E3 2013: Electronic Arts-konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 10.
  • Bejelentés
Link másolása
A nulladik nap második programja az EA sajtótájékoztatója. Kíváncsi vagy a BF4 multijára, netán az NFS: Rivalstól várod a megváltást? Az aktuális sportjátékokra gerjedsz? Blogolunk a buliról, nem maradsz le róla!

22:58 - Moore bácsi elköszön, élvezzük az E3-at, ennyi volt a konferencia. Meglepetés? Gyakorlatilag semmi, hiszen mind a Garden Warfare-re, mind pedig a Mirror's Edge 2-re nyílt titokként tekinthettünk már napokkal az E3 előtt. Az EA csupán a kötelező köröket futotta le, nem mert kockáztatni.

22:56 - És igen! Jönn a Mirror"s Edge 2! Feszes bunyóval teli félig CG, félig gameplay előzetest látunk, pattogó zenei aláfestéssel. Peter Moore kijelenti: Faith visszatér a next-gen generációra a DICE jóvoltából.

22:53 - Egy felhőkarcoló tetején találjuk magunkat, semlegesítünk egy koptert, majd lenn, az utcán egy tank okoz nekünk kellemetlen meglepetést. A célpontot szépen kijelöltük. A srácok perfektül összedolgoznak, folyamatosan kommunikálnak egymással. Ejtőernyővel ugrunk le az összedőlő épületről. Ennyi a multis bemutató.

22:48 - Jöjjön a Battlefield 4 Patrick Bach és Troedson tolmácsolásában. A next-gen BF dinamikus környezetet kínál és minden a háborúról szól, földön, vízen, levegőben. A multiban visszatér a Commander mód - immáron hivatalos. Közvetlen a nagygépes verzóban, vagy egy hordozható eszköz segítségével terelgethetjük csapatunkat. A sanghaji multis pályát mutatják be. 64 játékos harcolhat egyszerre és foglalhatja el a kontrollpontokat, dominálva ezzel a harcmezőn. Helikopterrel indulunk a félig víz alá került metropoliszba. A heli leszáll, majd indulhat móka. A parancsnok kiosztja az ukázt: "Gyerünk a B-pontba". A hangulat teljes egészében a BF3-at idézi, a rombolhatóság hangsúlyosabb. A katonák szépen haladnak előre, a városi pálya számos útvonalat rejt magában. A hangok elképesztőek. Hamarosan egy csónakba szállunk, annak géppuskájával likvidáljuk a többi vízi harci járgányt. Társunk egy jet ski-vel követ minket.

22:41 - Buffer nevezetű UFC felkonferáló kiáltozza be magát, vagyis az új UFC-játékot. Jon Jones bajnokúr pacsizik a fejlesztőkkel. Wilson mesél a sportágról, igazi gyors, férfias móka. A játék pedig fantasztikus - repkednek az ígéretek. Dana White, az UFC elnöke áradozik, nem is figyelünk oda, lassan jutunk az első trailerig. A mesterséges intelligenciát MMAi-nek nevezik, találó módon. Szinte érezni fogjuk a pofonokat az arcunkon, a technológia lehetővé teszi, hogy a teljes test eldeformálódjon egy durva parasztlengő után. A játék 2014 tavaszán érkezik next-gen konzolokra. Már az ókorban is volt UFC? Az előzetes szerint innen eredeztetik a gyökereket.

22:38 - Zongoraszólam vezeti fel a FIFA 14-et. Messi bácsi és a többiek beszélnek a futball művészetéről, a fél spanyol válogatott monológját hallhatjuk. Miközben a játék pillanatképei futnak a háttérben. Drake, a Barca sztárja az EA porondján. Komázza a játékot és fejlesztőcsapatot, akik egyre jobb és jobb FIFA-t gyártanak. Matt Bilbey mutatja be a játékmenetet. A játékosok reakciói is követhetőek lesznek, valamint a pro instinct nevezetű fícsőrt részletezik nekünk. A klasszikus minden apró szokása, figurái visszaköszönnek a játékban. A elit technikákkal még élethűbb cseleket mutathatunk be. A FIFA 14 Xbox One-ra és PS4-re is megjelenik idén ősszel.

22:33 - A Madden NFL 25 következik néhány gameplay felvétel társaságában. Új fícsőr a player sense, a játékosok mindig az adott helyzetnek megfelelően viselkednek. A támadósor sokkal okosabb, tényleg összedolgoznak a mesterséges intelligencia által irányított szereplők. Az Ignite Engine dübörög alatta, láthatjuk a cím borítóképét is. Természetes ősszel érkezik, a prezentációt a trailer zárja.

22:26 - Az EA Sports múltjából láthatunk egy rövid montázst. Andrew Wilson vezet be minket az új sportcímekbe. Az emberi intelligencia fejlődött, ahogy a játékosok mozgása is, valamint az "élő világ". Elsőként az NBA Live 14 mutatkozik be. Egy fekete játékos hadar kulcsszavakat a játékról, félig rappelve, miközben egy tag a háttérben pattogtat. A sorozat végre visszatért - ez a lényeg. Sean O' Brian és egy NBA-s csóka, Kyle Irving lép elénk. A realisztikus labdakezelésről beszélnek. A technológia lehetővé teszi az élethű fizika implentálását. Végre nem lesz a kezünkhöz hozzáragadva a labda. NBA Live World néven naprakész rendszer áll a játék mögött, napra pontos statisztikákkal. Végül a trailert csodálhatjuk meg. Pattogós hip hop zenére játszanak a srácok. WoW!

22:24 - Aarin Flynn lép a közönség elé, a BioWare menedzsere. Állóképeket mutat a Dragon Age 3-ről. Megjelenés elég sokára lesz: 2014 őszén. De azért az első trailert levetítik. Mámorító dallamok, komor stílus, a gonosz ismét mozgolódik. Háborút és várostromot láthatunk, égből hulló energiákkal. A sötétség közeleg, Dragon Age: Inguisiton elnyerte a tetszésünket.

22:22 - Aaron Paul a színpadon, a Breaking Bad sztárja. Ő mesél az NFS mozifilmről pár mondatot. Levetítik a film werfilmjét. 2014-ben kerül a filmszínházakba, álomkocsikkal és véget nem érő hajszával.

22:19 - Need for Speed: Rivals képsorok. Next-gen korba léptünk. Vannak a versenyzők és a zsaruk, célpontok vagyunk. Single, co-op és multin a hangsúly. Némi kooperatív játékmenetet prezentálnak. Az egyik tag Ferrarival nyomul, az aszfalt nedves, a tempó halálos, a verseny kezdetét vette. A rendőr is becsatlakozik a mókába, amit egy másik fejlesztő irányít. A látványhoz a Frostbite 3 asszisztál, mi más? Tipikus NFS, vérre menő üldözés, helikopterrel, surmó csapdákkal. Nem lepődtünk meg rajta. Innováció? Kevés.

22:18 - Havas helyszín, rövid teaser: jön a Star Wars: Battlefront új része.

22:17 - A next-gen konzolokról mesél, mi másról? A fejlesztés egyszerű, a stúdiók az innovatív ötletekre koncentrálhatnak. A generációváltás engine-cserét von maga után. Az EA Sport játékait az Ignite Engine hajtja, de a Frostbite 3-ba is nagy reményeket táplálnak.

22:15 - Az Eredet című film zenéjére emlékeztető aláfestéssel zárul a fejlesztői naplószerűség. Frank Gibeau a színpadon.

22:12 - S akkor jöjjön a Respawn akciójátéka, a Titanfall, Vince Zampella gyorsan átugrott az EA-hez. Csapatalapú FPS a kicsike, de ezt már tudtuk. Még egy videó a mechás címből, vagyis inkább trailer. A producer és a rendező mesél a munkálatokról. A multi hangulata olyan lesz, mintha egy delejes single kampánnyal lenne dolgunk. A robotokkal való harc lesz az igazi, gyalogosan pedig a parkour elemekkel megspékelt mozgás. A játékmeneten egyértelműen látszik a fejlesztők Call of Duty-s múltja.

22:06: A PopCap fejese, John a színpadon. Teljesen új műfaj a frencsájz történetében, amely Xbox One-ra és 360-ra jelenik meg. Minden benne lesz amit szeretünk a multis műfajban: kooperatív ökörség, Frostbite 3 motorral és TPS-nézőponttal. Abszolút Modern Warfare-paródia az egész, innen üdvözöljük az Activision. A palántákat irányíthatjuk benne, köpködjük a mérges köpeteket, a zombik csak nem akarnak meghátrálni. Majd jön egy szép napraforgó, aki magokkal szórja a holtakat. Egyszerű irányítás, a kör végén egy főellenség vár minket. Funky-zombi, vagy mi a szösz, egy kaktusszal harcolunk ellene. Egy repkedő hagymával teszünk pontot a boss életére, vagy mégsem?

22:05 - Battlefield 4 színpadon. Várj nem is. Kísértetiesen hasonló videó a két évvel ezelőtti BF3 teaserhez. Hopp ez a Plants vs. Zombies: Garden Warfare. A pletyka igaznak bizonyult: debil hangulatú shooter lesz a jussunk.

22:04 - Peter Moore a színpadon. A CEO kicsípte magát, hátranyalt hajjal gerjeszti a kedélyeket. Minden az Xbox One-ról és a PS4-ről szól - ismeri be. Várjuk a sikercímeket. 

22:01 - Végre elkezdődött a show. Pattogós elektronikus muzsika vezeti fel az intrót. Dragon Age, BF4 és a többiek logója látható.

22:00 - A kissé nyálas zeneválasztást még lenyeltük, de most csapjunk a lecsóba.

21:48 - A nézősereg már elfoglalta a helyét. A chipses zacskókat ki lehet nyitni, szép lézershow a jussunk.

21:45 - Ugye még kitart a lelkesedés? Na, ne tessék annyit ásítozni, még a mai este felén sem vagyunk túl. Készüljetek virtuális esernyővel, hiszen híreső várható. Battlefield 4 multi, Need for Speed: Rivals, aktuális EA Sports-játékok next-gen engine-nel és kíváncsiak vagyunk az EA-Disney paktum első Star Wars-os címeire is. Oké, azért a zombikra és palántákra is. Pisi, kaki, egy kis energiaital (szigorúan 30 mg-os koffeintartalommal).

A liveblog csak az élő stream mellett lehet teljes, amit már úgyis tudtok: nyissátok meg a beágyazott közvetítést tartalmazó hírt, ezt pedig frissítsétek sűrűn. Kezdés: pontban 22-kor.

90.
90.
AIlspah
Amúgy Generals 2-ről mért nem volt szó?
89.
89.
Kutyuli Mutyuli
#72: Szívemből szóltál mind a hiba mind az E-s dologban.
88.
88.
Moldren
CoD párti voltam, de most átállok a Battlefield sötét oldalára. ^^
87.
87.
traumraise
#85: megmondtam előre hogy mindenki maga alá fog fosni...de csak az óbégatás ment hogy az alpha képek milyen csúnyák...EZ BÜNTET
86.
86.
HerodPK
Annyit mondok minden ami az EA show-ban büntet a Dice tákolja nekik... :))) SW, BF4, Mirror`s Edge. és itt game over:)) a Sonyt várom még estér bízok bennük. és iszonyatosan büszke vagyok a DICE -ra ok igen is letettek valamit az asztalra. Az uj motort viszik mint a cukrot és tökéletesen muzsikál lövöldéhez , sporthoz és minden máshoz:)) meg azért ezek után vess egy pillantást egy BF3 -4 re mi fejlődött. mert ahogy nézem itt nem csak szavakkal dobálóznak a srácok
85.
85.
Dkajari
Bf 4 multi.... És én eddig azt hittem, hogy a bf 3 multit nem lehet fokozni....
83.
83.
Scoo
Mirror's edge 2 YEEEEEEAH!!! (amúgy azt írták a videó elején, hogy játékmenetből van)
A BF4 multi büntet.
82.
82.
Juhi95
A microsoft sok gagyi exclusiveja után igaza felüdülés volt ez a show. :D Pár bejelentést vártam volna ami nem történt meg, pl. hogy nem kaszálták el a Star Wars 1313-t és esetleg egy Force Unleashed 3nak is ,de megvagyok elégedve a Battlefronttal és a Dragon Age-el. :))
81.
81.
BrendOoN
#79: azzal is beértem volna ha Frostbite 3 enginet dobnak az első rész alá :D
80.
80.
aruha
Nem tudom figyeltétek-e az új NFS-nél alig tapsoltak....már látszik h mindenki unja őket :D
79.
79.
giga321
Hát a pezsgőt már nem nyitom fel de a finlandia vodka fel van nyitva és már ittam is egy jó pohárnyit. Ezt el sem hiszem omg Mirror's Edge mióta várok erre. De ahogy elnézem előzmény lesz. Nem érdekel csak jöjjön pc-re könyörgöm.
78.
78.
kivenoko
Zsíír! Mirror's Edge 2! :D
77.
77.
M3rcy
Outro zene: http://www.youtube.com/watch?v=xi5MKUtzcRY
76.
76.
simon 555
Sajnos azt megint nem mondták, hogy hogyan fog futni next-gen gépeken:(
De őszintén, ha ez így fog kinézni akkor jöhet 720p-ben is, nem érdekel.
75.
75.
Zombiekiller6
Fasza ez a Mirror's Edge is, de a Battlefield 4 multijára egyszerűen nincs szó!!! Le lehet dönteni multiban egy felhőkarcolót! EGY FELHŐKARCOLÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
74.
74.
simon 555
Azért durva, hogy a BF-ben le lehet dönteni a felhőkarcolókat:D
73.
73.
p3ti
Pont lemaradtam... de ezek szerint lesz Mirror's Edge 2.... édes istenem, erre várok vagy 5 éve :D Vissza is keresem a trailert
72.
72.
theRealkoeman
Az az NBA játékos Kyrie Irving volt, nem pedig Kyle. Leszarom amúgy az egész E mizériát, csupa parasztvakítás.
71.
71.
traumraise
most lehet osztani az alpha fotókat hogy szar lesz meg csúnya...hajráá
70.
70.
BrendOoN
OFF: valaki tudja mi ez a zene? ^^
67.
67.
Benjoo
Na MOST fogok nyugodtan aludni! :D
66.
66.
BrendOoN
KÖSZÖNÖÖÖÖÖÖÖM!
64.
64.
GMatyi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...