Nem lesz free-to-play a World of Warcraft

  • Írta: fojesz
  • 2013. november 11.
  • Hír
Link másolása
Noha egyre nagyobb divatja van, és a World of Warcraft előfizetői tábora is hónapról-hónapra kisebb lesz, a Blizzard nem szeretné bevezetni a free-to-play modellt az MMORPG-nél.

A Blizzard több játékújságnak is arról beszélt a BlizzConon, hogy nem szeretné bevezetni a free-to-play modellt a World of Warcraftnál: J Allen Brack direktor szerint a játékot nem erre tervezték eredetileg, ha ingyenessé tennék, az jelentős átalakításokat követelne meg, ez pedig nincs tervben.


Bár a fejlesztők eddig sem mondták azt, hogy egyszer free-to-play lehet a World of Warcraft, lehetőségként többször céloztak a váltásra, ergo mindenképpen foglalkoztatta őket a kérdés. Most viszont egyértelműen kijelentették, hogy nem gondolkodnak más üzleti modellben, így a játékosoknak be kell érniük a Starter Edition ingyenességével.

És igazság szerint a World of Warcraftot nem is kell félteni. Bár az előfizetői tábor csökken, a 7,6 millió játékos még mindig óriási tömeget jelent, ráadásul a Blizzard minden korábbinál nagyobb csapatot állított rá tartalomgyártásra - a hétvégén mutatták be például az új kiegészítőt is.

54.
54.
Elyas
Valszeg igazad van nem merültem mélyre ebben a témàban csak azt tudtam hogy a Blizznek volt egy komoly vetélytàrsa az RTS műfajban akikről koppintottak pár dolgot... Aztán jött a WC III és SC aztán azóta nincs konkurens
53.
53.
Veldspar
#52: Command & Conquer: 1995 augusztus.
Warcraft: 1994 november.

Szerintem a játék, amit keresel, a Dune 2 lesz, de hát attól, hogy egy műfaj, még nem koppintás.

Amúgy ha valahonnan, akkor a Blizzék a Warhammerből szedték az inspirációt, ugyanis a Warcraft eredetileg Warhammer-játéknak készült.
52.
52.
Elyas
A komment elküldése utàn eszembe is jutott... Command and Conquer (a 3. szót 100% hogy rosszul írtam)

Ettől még a mondandóm helytàlló: a Warcraft tényleg ennek a sorozatnak a koppintàsa.
51.
51.
Elyas
Nem nagyon emlékszem a játékra ha őszinte akarok lenni... Ink WC III aztam helyette :D

Am akkor hàtha tudsz segíteni: Sci Fi RTS volt és azt hiszem a Red Alert is ebbe a sorozatba volt de megnem mondom ez melyik...
50.
50.
Veldspar
#47: "a Warcraft eredetileg egy Supp. Commander koppintàs volt fantasy környezetben"

Biztos vagy benne, hogy a 1997-től 2003-ig futó sorozat egy 2007-ben megjelent játék koppintása?
49.
49.
Elyas
Nem magàra a játékra gondoltam hanem az alatta futó motorra amit kifejlesztettek. a Frostbite hihetetlen szép megjelenítéssel rendelkezik még a mostani genen is.
47.
47.
Elyas
A Warcraft és a Starcraft RTSek nem RPG-k...

Amúgy a Warcraft eredetileg egy Supp. Commander koppintàs volt fantasy környezetben + hangulatosabb volt.

Egyébként én nem stílustertemtő játékokat akartam felsorolni hanem olyanokat amikre évek múlva is emlékeznek mert valami újat hoztak a műfajukba vagy a jàtékmenetbe vagy kihatással voltak a jàtékipar fejlődésére...

Tehát:
- Starcraft - E-sports
- Battlefield - Frostbite
.
.
.
41.
41.
Elyas
Oké akkor elnézést kérek én így tudtam... Mindenesetre RPG elemek vannak benne.
40.
40.
Pain
#39: Az AC minden csak nem RPG. Vannak benne ilyen elemek(a Darksiders 2-ben is vannak mégsem RPG), de az alapvető RPG elemeket nem tartalmazza.(szintlépés, stb) A hivatalos besorolása action-adventure.
39.
39.
Elyas
35.: elmondthatnàd hogy melyik fogalmat csesztem el.

Egyébként az AC egy RPG... A történetet egyedül viszed végig, felszerelést és képességeket tanulhatsz vásárolhatsz meg stb... Ezek pedig RPG elemek. Az AC egyébként akció RPG
38.
38.
Yami
#36: Messze nem olyan rossz a MoP mint azt sokan beállítják, abban viszont én is maximálisan egyetértek, hogy nem is az az igazi keményvonalas Warcraftos kieg amit sokan vártak volna. Én személy szerint a BC óta nem találkoztam olyan kieggel amivel maximálisan meg lettem volna elégedve, de most a WoD-hoz nagy reményeket fűzök.
37.
37.
Pain
Nem utolsó sorban rengeteg hasznos újítást is eszközöltek. Sokan fanyalognak a raid finder miatt, sztem nagyon jó ötlet hogy nem azon múlik a raidelés hogy mekkora a gear. Ugye 500 item level alatt ritka ha valakik elvisznek viszont hofy szedjek jobb felszerelést ha nem tudok menni? Napestig lehetne sorolni az érveket, aki meg elvből utálkozik az úgy sem hallgat ezekre.
36.
36.
Pain
#27: Én a MoP miatti fanyalgást sem értem. Pl az egyik leghangulatosabb raid lett Siege of Orgrimmar. Sztem az új kieg is vissza fog csábítani pár játékost akik anno a pandák miatt szüneteltették a dolgot.
34.
34.
Moltes
#25: Legalabb egy idiotaval kevesebb :)
33.
33.
Elyas
Hát ha a Starcraftnak az előzményeit és magànak a jàték játszásának a következményeit (néhány halott koreai e- sport kialakulàsa) akkor az kurva nagy dolog.

Az AC alatt igazából a 2. részt és kiegét értettem (brotherhood) amik tökéletes RPGk voltak... Ez még azelött volt hogy évente jönnek az új részek. (Egyébként csak a 2 vel játszottam kb 5 órát de sokat néztem hogy a haverom hogy tolja + tesztek és tényekből szereztem az infókat. Egyébként nem szeretem különösképpen az ACt nem is játszom de tény hogy a 2es nagyon jó jàték volt ami grafikailag felvehette a versenyt a Crisissal.

A Bfben nemigazán a játékélmény volt a korszakalkotó hanem a motor... Azóta az EA valami formába mindig belerakatja a játékaiba.
31.
31.
Elyas
29.: jah lehet hogy fasza a grafika meg a fizika csak épp tartalom nincs...

Aztmeg egy szóval sem mondtam hogy a Swtor vagy a Wild rosszak csak annyit hogy a WoW a legjobb... Főleg a tartalom a lore a kivitelezés és a játékkörülmények miatt...

30.:
Starcraft (SC) - a valaha volt legtöbb példányszámban eladott RTS, az E-sports alapköve ami megreformàlta az RTSeket.

Assassin's Creed (AC) - felejthető 1. rész után a 2.ban az akkori lehetőségekhez mérten Hatalmas világ és gyönyörű grafika + zseniális játékmenet... Nincs aki ne hallott volna róla.
(Bàr igaz hogy ez nemigazàn korszakalkotó de alapkő)

Battlefield (Bf) - a DICE már régóta csinálja a sorozatot néhány rosszabb néhàny jobb játék után jött a Bad Company 2 és a Frostbite 1.0 azóta az EA minden játékába amibe tudja belerakatja... Kell ennél többet mondjak?
29.
29.
leigazoka
FAz balfasz aki nem tud prémium cuccok nélkül élni egy normális MMORPG ben.
WoW pff....
WildStar meg az Elderscrols Online, de még a Swtor is jobb nála.
Az meg, hogy nincs ezeknek kismilio előfizetője attól még nem szar.
A WoW ra meg Az összes kiegjet beleértve kellene egy rendes grafpak.
Pl: kismilio dologban jobb tole a WildStar...( időjárás, játékmenetpl: nincs automata támadás rendszer... Van folyóknál sodras, sarki fény, fű ha megfagyott látszik rendesen, lavina, földrengés, tornádó és kiválóan megcsinált ég.plusz ezek az össze- vissza kiegek max az 1. 3 -k volt még értelme.
Játszottam már minden eddig kijött MMORPG/MMO val.. De a WoW már nem egy nagy cucc.
Az meg, hogy egy online game ingyenes nem jelenti azt, hogy rossz mert aki prémium cucc nélkül nem tud kezdeni semmit az ne is jatszon semmivel.
28.
28.
Gamerdavid
A WoW szerintem így jó, ahogy van. Amíg jó pénzt hoz a konyhára, addig baromság f2p-re váltani.
27.
27.
Elyas
A WoW megkerülhetetlen mérföldköve a játékiparnak (csakúgy mint a CoD, Bf, AC, Diablo, SC és még pár.) akár elismerik a fanyalgók akár nem.

Az az igazság hogy a WoW a pandákkal rengeteg játékost vesztett + azzal is hogy az a generàció akik eredetileg jàtszott vele, a nagy része már felnőtt és a mostani korosztálynak már más az izlése (CoD, Bf).

De nézzük a tényeket:
- a játék most novemberben lesz 9(!!!) éves és ez alatt a 9 év alatt a világ legnépszerűbb multiplayer játékaként töltötte (igen tényleg)
- 9 év alatt több mint 10 ( de lehet hogy több én 11ről tudok) rekordot állított fel és döntött meg, köztük a "valaha a legtöbb pénz hozó játék" címét is elnyerte
- 9 év alatt volt 12(!!!) milliós játékosbázisa akik havonta(!!) fizettek pénzt több mint 1 évig(!!!)
- 9 év telt el és még mindig 7,8 millió játékosa van akik havonta fizetnek.
- Csak PCre jelent meg a játék ami a"legtöbb eladott PCs játék" címet is birtokolja
Nos a WoWot lehet szeretni lehet utálni de az érdemeit nem lehet elvitatni. Ugyanúgy mintahogy a CoDnak és a Bfnek se lehet.

Ebből az egészből azt akartam kihozni hogy a WoW még minimum 3 évig lesz. Ha majd 1milla alá bukik a játékosbàzis akkor lesz f2p.... Szal évek múlva.
26.
26.
K.Bandi
Én nagyon örülök hogy nem pazaroltam sok időt erre a játékra, és nem költöttem rá milliókat..
Vannak jobb játékok is, de a maga műfajában biztos verhetetlen.
25.
25.
gnossos
Ha f2p lenne sem játsszanám..
24.
24.
Sznfctm
A F2P valszeg nem hozná vissza a fejlesztések, patchek, kiegek költségét, úgyhogy jól van ez így. Nem mondom, hogy nem borsos, persze korosztály függő is. Mivel közben ránk köszöntött a 21. század, most már nálunk is elő lehet fizetni dombornyomott bankkártyával pl fél évre, ami per pill háromezer-kettőszáz-valahány Forint per hónap. Mikor még jobban dübörgött a pannon puma, olcsóbb is volt, de azért ez se gáz annyira.

Én személy szerint utálnám ha F2P lenne, felhígulnának a játékosok, így is épp elég az arrogáns gyökér szerte a játékban. -.-
23.
23.
FONTOS!!!
#11: De tudott csak a sok wow fan nem ismeri el...
21.
21.
norbi1989
Ha jó lesz a WoD kieg akkor lehet újra előfizetek, mert ez a pandariás kieg nekem óriási csalódás volt!
20.
20.
leviske
#17: Nem hiszem, hogy van értelme a WoW-ot összeméregetni az új MMO-kkal, pláne mivel egy drasztikus váltásig soha, egyetlen MMO se lesz olyan helyzetben, mint anno a WoW.

A TOR-t pláne nem érdemes példaként felhozni, mert akárki akármit mond, egy havidíjas single-player játékra sikerült, némi CO-OP és PVP lehetőséggel. Totál elhibázott lett az alapkoncepció. Pedig a trailerekből elég ígéretesnek tűnt.

A TERA-t nem ismerem, de el kell fogadni, hogy a WoW-nak volt több éve szabadon, mikor egyetlen méltó ellenfél se állt elő és ez alatt az idő alatt kialakult egy akkora közösség a játék körül, ami már gyakorlatilag magát a contentet adja. Ezzel versenyezni csak eszméletlen mennyiségű anyagi forrás belefeccölésével lehet versenyezni.

Nem véletlen, hogy a Blizzard is inkább a WoW életben tartása mellett szavazott és az új MMO-val meg se próbálkoznak havidíjas rendszert bevezetni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...