a történet és az, hogy utána mit kezdek a többivel az már mellékes, hogy mennyi időt ölök bele).
Szerintem én csak kimondtam a véleményem (tudom, hogy leírtad, hogy tisztelet a kivételnek, de ez most mellékes)... Az tény, hogy a Cod-ot lehúztam, mert nekem nem tetszett (félreértés elkerülése végett nem játszottam a BF-el, mivel annyira nem jó a gépem).
50.
50.
PcSanyko
Azért,örülök,hogy szerepel néhány kedvelt játékom a TOP 10-ben. :)
49.
49.
Extol
Skyrim lett az egyetlen épkézláb multiplatform játék 2011-ben, hogy ez lesz az év játéka nem kétséges. A sok gyengére sikerült folytatás (NFS the Run, COD MW3 meg a többi) és a botrányosan startoló új címek (Pl Rage) közelébe sem érhetnek TES:V-nek. A PC Guru magazin úgy fogalmazott hogy 2011 a semmi éve volt, én meg azt mondanám hogy nem, 2011 a Skyrim éve volt! Gratula nekik hogy megint képesek voltak újat alkotni. Kétség sincs afelől ha majdan 2015-2016 felé megérkezik az új játékuk akkor megint ők lesznek a toppon!
48.
48.
p1574
#47: Ha te kivétel vagy, mint írtam, tisztelet neked, viszont nézz körül a többi cikk/hír alatt is... amit írtam nem csak erre írtam, csak pont ide...

Félreértés ne essék, alapvetően jó társaság van gamekapcson, csak az a pár "hozzáértő" ember nem kellene, aki pl. FPS-t hasonlít RPG-hez -.-" és vérre megy a primitíven megfogalmazott "igazságáért".
47.
47.
Adamknight
#46: A 47 hozzászólásból összesen 2 volt, ami kicsit durvábban volt megfogalmazva. -_-''
46.
46.
p1574
Még jó, hogy ennyi műfaj van a játékok között... Így aztán lehet oda-vissza anyázni (tisztelet a kivételnek), mert az egyik nem azt preferálja, mint a másik. Pont azért van ennyi műfaj, hogy mindenki szórakozást találjon bennük. Ehelyett...

A véleménynyílvánítás egy dolog, de itt (gamekapcson) lassan az összes cikk alatt csak a harc megy ahelyett, hogy örülnének, hogy van miből válogatni. Utálod a BF-et? Örülj, hogy van CoD, és ne az egyiket szidd a másik tesztje alatt.

Na hajrá, most anyázhattok engem is, mert leírtam a véleményem... (Mint, már írtam, tisztelet a kivételnek!)
45.
45.
volkornka
#18: Nekem annyiban különbözik, hogy ugyan én is szeretem ha ismerek mindent, viszont akkor az ne 20+ óra legyen, mert abba semmi kihívás nincs, hanem sokkal több. Ilyenek az mmo rpg-k, stratégiai játékok, stb.
44.
44.
princeps27
#41: Hát ha vki ráfekszik egy-egy küldetéssorozatba, akkor gyorsan ki lehet pörgetni, de itt jön a szépség, hogy van választásod
43.
43.
caleb007
Szinte tudtam, hogy egymás anyázása itt is népszerű sport lesz. A cikk statisztika alapján készült, tehát tényeken alapul. Ergo nincs min vitázni. Egyébként szerintem is jó játék a Skyrim, de több technikai fejlődést vártam. Nem grafikára gondolok, hanem mondjuk a harcrendszerre. Így 2011 vége felé elég idétlenül néz ki benne, hogy lóhátról nem lehet harcolni, vagy ahogy karddal kalimpálnak a karakterek. Semmiféle előrelépést nem vettem észre az Oblivionhoz képest ebből a szempontból. Pedig meg lehetne azt nagyon jól is csinálni, gondoljunk csak a Dark Messiah-ra. Pedig az már nem mai játék.
42.
42.
Lordnekroseth
Az, hogy benned 0 objektivitás van, nem jelenti azt, hogy a Skrym bármivel is excessívebb gondolkodást jelent mint a CoD.
Valójában ugyanannyi gombot használsz benne. Az, hogy most lightningal ölöd meg a feléd rohanó ellenlábasodat, vagy egy m1 karabéllyal gyakorlatilag semmit sem számít. Persze, most belemagyarázhatod az apró kis részleteket amik úgy érzed többé teszik a harcrendszert, de valójában, végső soron, ugyan azt csinálod, mint CoD-ban.

Az, hogy a CoD-ban nincs menj ide-oda, öld meg x- et , y- ért. Vagy item management az azért van, mert egyszerűen nem kell és nem is illik a játékba. Nem azért mert annyira bonyolult a : Lootolsz x tárgyat és vagy eladod,eldobod, vagy használod. Mert valójában ezen kívűl semmit sem lehet a játékban a tárgyakkal csinálni. Úgyhogy ettől nem lessz éppen agyonkomplikáltabb a játék.

Az, hogy a Casual szót TE, úgy értelmezed, hogy a PEGI szerinti 7 éves kortól van, nem jelenti azt, hogy az azt is jelenti az online közösség számára. Eddig 99% ban a Casual szót a játék popularitására és az átlagos nagy tömeg részére kitalált játékokra értették, amibe egyébként nem a 7 éves kor számít. Hanem a 14+ tól 50 ig. (kivételek mindig vannak, de azzal nemlehet dobálózni)
És attól még, hogy egy 7 éves nem ül le elé játszani, még igenis a nagytömegnek szól. Pont azért mert a konzolos irányítás az egész kezelést szimplifikálta arra a szinre, hogy valójában igenis egy 7 éves is tudná kezelni. És nem véletlen, hogy van annyira populáris mint a CoD, például.

Egyébként, ha nem úgy kezdenéd, hogy menj vissza az oviba, akkor még egyet is értenék veled, hogy pl a Rage egy sokkal innovatívabb játék pl mint a CoD, mert míg legalább annyit nyújt mint a CoD, mégsincs annyira elismerve. Ebből adódik, hogy csak egy felhypolt név. De úgylátszik a Skrym is.

De egyébként meg menj vissza a kurva anyádba szarfaszú kretén gecikém és gyurmázz te a TE kurva anyáddal ! Ha már ilyen szinten beszólsz akkor a te szinteden is szóljak valamit hozzád. Csak, hogy egyen kicsit az ideg és menj vissza egésznap a faszodat verni a gép elé. További jó napot neked.
41.
41.
Eltiron
Hosszú a Skyrim? Az öcsém nekiült kora délután, este 10-11 körül már Alduin-t kapálta, kész vége. Ha valakinek ez hiányzik, így is meg lehet csinálni. Én persze most 30. szintű vagyok, ez már a második karim, jó 40+ órám van benne és a főszálnak úgy a 2/3-a körül vagyok, mert ez a játék erről szól, az Obliviont több, mint 2 évig játszottam. Örülök annak, hogy az év két legolvasottabb cucca Skyrim-es, ez azt mutatja, hogy alapvetően nkem való társaság van itt a gamekapcson. (Leszámítva persze a hivatásos trollokat és a 13 éves okoskodó hülyegyerekeket)
40.
40.
Ra1D3n
#37: Most pedig szépen fogd meg az óvónéni kezét és menj vissza vele gyurmázni. Ekkora baromságot amit itt leírtál, ne haragudj, de egy óvodás reálisabban tud gondolkodni. A COD MW1-2 jó volt, a 2 kifejezetten pörgős és élvezetes volt, de a 3 egy kalap szar :). Nem látom benne azt a mérhetetlen zsenialitást, nem látom benne azt a sok újdonságot, amit ti láttok benne. Ha már FPS akkor az idei mezőnyből a RAGE és a Bulletstorm az ami nálam jól teljesített és eszméletlenül élveztem. BF3-at nem próbáltam, Crysis 2-vel sem játszottam sokat, csak keveset, de az első fél óra alapján az is egy jóval érdekesebb játék. Részemről ennyi :)
39.
39.
greenmelon
#38: Félreértés ne essék, bírom a CoD-ot is, de hozzá képest casualnak beállítani a Skyrimet nagyon nagy butaság...
38.
38.
greenmelon
#37: Persze, a Skyrim tipikus casual játék amivel a 7 és a 70 éves is elboldogul, a CoD meg igazi taktikázós HC game... kicsit el vagy szállva, nem gondolod?
37.
37.
Lordnekroseth
Számomra is sokkal többet nyújtott a Witcher 2. És még csak a listában sincs. Ebből is látszik, hogy HÁLA istennek vannak még cégek akik célközönséget céloznak meg és nem a nagy átlagtömeget.

A cod ot meg hiába fikázzák a "nagyokosok" , hogy aígy 14 éveseknek való cucc úgy meg amúgy....az egy olyan játék, hogy fogod, leülsz és élvezed. Amelett ne haragudj, de a Cod amit anyira lehúzol, legalább anyi taktikázást kíván mint az istenített Skrymed, ha szabad ezt ilyen druván mondani. A másik az, hogy a Cod történetét és azt, hogy egy ilyen háború mit is jelent, magyarul az életszerűségét egy 14 éves még nem úgy érti, az pedig NAGYON sokat elvesz a játékélményból. Úgyhogy szerintem PONT nem nekik készült.
36.
36.
Hab
#24: Szerintem a Fables-ös irány nem lenne jó, a 3. rész már végtelenül leegyszerűsített nulla RPG résszel. Senkinek sem lenne jó...
35.
35.
princeps27
#29: Lesz, előreláthatólag 5-6 év múlva
32.
32.
F*ck_Yeah
#30: A BF vs. CoD témát felesleges boncolgatni, mert van akinek ez van akinek az jön be. Az, hogy páran szeretik a véleményüket másokéval szembe állítani és megbeszélni, hogy neki ez miért tetszik és a másiknak miért nem teljesen természetes dolog.
31.
31.
F*ck_Yeah
Nem tudom, de nekem speciel egy végtelenül lebutított Cod, amit maximum a 14 éves emberkéknek csináltak egyáltalán nem nyújt játék élményt. Én inkább bekockulok és belenyomok egyhuzamban 3-4 órát (pár kisebb szünettel) egy kb. 30-40 órás játékba mint, hogy játsszak ugyan ennyit egy játékkal és vége kipörgettem. :D Skyrim szerintem egyértelműen a legjobb játék az évben. :D Kérdésetekre válaszolva: Azért lett a végigjátszás a legolvasottabb, mert a játéknak a története azért nem volt egy egyszerű dolog néha kisakkozni, hogy kivel mit merre és hogyan. Az igazság az, hogy egy magyarosítás jobb lett volna hozzá, mert így ha elakadtam előbb tudtam, hogy mi lesz a történet mint, hogy a játékba eljutottam volna oda. Amúgy köszi, hogy megcsináltátok és én azt mondom, hogy a hasonló játékokhoz jó ha csináltok egy ilyen leírást, de egy Cod-hoz pl. nem kell, mert egy nem is kell kettő annál kevesebben fognak vele játszani (amit meg is értek). :D
30.
30.
p1574
#25: Természetesen a BF vs. CoD téma nem maradhat el... -.-"
29.
29.
Adamknight
Kíváncsi leszek, hogy lesz e hatodik része a z Elder Scrolls-nak, és ha igen, akkor mikor. Bár a Skyrimmel is úgy voltam, hogy pihentetni kellet 1-2 napig egy idő után, mert elteltem vele. Aztán egy nap fogtam magam, és végignyomtam a főküldetést (pár nap alatt). Csak a miheztartás végett. De azóta be se léptem a játékba. XD
28.
28.
Lorthirash
#27: Hát igen SkYRIM az év egyik értelmes játéka...
Bár nekem a WItcher 2 is nagyon tetszett :)
27.
27.
princeps27
Nem lesznek elvégtelenített mászkálós játékok, az Oblivion is tarolt mégse kezdett el mindenki hasonló RPGket csinálni.

A lista jó a Skyrim megérdemli a helyezést, csak ne lenne ilyen könnyű :D
(Oblivionnal léptem be a TES világába, az vhogy jobban lekötött)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...