1,2 millió PlayStation Vitát adtak el eddig

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 29.
  • Biznisz
Link másolása
A múlt héten Európában és az Egyesült Államokban is elrajtolt a Sony újgenerációs kézikonzolja, a PlayStation Vita, így a japán vállalat végre világszintű számokat is tudott közölni: a távol-keleti premier óta 1,2 millió gépet adtak el, a konzolgyártó repdes az eddigi eredményektől.

A Sony bejelentette, hogy eddig világszerte 1,2 millió darab PlayStation Vita talált gazdára. A PSP utódja decemberben jelent meg Japánban, Európában és Észak-Amerikában a múlt héten volt premier - az adatok között egyébként hongkongi, tajvani, dél-koreai, szingapúri és latin-amerikai számokat is találunk.

A konzolok mellé 2 millió játékot adtak el a boltokban és PlayStation Networkön keresztül, a Sony el van ájulva az eredményektől - majd utólag kiderül, mennyire jogosan. "A PS Vitát arra terveztük, hogy a lehető legjobb hordozható, szórakoztató élményt nyújtsa, és nem is lehetnénk jobban elbűvölve a rajongók fogadtatásától és az eladások tempójától" - nyilatkozta a SCEI elnöke, Andy House.

"A piac szerint egyértelmű igény mutatkozik az olyan mobileszközök iránt, amik forradalmi módon tudják kombinálni a játékot és a közösségi kapcsolatokat. Hogy fenntartsuk ezt a pillanatot, szorosan együttműködünk a 3rd party fejlesztőkkel és kiadókkal, hogy a legjobb játékokat és sorozatokat hozzuk el a PS Vitára, és a 2012-es szoftverfelhozatalunk mindenki számára kínáljon valamit szerte a világon."

31.
31.
Wrangler
kár, hogy nincs pénzem rá
30.
30.
donkutyafasz
#29: valóban, 3DS eladási adatai sokkal meggyőzőbbek egyébként, főleg a Vitáéhoz viszonyítva
29.
29.
goblinfing
27.
27.
Dogmatix
#18: Állítólag a mentéseket nem a gépben lévő memóriakártyára menti a gép, hanem arra amin a játék van. Direkt hagytak pár megát a mentéseknek a játékok mellett. Az más kérdés, hogy amíg nincs memóriakártya a gépben addig kb használhatatlan :S
26.
26.
p3ti
#18: OFF: Hja ott a wii is... És nyakig vagyok a skyrimben , és már itt dekkol a fallout new vegas is :) De a Zelda még mindig ellenállhatatlanul csábít :) Nagyon bánom hogy nem vettem meg anno a piros színű gépet , mert mostanra el fogyott :( Meg ahogy elnéztem a xenoblade sem egy 5 órás játék , ennyi időt nemtudom honnan szedjek :) de mindennek eljön az ideje !
ON : Jó lett volna egy 2gb vagy esetleg 4gb + egy védő táska vagy vmi . Nem értem az amcsikhoz miért jött bundle ide meg nem.. Mint ha az EU piac nem lenne elég erős .
21.
21.
Kumite
Időközben befutott egy UK 45 ezres eladási számadat is a köztudatba... Háááááááát éppen negyed annyi, mint anno a PSP-jé volt és éppen fele annyi, mint tavaly a 3DS-é.
19.
19.
daenath
#15: Nem csak ott, nalunk erdelyben se jobb :( Itt szinte mindenkinek Box-a van, konyu modolni es lehet ra warezolni, engem a havereim hulyenek neznek hogy meg mindig megvan a SNES-em meg a Nintendo64-em es nem adom el, akkar csak a PSX-et, igaz utobbi chipelt es fele annyi eredeti jatekom van ra mint szeretnem :/ De itt van a PSP meg a DSi, szoval nem unatkozom, akik meg csak agyatlanul lovoldozni akkarnak, hat istenem nem mindenki egyforma.
18.
18.
Kumite
#17: Egy memkaris bundle az tuti legnyugtatta volna a kedélyeket és tényleg még akkor is, ha ugyanannyira jön ki a végösszeg, mint így, külön külön vásárolva.
Elég lett volna mellé egy 2 gigás csomagolni, hogy legalább menteni tudjon szerencsétlen játékos, nem kell, hogy egyből ráférjen 5 bluray film meg az uncharted letöltve 2szer.

OFF:
A PSP-vel várj még, nekem már korábban beígérted, hogy bepótlod a Wii-s jó címeket is :P
17.
17.
p3ti
Off : Biztos a képen lévő srác bal zsebébe ott dekkol egy nintendo , aztán gondolja hogy " huh bazzeg ezek megtudják , szépen elraknak láb alól " :)

Amúgy meg csatlakozom az előttem szólókhoz , a kütyü nagyon jó , nekem tetszik a felhozatal is , számtalan videot néztem már róla , illetve volt alkalmam tesztelni egy kis időre , nagyon tetszett . Csak ennyi pénzért nagyon sok ... Jó lett volna vmi bundle amibe van 1-2 dolog hogy ne keljen extra összevásárolgatni mindent , de majd kialakul ez , csak pár hónap kérdése . Én talán most tartok ott hogy szívesen vennék egy régi PSPt :) rengeteg jó játék nagyon olcsón . De majd eldől
16.
16.
Kumite
#15: Ez igaz sajnos. De szerencsére az én életemet és szórakozásomat nem befolyásolja, hogy a szűklátókörű emberek milyen jóságokból maradnak ki :)

(Erre egy vicces példa: apuka 7 éves kisfiának vesz tőlem GBA játékot, mutatom neki a Mario Kart -ot. Erre: á, ez nem kell, óvodásoknak való csak... Helyette vitt neki GTA-t. 7 éves gyereknek... Gratuláltam volna neki szívesen)
15.
15.
Dogmatix
#13: Nintendo Magyarországon halott platform. Itthon azt hiszik hogy a Nintendo a 6-12éveseknek gyárt konzolt :S És a kisgyerek is inkább PSP-t, PS3at vagy Xboxot akar mint Wii-t vagy 3DS-t, mert azokra van GTA meg szét tudnak lőni mindent :S
14.
14.
Dogmatix
#9: Azt hittem nem alaptartozék az adatkábel. Ez jó hír, mert az is egyedi kialakítás (amit nem is értek). A 66k-s alapárral még nem is lenne hatalmas probléma, hiszen a PSP megjelenéskor lényegesen drágább volt, de a memória kártyák áraival nagyon elszálltak. És szerintem a játékok sem érnének meg ennyi pénzt. Feldobtak pár PS3as játékot, hogy kihasználják az érintőképernyőt és pofátlan áron eladják. Majd ha lejjebb megy az ára vagy lottót nyerek akkor beszerzek egyet, mert nagyon jó kis készülék és nagyon sok tartalék van még benne.

OFF: 1évet adok és a PSP-ket kb ingyen fogják adni. Akkor kell beszerezni minden címet :D Mert lehet, hogy nem olyan szépek PSP-n a játékok, de azt senki se mondhatja hogy rossz játékok jöttek ki rá :)
13.
13.
Kumite
#12: Nah én még ezt nem próbáltam meg a 3DS egyenértékű szolgáltatásával. Lehet 1-2 hétig hordom magammal munkába jövet, hogy megnézzem, mi a helyzet. De az itthoni piac elenyésző hadnheld szempontból, sok reményt nem fűzök hozzá, mindenesetre bizalomkeltőek a tapasztalataid :)
12.
12.
Zauder
#11: Mint Vita tulaj, értek veled egyet. :) Memóriakártya nélkül lényegében használhatatlan a kütyü. Gyak. semmilyen alkalmazást nem lehet elindítani, az egész gép 'demo' módban fut.

Egy 4GB kártyát simán csomagolhattak volna mellé, és így árulva +5-6 ezerrel drágábban.

Am... meglepően sok embernek van már most gépe. Végigvillamosozva a Hungárián a Near-el tucatnyi ID-t dob fel. Tetszik! :)
11.
11.
Kumite
#10: Mielőtt (miután?) bárki nekem esik: a gép kiváló, magam is játszottam vele vagy 20 percet a boltban.
Csak dárga, nagy és a saját memkarit csomagolni kellett volna hozzá alapból és annyival megdrágítani az egészet, mert így keserű szájízt hagy maga után...
10.
10.
Kumite
A Sony biztos el van ájulva az eredményektől, csak éppen nem azok jóságától :D
Nekem legalábbis nem tűnik soknak az a 630 ezer darab, amit leszállítottak (általában Sony leszállított adatokat közöl, nem tudom, hogy itt is ez-e a helyzet) Amerikában és Európában együttvéve.
Érdekesek lesznek az elkövetkező hetek eladási adatai, azaz hogy megismétlődik-e a Japánban látott erős mélyrepülés.
És persze a legérdekesebb a karácsonyi teljesítmény lesz. De az még annyira későn van, hogy akkor azt már a Wii U-mon netezve fogom figyelgetni :D
9.
9.
ZsupiDav
#8: A géphez már hozzá lehet jutni 66k-ért + 6k egy 4gb-os kártya. A játékok pedig 3k-től kezdődnek (Store), de 8-9k-ért is van már tokos. Ez nem olcsó, de sokkal többet nyújt, mint amennyit kifizetsz érte. Az adatkábel pedig alaptartozék. Én egy sima Wi-Fi-s modellt vásároltam 16gb-os kártyával. Amíg nem lesz pénz játékra addig bőven elvagyok a demókkal, és legalább addig letesztelem melyiket érdemes beszerezni. Viszont az Uncharted 12-13k-es árát én is sokallom, de mivel húzócímről van szó (amit mindenki igyekszik beszerezni), így nem csoda.
8.
8.
Dogmatix
#7: azért nem 1 kategória a két készülék :) Nekem nem hiányzik a TV-re köthetőség, de mocskos mód drága és a játékok is pofátlan áron vannak, főleg hogy egyedi memóriakártyát is venni kell ami megint nem egy olcsó mulatság + adatkábel, ha esetleg filmet vagy zenét akarsz tölteni rá...tehát ez még hatalmas lehúzás sajnos :S :(
7.
7.
cannondale
#1: Majd ha TV-re kotheto lesz...na akkor. bizti. Addig meg minek a HD grafika,ha nem is lehet elvezni a nagykepernyos tv-t vele.
Xperia Play telefon melett maradok akar mar 40ezer ft-ert:) 3G,8GB,+10 arcade jatek INGYEN.
Ezzel erzem a 21 szazad kuszobet a zsebemben.
6.
6.
daenath
#1: Hat en is varok meg vele, tul draga, amugy ez nem valami falrengeto eredmeny, az a baj hogy meg nyugatinak is draganak tunik a kutyu.
5.
5.
cannondale
Tegnap este mar kezdtem hianyolni az eladasi adatokat, tul nagy a csond vita tajan...
na majd meeg egy husveti adat aztan kepben leszunk. 2milka.remelem:)
4.
4.
Dogmatix
#3: áááá :DDD I see what you did there XD
3.
3.
thernielle
#2: ... mert a jobb szélső, feltűnően vigyorgó úriembernek nem látszik a jobb keze. Sejted. :)
2.
2.
Dogmatix
A képen a középső csávó miért vág ilyen fejet? xDD
1.
1.
Dogmatix
Majd talán pár év múlva vagy ha eladom a PS3-at. Valamilyen Sony konzolt muszáj birtokolnom :D Bár még a PSX megvan, de nincs használatban :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...