Bezárt a 007 Legends fejlesztőcsapata

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 9.
  • Gyászhír
Link másolása
Az 1988-ban alakult, angliai székhelyű Eurocom lehúzta a rolót. A botrányos minőségű 007 Legends fejlesztőinek játékaira nem haraptak rá a vásárlók, nehéz anyagi helyzetbe kerültek, és végül a bezárás mellett döntöttek.

A játékiparban eltöltött 24 év után az Eurocom végleg bezárja a kapuit. A meglehetősen rossz kritikákat kapott 007 Legends és a 007 GoldenEye: Reloaded fejlesztőit egytől-egyig elbocsátották. Úgy látszik, a Bond-átok ismét lecsapott: a 007 Bloodstone készítője, a Bizarre Creations már jó ideje a múlté, most pedig a legutóbbi két részt elkövető Eurocomon a sor.

A hivatalos indoklás szerint a csapat már jó ideje pénzügyi nehézségekkel küzdött, súlyos likviditási hiány mutatkozott náluk. 2008 óta meredek csökkenés jellemezte a PC-s és a konzolos játékok eladásait, így a legnagyobb kiadók is feszesebbre húzták a nadrágszíjat. Az Eurocom egy ideig próbált helytállni, különböző cégekkel tárgyalt az új játékok kapcsán, ám a szerződéseket nem tudták időben aláírni, így összedőlt a kártyavár.

Ennek következtében a megmaradt 42 munkavállalót is elbocsátották pénteken, és az Eurocom 24 év után bezárta kapuit. Az egyik legnagyobb és legtermékenyebb független stúdió már nincs többé. Az igazgatók köszönetet mondtak az alkalmazottainak - az egyik legnehezebb időszakban váltak meg tőlük.

9.
9.
Kratos76
Azt sajnálom,h az emberek utcára kerültek! Persze ha jobb játékokat készítettek volna...
6.
6.
Macifasz
#5: Bocsánat, a Legends lett kritikán aluli, nem a Skyfall. :-D (kéne már egy komment szerkesztési funkció).
5.
5.
Macifasz
Nem csodálok, kritikán aluli lett a Skyfall. A Blood Stoneért kár, azt folytathatták volna, mert az tisztességes iparos munka lett. Semmi olyan, amit nem láttunk volna korábban, de jóktól lopott és jól alkalmazta ezeket. :-) Plusz az autós üldözések is jóra sikeredtek. Őértük kár.
4.
4.
szogyenyi
A 007 Legends-hez a SkyFall DLC kijött egyáltalán? Sehol nem találom PC-re.
3.
3.
Jared
2.
2.
Caine
Nekem a bloodstone is nagyon tetszett!
1.
1.
DON GONDOCS
Második csapat amit bond játék után zártak be, a harmadik lesz az igazi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...