Készítsünk interjút - te kérdezel, a Cenega válaszol!

Link másolása
Bioshock, Batman, Mortal Kombat, Remember Me, GTA V, Metro, XCOM, Lost Planet, Resident Evil. Csak néhány játék, amit a Cenega ad ki Magyarországon. Kérdezz tőlük, amit akarsz, most válaszolnak!

Ha szeretnéd tudni, mi egy játékforgalmazó feladata, ha mindig is érdekelt, hogy mit gondol a Capcom, a Bethesda, a Rockstar Games, a 2K Games, vagy a SEGA hazánkról, vagy fogalmad sincs, mitől függ az, hogy melyik játékhoz készül magyarítás, és melyikhez nem, akkor itt az idő! Most minden kérdést feltehetsz Magyarország egyik legnagyobb játékforgalmazójának, a Cenegának, a Gamekapocs eljuttatja hozzájuk a kérdéseidet, ők pedig válaszolnak. Büszkén, őszintén! 

 

Hogy zajlik ez az egész?
Lépj be a Cenega.hu weboldalra, nézegesd egy kicsit a játékaikat, tájékozódj, böngéssz!
Ha megvagy, írd le kérdéseidet ide, a kommentek közé.
A kérdéseket megnézzük, moderáljuk, és mi magunk is írunk egy párat.
Ha megérkeznek a válaszok, egy kövér cikk keretein belül megjelentetjük azt!

(Egy kis apróság. A múltkori PlayON interjúra beérkezett kérdéseket köszönjük.
A válaszok egyelőre nem futottak be, de rákérdeztünk, és dolgoznak rajta a srácok!)

 

38.
38.
mackofelso
Sziasztok, engem a következő érdekelne... természetesen magyar fordítás témában.

Személy szerint nagyon bánt, h a tört konzolokhoz folyamatosan jönnek ki házilag készítetett lokalizált tartalmak. Hovatovább a kiadók két poligonból álló puskáért is képesek + DLCt készíteni és pénzt kérni. Viszont nekem ez adta az ötletet, bár lehet lerágott csont. Miért nem ad ki a forgalmazó olyan DLC-ket, melyben példának okáért magyar, cseh és szlovák nyelvvel utólag bővíthetjük kokain árban vett játékunkat.

A forgalmazó a saját eladási adataiból tudja, h történetesen melyikhez érheti meg plusz költségbe verni cégüket, és az elkészült DLC-ket akár PS+ ill. Gold előfizetéssel is elérhetné a célközönség.
37.
37.
lolman598
#36: én megértem őket,hogy szeretnének magyar felirattal játszani,hiszen nem mindenkinek az az első idegennyelve.Viszont abban maximálisan igazad van,hogy jó motiváció,meg szerintem segíti is a nyelvtanulást (én legalábbis nyelvtudásom 2/3át játékokból kapartam össze)
36.
36.
Ignot
Én nem értem ezt az állandó magyarítás rinyát! Most kapok majd hideget meleget, de 2013-ban aki nem beszél angolul az kb lehúzhatja magát a wc-n. Legalább van a fiataloknak egy kis motiváció, hogy hamarabb sajátítsák el az angolt, illetve pont erre is jók a játékok!
35.
35.
xinosz
Én gondolom ez az egész kérdezgetés egy fasza nagy reklám! Mindjárt fél méteres cenega felirat! Figyeljetek, amin van bevétel,amiben van pénz azt megcsinálják,amin nincs azon nem is agyalnak, senkit nem érdekel! A pénz,pénz,pénz és a pénzaz úr!!!
34.
34.
Norbiii
Szép Napot.

Tisztelt CENEGA!

Lehet butácska kérdések, de:

1: Tennének Önök valamit, hogy több magyarosított játék jelenjen meg? Lehet sok van, de nekem Wii-m van, ott nem nagyon találok, és Ps2-re sem sok van, bár a Harry Potter 5 olyan, de a 6 már csak feliratos, és örültem volna, ha az 5. után atöbbi része is magyarosítva jött volna, ps2-re, vagy Wii-re, vagy bármelyik konzolra, tudnak itt tenni valamait, hiszen nagy öröm magyarul játszani???

2: Ez lehet megint egy buta kérdés, de lesznek olyan játékok majd, hogy kedvenc filmszátjaink kerülnek a konzolokra? Tudom van ilyen nem is egy, de pl: Bud Spencer-Terence Hill játéknak örülnék (ha van ilyen akkor elnézést..), itt tudnak tenni valamit????

Köszönöm szépen, és várom/várjuk megtisztelő válaszaikat! :)

Tisztelettel: Norbiii
33.
33.
msmester
#32: Mivan valami troll elfoglalta testedet?
Amúgy kommentedben meg is válaszolod kérdésed....
32.
32.
Yanez
Van élet a halál után?
31.
31.
Daks
Köszönjük a kérdéseket. Összerakjuk az interjút, és ha megérkeznek a válaszok, azonnal olvashatjátok!
30.
30.
Just S
Mi kell ahhoz hogy az ember bekerüljön hozzátok és hol lehet jelentkezni? :)
29.
29.
lolman598
anno ők adták ki nálunk a kultikus Mesterlövész játékot is,nem?
27.
27.
Necreon
#26: Utóbbi kérdésemre remek példa a Mass Effect 2, amihez egy rakás ingyenes és fizetős DLC nemes egyszerűséggel nem elérhető, mert "más" verzióm van, mint annak aki mondjuk Angliából vásárolta meg ugyanazt a játékot, ráadásul valószínűleg még postaköltséggel együtt is olcsóbban. Nem az ár, ami zavar, hanem hogy ugyanazt vagy többet fizetek ha hazai boltot választok, és egy kevesebbnek, korlátoltnak minősülő "fél" terméket kapok.
26.
26.
Necreon
A Mortal Kombat digitális terjesztése Steam exkluzív, tehát sejthető a teljes Steamworks támogatás (Cloud stb.). A hazai boltokban megjelenő dobozos kiadás is támogatni fogja a Steam regisztrációt?

A hazai, magyar fordítással ellátott játékok az esetek 99%-ában részlegesen vagy egyáltalán nem tartalmazzák már az eredeti angol nyelvet, ellenben van cseh vagy szlovák, amire mondanom sem kell nincs igény MAGYARORSZÁGON. Ez a sokszor még ingyenes (!!!) DLC-k és patchek telepítésében is megakadályozza a tisztességes vásárlót, köszönhetően ennek az abszurd regionális, módosított kiadásnak. Mit tud ajánlani a Cenega, amiért a fentieken kibukott, hazai piactól inkább elhatárolódó potenciális gamer vásárlók a Cenegát választanák más itthoni boltokkal szemben? Mennyire szempont a worldwide verzió egy ilyen kis piacon, ahol - bár ezt Önök tudják jobban - a magyar nyelvre fordítás sem biztos, hogy megtérül.
25.
25.
CENEGA HU
Sziasztok,

köszönjük az eddigi kérdéseket, küldjétek őket továbbra is a fórumra és holnap igyekszünk nagy részükre válaszolni.
Külön ki fogunk térni a többeket érdeklő és érintő témára, a Steam régiókódolásra (region lock) is, egy minden igényt kielégítő válasszal.

Jó játékot nektek addig is!

A CENEGA Hungary csapata
24.
24.
MoRT2195
Mért van az, hogy semmi nem kerül magyarul kiadásra tőletek? Vagyis van egy kivétel, a Dishonored, de ezen kívül minden játékotok angol. Mért nem készítetek fordítást, ezzel biztosítva a jóval több eladási számot? Már sok választ kaptam erre, de tőletek még egyet sem, szóval eléggé érdekelni nektek mi a válaszotok erre.
23.
23.
dBLOOD
"Ha szeretnéd tudni, mi egy játékforgalmazó feladata" Ugyanaz mint a kiadóé, ingyen élés. :D Szeretné a rosseb, a kiadó meg a forgalmazó a szükséges utálatos a játékfejlesztésben.
A kiadó és a játékforgalmazó karöltve azok a csicskák akik össze-vissza hazudoznak arról mi lesz a játékban, majd amikor a mit sem sejtők megveszik a játékot, röhögve elteszik a bevételt.
22.
22.
lacinho01
sziasztok az én kérdéseim:
1.az olyan nagyobb címeket mint pl a... nem is tudom....gta,resident evil , ami fogy rendesen miért nem lehet magyarítást készíteni? lenne rá igény böven
2.útolagosan nem lehetne kiadni olyan játékokat amelyek sikeresek voltak magyar feliratos változatban?
3.nem tudnátok közvéleménykutatást végezni melyek a legjobban várt cng játékok és azokat honosítani,ezzel megörvendeztetve a hazai gamer társadalmat?
21.
21.
Egy kérdés: Az eredeti lengyel Cenega kiadó leányvállalata a magyar Cenega?

Még egy kérdés: 2005-ben az 1C Publishing / Cenega együtt adta ki a Cuban Missile Crisis rts folytatását az Ice Crusade-et. Az első rész 990-es kiadásban megjelent itthon is, ám a folytatás nem. Honnan lehetne megvásárolni ezt nem digitális kiadvány formájában, hanem dobozosban, illetve tervezik e az itthoni kiadását akár egy pár darabos budget kiadásban (csak nekem?) :D:D:D
20.
20.
sunstreaker
Mennyibe kerül egy nagyobb játék honositása?
19.
19.
DON GONDOCS
A Cenega adta ki annak idején a mesterlövészt, sok jó játékkal megörvendeztetett minket
18.
18.
Joker606
Engem csupán annyi érdekel, hogy a Bethesda milyen módon kívánja majd a TES: Onilne érdeklődési körét fenntartani, mit tennének bele ami kiemeli a többiek közül.
17.
17.
DevilGamer
De, azért még egy kérdést hátra hagyok: The Bureau: XCOM Declassified magyar árairól lehet valamit tudni?
16.
16.
DevilGamer
#12: Jól teszed! :)
Én akkor megvárom azt először.
13.
13.
Extol
A Skyrim körüli botrány óta nem igazán érdekel a Cenega
12.
12.
Daks
#11: DevilGamer: múltkor beszéltem velük, dolgoznak az interjún. Azt mondták, hogy mindenre részletesen akarnak válaszolni, de közben dolgozni is kell, ezért tart egy kicsit sokáig, amiért elnézést kérnek. De ütöm-vágom őket, hogy elkészüljenek. :)
11.
11.
DevilGamer
És ők biztosan válaszolnak? Mert, a legutóbbi PlayON-os kezdeményezésből se lett semmi, legalábbis én nem tudok róla.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...