Battlefield 4 - elstartolt a bétateszt

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 1.
  • Korai verzió
Link másolása
A mai nap folyamán élesedett a Battlefield 4 bétatesztje - egyelőre csak a Medal of Honor: Warfighter Limited Edition tulajdonosainak és a BF3 Premium-felhasználóinak. PC-n már délelőttől, konzolon pedig még ma.

A mai nap folyamán elindult a Battlefield 4 bétatesztje. A Siege of Shanghai térképen tehetjük próbára képességeinket, több játékmódban, s PC-n akár 64 fővel egyidejűleg. Ma, azaz október elsején a Medal of Honor: Warfighter Limited Edition tulajdonosai és a BF3 Premium-tagok vethetik bele magukat a próbalehetőségbe.

A DICE a Battlelogon jelentette be az adott platformnak megfelelő a pontos időszakokat.

Exkluzív béta (október 1.)

  • PC: magyar idő szerint 10 óra
  • Xbox 360: világszerte 11 és 15 óra között élesedik
  • PlayStation 3 (Európa): 16 és 20 óra között élesedik
  • PlayStation 3 (US): 12 és 16 óra között élesedik


Nyílt béta (október 4.)

  • PC: magyar idő szerint 10 óra
  • Xbox 360: világszerte 11 és 15 óra között élesedik
  • PlayStation 3 (Európa): 16 és 20 óra között élesedik
  • PlayStation 3 (US): 20 óra


Kommentekben várjuk az első benyomásokat! Köszi, Scham!

75.
75.
follenpoppa
Xbox 360 on játszottam a beta tesztet és 3 napig jó is volt és msot azt irja hogy do not hve the permissons for the live functionality ez miért van?
74.
74.
babapofabob
Csak én tartom furának,hogy mikor volt E3 bemutató 1 mikrosecundumra se akadt meg a játék ,most meg annyira optimalizálatlan az egész ,hogy röhej a köbön -.-
73.
73.
zolee0808
Na és akkor gondolkozzunk el, hogy melyik minőségibb és mik a külömbségek :D
BF4: http://kepfeltoltes.hu/131003/bf4_2013-10-03_21-26-24-10_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

BF4: http://kepfeltoltes.hu/131003/bf4_2013-10-03_21-26-39-02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

BF3: http://kepfeltoltes.hu/131003/61_Mesh_Ultra_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
BF3: http://kepfeltoltes.hu/131003/bf3metrooutdoor_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ez van bár ne legyen igazam! azt kívánom. Csak az a szitu, hogy nem fogják az egész grafikai részt átdolgozni 2 hét alatt mert inkább csak a bugokat javítják.
72.
72.
zolee0808
#57: Na igen, nem is láttam a kommented, de szintúgy ez a véleményem!!! És igaz is
71.
71.
zolee0808
Fuhúúú, szánalmasak vagytok. olvasgatom a HSZ-okat rengeteg cikknél... Ha van egy kis alkalom az okostojások mindíg rákapnak és tolják ezerrel a Kö**ög konfigjukat, s utána az összes többi, hogy jajj kinek jobb a gépe. ahh, úr isten -.- ratyiság tetőfoka. Áttérve BF4 Beta-ra: Rossz. Nem a bug-ok miatt, tisztába vagyok vele hogy BETA remélhetőleg javítva lesz nagyjuk, bár megint fogunk havonta kapni 5gigás update-eket mint a 3nál. Mindegy, ez úgy még el is megy. De az, hogy ilyen pocsék grafikát nem láttam mostanábat, ez valami hihetetlen. Jólvan igen jöhettek ellenkommentelni hogy: te idióta ez csak béta!! Ja igen, tudom csak épp nem a megjelenés előtt 2 héttel fognak a grafikán változtatni, ha igen akkor is minimálisat. Grafikai téren egy hulladék, egy nagy csalódás, remélem a teljes verzió eléri a BF3-nak a grafikai minőségét ( igen aki okoskodna hogy miért nem állítottam ultrára azt megnyugtatom hogy 1920x1080-as felbontáson, minden ultrán max text szűréssel minden mellett volt gyenge. Emellett 80%-ba hasonlít az elődjére, pár plussz dologgal bővült, és pár megváltozott, nem nagy szám. Ez kb egy kiegnek is kevés. Kíváncsi leszek mi lesz a vége.
70.
70.
krissz70
#68: de ami a legérdekesebb hogy 20 ping serverlisten és játékban ja és merevlemezen ennyi hely van még 293GB nem értem és 2 másodpercenként beakad 2 mp-re
69.
69.
krissz70
#68: nekem 4 GB ram AMD phenom(tm) II X4 965 processor 3.40 GHz és 64 bit
68.
68.
adanko
GTX550TI,AMD FX6100 ,6Gb Ram .A leg alacsonyabb beállitáson is szinte majd nem játszhatatlanul akad :(. Gyenge lehet a kártya?hmm
67.
67.
OLLiE
#65: #63:
#62:

Nah skacok, ma is futottam vele egy kört, már egyre jobban megy. Lagggg alatt azt értem, hogy szaggatva megy, végre lelőhetnék valakit, mégjobban beszaggat és utána márcsak holtan esek össze, de még így is megvan a rangom a pályákon.

apropó DICE közzétett egy videót

http://www.youtube.com/watch?v=8C-SRLSNYH0

melyben közli, hogy a BETA nem a kész játék, csak a segítségünkkel próbálják a hibákat kijavítani, reméljük sikerül nekik !
65.
65.
ribizly
#61: Szia!

Nekem is, pedig erősebb gépem van és a ping is olyan 20 körül mozog nálam.
Ez csak egy béta. Sajnos már nem emlékszem, hogy a BF3 béta milyen volt, mert 2 év alatt megkopott az emlék, de minhta az jobban futott volna ettől... Mindenesetre, ha ezzel akartak új vevőket csalogatni, akkor az a véleményem, hogy ezzel mellé nyúltak. Inkább lennének benne bőséggel grafikai bug-ok, de futna rendesen. Nekem is csalódás. :(
64.
64.
Antonov77
Ez csak egy tetves béta! Csak arra jó, hogy teszteljék a rendszerüket és felfedezzék a komolyabb hibákat. Teljes értékű játékélményre senki ne számítson még akkor se ha valami szipi szupi PC-vel tolja. Mondjuk a PC-s tesókat megértem mert náluk azért kicsit idegesítőbb, hogy egy jó gépen szarúl megy. X360-on meg olyan amilyen, ott ez van és kész... de legalább megy. Viszont a HALO Reach és a GEAR OF WAR bétájánál minden tökéletes volt, hangok, grafika, irányítás stb. Azt vajon hogyan csinálták ???
63.
63.
crashpipi
#61: Én sem látok érdemi javulást, ha lejjebb veszem a beállításokat. (AMD FX-8350 4GHz, MSI Radeon HD7870 OC 256 bit 2 GB DDR5, 2x4 Gb DDR3 1600, Kingston V200+ 120 GB SSD) Nálam is tré néha. Na, de ezért béta. Majd jobb lesz. Türelem.
62.
62.
#61: mit értesz a "LAGGGGGOL"-on? akad, tehát alacsony az FPS vagy pedig késnek/sietnek hozzád képest az ellenfelek?
61.
61.
OLLiE
Komolyan, nem értem .... Phenom II X4 3,2Ghz + GTX 670 + 8gb Ram
Ha lowon, ha mediumon, ha fullon játszom LAGGGGGOL, mint az állat.
Ping simán 40 körüli, de játszhatatlan, mindenkinek ilyan szarul megy ?
Számítottam rá, hogy bugos laggos valami lesz, de ez azért sok :(
59.
59.
crashpipi
#44: Viszont, bármennyire is mézesmadzagnak tűnt ennek a hírnek a felröppenése és rákattantunk cgn kari tulajként, mint gyöngytyúk a takonyra, a háttérben meghúzódó érdekek és a zöldhasúak miatt, ebből sem lesz kiaknázva a maximum, amit lehetne. :(
PH: "Elképzelhető, hogy ha egyszer lesz is publikus Mantle SDK, az nem feltétlenül az a csomag lesz, amit a hivatalos fejlesztőpartnerek megkapnak. Egyszerűen védeni kell a PC-n történő emulációtól az Xbox One-t és PlayStation 4-et, hiszen utóbbi két termék sikeréhez legalább annyi érdeke fűződik az AMD-nek, mint a Radeon VGA-k eladásához."

"Az még mindig nem derült ki, hogy a Mantle API konkrétan mennyi előnyt kínál, de Devon Nekechuck elárulta, hogy a Battlefield 4-ben a Radeon R9 290X a Mantle API-t használva alaposan leelőzi a GeForce GTX Titan VGA-t. Az AMD termékmenedzsere egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy „nevetség tárgyává teszi...” "
58.
58.
#55: Ne Originen vedd! akkor olcsóbb lesz.

Az én tapasztalataim:

GÉPIGÉNY: Egy i5 2500 + GTX570 kombón LOW-n játszom, 50-60 körül megy szépen! Ez örömteli.

FAGYÁS: Nekem kb. 10 meccsből egyszer nem indult, egyszer random kilépett és egyszer megfagyott a program, a többinél teljesen simán ment.

LAG: 30-40 pinges szerón teljesen jól játszaható, semmi probléma nem volt.

GRAFIKA & DESIGN: Nekem LOW beállításokon is nagyon tetszik. Szerencsére a HUD és az információs kis ikonok vonalait vékonyabbra vették, ezért könnyebb célozni és valahogy pontosabb minden. Az effektek rendben vannak, LOW-on azért picit fapadosak a füst és egyéb dolgok, de a csúnyától messze vannak. Textúra bugot nem láttam. A karaktermodellek sokkal karakteresebbek, a kínai engineer eszméletlen jó a "légyfejével", valamint az amcsi recon is jópofa a Price kalappal.

ANIMÁCIÓK: Ezeken sokat javítottak, a katonák mozgása sokkal "folyékonyabb", az ejtőernyőzés könnyebb és élvezetesebb, az úszás tök jópofa. A járművek mozgása is tetszik, egyelőre nem sok változást vettem észre, talán kevesbb az ütkozés "bug", mint a 3-ban, jobban érezhető a gépek tömege és a sérülésmodell is jobb.

HANGOK: Nekem nagyon bejön a változás, mindenben ott van valami plusz "punch", keményen, kicsit szárazabban szólnak a fegyverek. És úgy vettem észre, hogy jóval változatosabbak is a hangok, pl. a kínai attack heli géppuskája sokkal bikábban szól, mint a Viperé. A katonák karattyolása is frankó, néha anyanyelven dumálnak a kínaiak, ha jól hallom - bár még keveset voltam azzal az oldallal.

PÁLYA: Nekem bejön a Shanghai, jobban, mint a 3-ban az alap városi pályák (Seine, Metro, Bazaar). A felhőkarcoló iszonyat hangulatos, a kis alagutak és pici lépcsőházak, zeg-zugok izgalmasak, az interaktív dolgokat is nagyon eltalálták! A liftezés nagyon vicces, a megérkezésnél a "DING" hangon felnevettem.

EGÉSZBEN: Én a beta miatt döntöttem el, hogy november elején élesben elkezdem, sokkal jobb élmény, mint amikor a 3. részt először próbáltam.
57.
57.
Antonov77
#56: Azt vártam volna, hogy összekapják magukat és egy kicsit szebb bétával ajnándékoznak meg minket. Igen remélem, hogy a végleges game szebbb lesz. Valjuk be nem sok az esély rá! Kapunk egy BF3-at kicsit kipofozva és átalakítva. Ennyi. Azért hangulatos lövöldének jó lesz. COD: Ghost-ból nem lesz béta v. valami? Kipróbálnám.
56.
56.
Dark_Temptation
#53: mit vársz te az x360-tól? úgy őszintén.. ha már a 3 ocsmány volt rajta és alig volt 30 fps akkor azt hiszed, hogy jobb/szebb lesz a 4?
55.
55.
golgotha
Nálam semmi grafikai bug nincs (HD 7950 / i7 4770), viszont egyetértek hogy kicsit laposnak tűnik a látvány, mármint a level design nem ér fel e a bf 3 hoz...legalábbis ezen a pályán. A deploy ablak nem igazán jött be, el van bonyolítva, a spot rendszer is idegesítő, mert amíg mutogatok vígan agyonlőhetnek. A rombolhatóság...hát mit is mondjak, azok a szép jelenetek a E3-ról meg innen onnan, scripteltek, nem lehet csak úgy random mindent beomlasztani csak előre meghatározott pontokon, bár összességében egy árnyalatnyit jobb, mint a bf3-ban. Ami tetszett, a helikopterek irányítása javult és a valósághűbb, tetszik az is hogy se a heli se a tank nem épp végtelen lőszeres, vagyis az, csak mégis megoldották, hogy ne legyen irreális. A tankok és jeepek irányítása jó is meg rossz is, most már járműhöz méltóan le lehet velük taposni dolgokat, bár az irányításuk néha túl fürge, irreális, de remélhetőleg ezt időben orvosolják. A gyalogsági harc, nagyjából ugyan az, pár finomítást leszámítva, a knife counter attack zsír, az úszás jobb, és a vízből való pisztolyázás se hülyeség, az ejtő ernyőzés is javult, és a harc reálisabb normál serveren mint régebb, már mint, könnyebb gyilkolni, nem kell két tárat az ellenbe tölteni, hogy jobb létre szenderüljön. A fegyverek és járművek kiegészítői javultak, és okosabban van kitalálva. Most már minden cast felveheti a kesztyűt a páncélozott járgányokkal. Dokival egyszerre lehet nálunk m320 és medkit pl és a c4 visszakerült a sniperhez. Tankban nem csak 3 kiegészítő van, stb. A squad leader parancsai szembetűnőek, eddig nem nagyon volt értelme szerintem, most már van, ha parancsot kapsz a minimap jelzi, hogy hova kell menned, bár hiányolom, hogy csak a zászlokra tudok parancsot kiadni, pl arra hogy lőjenek ki egy járművet már nem. Commander mód nincs a betában...kár. Nos összességében, nem tudom mit mondjak, jó, de nem vizeltem magam alá, mint annó a bf 3 betáján, az hatásosabb volt. Erre inkább azt mondanám, hogy egy felturbózott bf3, amit még nem sikerült eldöntenem hogy megéri-e megvenni, 60 euro aztán meg megint 50 a premiumra az már 33000 forint, ezt azért erőst sokallom s szerintem a premium nem hülyeség, azért jó ha a végén van majdhogynem 30 map. Vélyeményem szerint aki habozik, várja meg a megjelenést, nézzem utána majd a többi mapnak, teszteknek, stb s döntsön akkor, valszeg én ezt fogom tenni.
53.
53.
Antonov77
X360 letöltve! Hát semmi extrára nem számítottam és hát nincs is! Szerintem minden ugyan az mint a BF3-ban, még a béta is ugyan az a hulladék. (a testreszabás kicsit kibővült) Ja egyébbként X360-on is ugyanúgy befagy és ledob a szerverről mint a PC kollegáknál. Remélem a végleges változathoz lesz egy HD pack.
47.
47.
ki55i
Kurva jó hogya hogy arra a telibevert x360-ra sehogy nem tudja letölteni az ember hiába prémium...
46.
46.
mestermagyar
#44: Von wolf csak egy kicsit összeesküvés-mániás. :D
45.
45.
Jared
44.
44.
Kougat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...