Hivatalosan is törölték a S.T.A.L.K.E.R. 2-t

  • Írta: zoenn
  • 2012. április 26.
  • Hír
Link másolása
Az év elején szárnyra kapott feltételezések, melyek a GSC Game World bezárásáról és a S.T.A.L.K.E.R. 2 elkaszálásáról szóltak, tegnap hivatalos megerősítést kaptak. A stúdió bezárta kapuit, a folytatást pedig befagyasztották. Öröm az ürömben, hogy már készül a szellemi utód.

Megannyi titkolózás, félinformáció után hivatalosan is megerősítették, hogy GSC törölte a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztését, a stúdió pedig feloszlott. Nagy gond nincs, elvégre felcsendül még a geiger-müller számláló. A GSC tagjai új csapatot alapítottak Vostok Games néven és már egy új projekten dolgoznak.

"Nem sikerült megállapodást kötnünk a jogok tulajdonosával a STALKER márka használatát illetően, ezért úgy határoztunk, hogy továbblépünk független stúdióként, egy új projektet indítva. Ez a nap lett a Vostok Games kiindulópontja." - olvashatjuk a hivatalos oldalon.

A Vostok ma már gőzerővel készíti a STALKER szellemi utódjának titulált, free-to-playben játszható, MMOFPS-t, a Survarium munkacímen futó alkotást, mely 2013-ban jelenhet meg. A részleteket itt találod.

Még sincs veszve a S.T.A.L.K.E.R.?

Kezd már egy szappanoperára hasonlítani a poszt-apokaliptikus FPS sorsa, elvégre a frissen napvilágot látott pletykák szerint a játék folytatását mégsem kell temetnünk. Stalker-GSC.ru birtokába jutott egy nyilatkozat, mely a frencsájz tulajdonosától, Sergei Grigorovichtól származik:

"Rájöttem, hogy a STALKER koncepciója nem lesz érdekes sok játékos számára, ezért döntöttem a törlés mellett.(...). A STALKER márka már a Bethesda Games kezében van. Én kiszállok a játékfejlesztésből."

A Bethesdának semmi mondanivalója nincs a feltételezéssel kapcsolatban. A megmaradt tagok hiába próbálták életben tartani a második részt, nem sikerült nekik. A szóbeszédek szerint a jogok a Bethesdához kerültek. Lehet, hogy a cég újragondolja az egész koncepciót és egyszer még kapunk STALKER-játékot? Reménykedjünk. Köszönjük kebi90 és mandarel.

31.
31.
TheAxySnaker
http://stalker-2.org/news/stalker-2-is-alive.html
30.
30.
TheAxySnaker
#3: http://stalker-2.org/news/stalker-2-is-alive.html

ezzel feljavítom a napodat :D
29.
29.
ferx
Egyszerűen ez nem igaz... minden részét megvettem az elsö résznek még az oblivion lost modját is 10-20x kijátszottem többet ültem gép elött mint amennyit éltem és ezt kapom ... :@
ez nem lehet igaz,2 éve igérgették és most fuccs.... >@
28.
28.
MaximumGame
'' holnap úgyis leiszom magam .... már ha nem is ezért'' de ezt is egy kalap alá veszem...'' egész napom jó szar lett....
27.
27.
MaximumGame
Hülye buzeránsok ezek... 2003 ba már vártam a 2007 ben megjelenő Stalkert....
2007 ben megjelent évekig csak azt toltam... 2009 ben megjelent a kiegészítő
akkor máris a következőt vártam .... az össze játék hangulata nem ért annyit mint ez a játék név... már csak egy Metro 2034 maradt :) meg az új stalker féle...
26.
26.
miki1105
#25: Eléggé le voltam amortizálva meg az alkohol mellékhatásai is segítettek a hozzászólásom létrejöttében. :-)
25.
25.
xanatos0911
#24: Bocs, lehet nekem van nagyon reggel, kicsit keveset aludtam de 1.000.000 rajongó csak Magyarországon? A nép tizede? Megnézem mikor küldenek egy játékért az emberek pénzt ilyen arányban, ha nincs semmi konkrét garancia. Ez nagyon sok, ennyien jóformán nem is ismerik a Stalker-t az országban azt most leszögezném. Plusz ha már itt vagyunk, akkor 1.000.000 x 1.000 HUF = 1 milliárd HUF, egyszóval: WTF? o.O Ha már ilyet csinálnak, akkor kórházaknak vagy árvaháznak utaljanak az emberek 1 milliárdot, ne egy kihalás szélén álló játékcím felélesztéséért...

Mindegy, sehol nem áll ez össze a fejemben. Emellett a Bethesdán múlik most, hogy mi lesz a címmel már ha tényleg igaz a szóbeszéd. Ez pedig még mindig jobb, mint a semmi. Lehetne köze hozzá az EA-nak is, aztán lenne belőle egy ruszki-Crysis tele mutánsokkal meg mozijelenetekkel, lineáris történetvezetéssel, ahol a végén beleszeretünk egy 3 lábú, csáprágós randaságba. Bah.
24.
24.
miki1105
Nagyon rossz hír. Az Év rossz híre.
Nemlehetett volna egy bankszámlátnyitni ahova küldtek volna a rajongók lóvét és még ha a GSC-t nem is sikerül megmenteni de valamilyen módon a STALKER-t igen? Pl: Most lenne ennek az új cégnek annyi pénze hogy megvegye a szerzői jogokat.
Ha azt nészük csak Magyarországon lenne vagy van 1 millió rajongó aki küld 1000ft annyi szerintem ki lehet bírni az már 1 millió plusz, és így tovább.
23.
23.
Teuton
#21: Én is attól tartok hogy ha nekilátnak akkor egy poszt-ap textúrás obliviont fogunk kapni, nem pedig stalkert.
22.
22.
adikas
Meghalt a remény, még, hogy szar játék.
Ezek az amerikai majmok nem tudják mi a jó.
Remélem ha feltámasztják nem lesz elrontva.
Csinálhattak volna egy petíciót, hogy ki veszi meg a játékot, befektetők hadd nézték volna megéri.
20.
20.
kebi90
#11: +1

S.T.A.L.K.E.R.-t a jó népnek!
19.
19.
MrBenjamintoto
18.
18.
Extol
Annyira bírom hogy a Bethesda ennyire befolyásos lett minden űbercím használati jog hozzá kerül de nem bánom mert egyik legjobb fejlesztő-kiadó, pl Fallout is állati volt. Persze nem a New Vegasra gondolok, hanem a 3-adik részre. Másfelől sajnálom a GSC-t de ez van, szerintem a hangulatot megérzik a Bethesda fejlesztők és tovább tudják vinni, ha oda kerülne a sor.
Hát hajrá!
17.
17.
manderel
#16: Jah, és ez volt az első hírbeküldésem (elgépeltétek a nevem, de nem baj) :)
16.
16.
manderel
Én bíznék a Bethesdában. Szart még nem csináltak. De szerintem nincsenek náluk a jogok.
14.
14.
Berencsit
Nabazd.... pedig rohadtul szerettem ezt a gamet, attol függetlenül hogy egy nagy "bughalmaz" volt. nem igazán volt olyan játék, ami ennyire letudott kötni... persze azért kivételek vannak, de például haverokkal csak azért mentünk el (élőben) pripyat-ba, mert annyira kivántsivá tett minket ez az egész... sose felejtem el az ottani esti paintball-ozást, és a bográcsozást. Nameg a nagy piálást, aminek az lett a következménye, hogy a Team-el elmentünk az éjszaka kellős közepén, a "fegyvereinkkel" (és pár éjjelátóval/zseblámpával) körbenézni, és vadászni mindenre ami mozog.... :)



Az atomháborúról meg annyit, én már készülök rá, megyek is ásni a kertben egy bunkert.....
13.
13.
Grabowsky30+
Ez egy sajnálatos hír, bár ha azt nézem, hogy egy ilyen címbe azért nem árt tolni pár millió dollárt is, hogy ne egy bug halmaz legyen akkor talán jobb, hogy nem egy haldokló gsc aknázza ki a lehetőségeit! Bethesda remélhetőleg majd az eredeti stalker koncepciót fogja feléleszteni, és akkor lehet belőle egy világverő FPS, de jó is lenne!
11.
11.
Teuton
"Rájöttem, hogy a STALKER koncepciója nem lesz érdekes sok játékos számára, ezért döntöttem a törlés mellett."
Esetleg megkérdezted erről a fanokat is? F*sztarisznya.
7.
7.
Cooper911
#5: +1

Ezt érdemes megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w
Ebből kiderül, hogy milyen közel állunk egy poszt apokaliptikus világhoz, ha nem is feltétlen az atomháboru miatt, inkább a teljes gazdasági összeomlás miatt.
6.
6.
sinister
Khm...Geiger-Müller számláló...:D
4.
4.
zoenn
Mondjon már valamit az a fránya Bethesda!!!! :S
3.
3.
paraszt
hát nekem ezzel sikerült nagyon elb*szni a napomat >:(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...