Activision-Blizzard: ez lesz a legerősebb évünk

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 9.
  • Biznisz
Link másolása
Adósak vagyunk még az Activision-Blizzard üzleti jelentésével, amiből az is kiderült többek között, hogy a cég úgy gondolja: az idei játékfelhozatala lesz az eddigi legerősebb és legváltozatosabb.

Bár a cég azt mondta, hogy a tavalyi év utolsó negyedében, illetve a teljes évben is túlteljesítették a várakozásokat, az kétségkívül látható, hogy a konzolok generációváltása rányomta a bélyegét az eredményekre, amik minden szempontból rosszabbak lettek, mint az előző évben.

Az utolsó negyedévben a kiadó bevétele 1,76 milliárd dollárról 1,58 milliárd dollárra zuhant, a nyeresége pedig 354 millió dollárról 174 millióra csökkent, az éves bevétele pedig a 2012-es 4,8 milliárd dollár után 4,5 milliárd lett, miközben a nyeresége 1,1 milliárd dollárról 1 milliárd dollárra olvadt.

Ennek ellenére az amerikai és az európai adatok alapján az Activision-Blizzard volt a világ legnagyobb kiadója, a második és a harmadik legnépszerűbb cím pedig a Call of Duty és a Skylanders volt az évben - valószínűleg csak a Grand Theft Auto tudta túlszárnyalni a kiadó kedvenceit. A tíz legkeresettebb játékból egyébként négy az Activisiontől érkezett.

Ha a bevételt nézzük, a negyedik legjobb játék a Skylanders Giants volt, a hatodik pedig a Skylanders: Swap Force. A Skylanders-sorozat mára 2 milliárd dolláros üzletté hízott, és eddig több mint 175 millió Skylanders-figurát adtak el. Ami pedig a Blizzardot illeti: Amerikában a Starcraft 2: Heart of the Swarm volt a legkeresettebb PC-s játék, a World of Warcraft 7,6 millióról 7,8 millióra növelte a játékostáborát, miközben a Diablo III-ból több mint 15 millió példány kelt el a megjelenése óta.

A Call of Duty eredményeiről már írtunk, ahogy azt is kitárgyaltuk már, hogy a kiadó a Sledgehammert is ráállítja a sorozat fejlesztésére. Ez persze csak az egyik ok, amiért az Activision-Blizzard úgy gondolja: az idei év játékfelhozatala lehet a legerősebb a részéről. A Destinytől - aminek egyébként nyáron indul a bétatesztje - azt várja a cég, hogy 3 milliárdos frencsájz lesz belőle, és hogy a legerősebb rajtot produkálja majd az új IP-k között.

A Skylanderst idén megint a Toys for Bob fejleszti, a kiadó szerint minden korábbinál több figurát gyártanak majd hozzá, Blizzard-fronton pedig egy Diablo III- és egy World of Warcraft-kiegészítőre lehet számítani, miközben elrajtol a Hearthstone végleges változata (a mobil verziókkal együtt), és a háttérben gőzerővel készül az utolsó Starcraft II-adalék és a Heroes of the Storm is.

A Call of Duty Online sikere nyomán egyébként úgy néz ki, hogy a Hearthstone is bemutatkozhat Kínában.

16.
16.
gildesh
És mi van a Legacy of the Void-dal? Meg fog az még jelenni?
15.
15.
Lorthirash
nincs olyan nagy gond WoW-al sem bár. a Wc3 valóban jobb volt történetileg.
14.
14.
Elyas
Jah jogos
13.
13.
névtelenség
#12: Konkrétan arra, hogy a 3. rész szereplőinek fele karakteren kívül cselekszik!
12.
12.
Elyas
Konkrétan mire gondolsz?
11.
11.
névtelenség
#9: Én is, DE akkor kötelezően töröljék el azt az ipari mennyiségű bűnt, amit a lore ellenkövettek el a WoW-ban!

A Warcraft 3 elleni anális-erőszak mai napig kísérti a lelkem. :(
10.
10.
Elyas
*nagyon rég jelent meg színvonalas stratégiai játék. Bocs ez lemaradt.
9.
9.
Elyas
Egyetértek én is szívesen látnám a Warcraft 4 et.
7.
7.
DarkLord
Ígyvan a 3 húzó nevet miért is kellene cserélni szépen felvan építve az egész dolog. Ebből 2 még mai napig engem is érdekel a Diablo a Starcraft és ha a Warcraft-ot nem vitték volna el abba az irányba amerre a 3. rész után akkor még mai napig érdekelne az is! Btw. Nekem egy igazi Warcraft 4-et dobhatnának, majd a jövőbe arra azért a régi arcok között lenne kereslet szerintem.
6.
6.
Elyas
Meg jön a Heroes of the Storm ami a 3 zseniális univerzum legzseniálisabb hőseit mutatja be.

Lehet szeretni vagy utálni a Blizzardot de a játékaik minden szempontból a legjobbak az adott műfajban,akár elfogadod akár nem.

Egyébként nem tudom lenne e olyan hülye üzletember v cég aki 3 tökéletesen felépített, bővített és hatalmas világot - amikre egy 10-12 (!!!) évet várjanak nyálcsorgatva a rajongók - kidobjanak a kukába mikor mind a 3 aktuális része benne van a top 10be mind a legjobb mind pedig a legkeresettebb játék között.
5.
5.
#1: Milyen IP-ről beszélsz? IPv4 vagy IPv6?
4.
4.
Ra1D3n
#1: Ezt te úgy mondod, mintha a többi cég nem fejnék a maguk fejősteheneit. A Blizzardnak nagyon jó világaik vannak, és egész jól nyúlnak is hozzájuk. Ha tippelnem kéne, szerintem már javában zajlik ötletelés, egy esetleges új cím kitalálásához, meg van egy állítólag Titan projektjük(amit megjegyeznék a részemről, hogy szerintem egyáltalán nem is létezik). Személyes véleményem, hogy az általad említett játékok(Diablo, Starcraft, Warcraft) a maguk nemében egyedülállóak, és a műfaj krémjét képviselik. Ha tetszik, ha nem, nagyon addiktív címek ezek akik szeretik eme műfajokat, és bár tudom, hogy divat fikázni, és tudom, hogy új IP-vel lusták előrukkolni, de amit csinálnak, azt rettenetesen jól csinálják, és mégsem viszik túlzásba(lásd a CoD-ot ellenpéldaként, amit tulajdonképpen össze-vissza erőszakolnak az Activisionnál évről-évre).
2.
2.
balint23h
#1: Sőt az új alkotásaik sem veszik fel a versenyt a régiekkel. Pláne ha a sztorit nézzük...
1.
1.
daenath
A Blizzard evek ota nem tud felmutatni egy uj IP-t, a Heartstone-t nem veszem ide, az is a Warcraft vilagara epul, csak a D3/SC/WoW-kiegeket nyomjak futoszalagon, kreativaitasbol nalam mara mar a zero fele konvergal a ceg....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...