Leáll a PC-s Crysis és Crysis 2 multija

  • Írta: zoenn
  • 2014. április 15.
  • Hír
Link másolása
A Crytek megerősítette, hogy a GameSpy szervereinek leállása egyben a Crysis és a Crysis 2 multijának végét is jelenti. A csapat nem támogatja tovább a PC-s verziók többjátékos módját, ellenben a konzolosokét igen.

Mint ismert, a GameSpy szerverei május 31-én leállnak, ami számos PC-s játék többjátékos módját érinti, köztük a Crysis első két részét is. Ez annyit jelent, hogy a játékokkal onnantól kezdve csak offline módban nyomulhatunk, s a Crytek leszögezte, hogy nem fog új otthont keresni szervereknek.

Pedig rengeteg játék támogatása folytatódik, például a korábbi Battlefield-címeké is. A német fejlesztők hangsúlyozták, hogy a Crysis 2 Xbox 360-as és PS3-as változatának multiplayer módja továbbra is játszható marad - persze ez nem vigasztalja a PC-seket.

A Crytek köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt években fegyvert fogtak a két érintett játék multijában, s egyben elnézést kért azoktól az elkötelezett játékosoktól, akik mind a mai napig aktívan lövöldöznek egymás ellen.

50.
50.
Stranger
#43: Mi az, hogy 1-2 év múlva nem játszanak vele? Egy jó multis játékkal akár 10 év múlva is játszanak több ezren.
Jó, hát a Crysis sohasem volt egy nagy multis játék, de viszont 2-3 év lelövik? BF1942 egy 12 éves játék és még mindig több ezren játszanak rajta. Na arra lehet mondani, hogy régi játék, de nem egy Crysis 2.
49.
49.
GAMEROD
Nyilván egy mezei játékost nem visel meg, de vannak akiknek az élete részévé vált mint például nekem a Swat 4 multija. És azért elég kellemetlen tud lenni ha egy összeszokott társaság ilyesmi miatt széled szét.
48.
48.
SimánCsakEgyGémerVagyok
#45: Miért ne lehetne árusítani a boltokban??? Még van multyplayer része...te nem olvasod a cikket?
47.
47.
SimánCsakEgyGémerVagyok
#45: Részben van igazad neked is, de ha Május 31 után is lehet majd kapni a boltokban a pc-s cr3-at úgy hogy nem tüntetik fel a multy hiányát akkor úgy már érthető a nyafogás.
46.
46.
kellegyerek
#45: a crysis 2 3 éves, nem két hónapos volt amikor lelőtték, CR3 szervereit se fogják leállítani 3-4 hónap után. Amúgy meg ne általánosíts, PS3am van, 8 eredeti játékkal és egyikkel se multiztam még, itt azthiszi mindenki hogy csak multi miatt lehet játékot venni. Abszolut nem izgat a multi részük.
45.
45.
Pipi67
#42: Hát igen,részben igazad van.Csak akkor nem kellene még most is árúsitani a boltokban.Szép kevés az aki megveszi csak azért hogy singlezhessen vele.Nekem megvan a cr2 úgy is hogy berakom a discet,elinditom és telepit,patchel 1.9-re és creckel is automatikusan.Semmit nem kell vele csinálnom,csak esetleg a magyarositást adom hozzá.Mig az eredeti csak 1.0.Csak kinyitom a cd key miatt telepités után,még a gépemben sem volt amióta megvettem.Ok az is hogy a cr3 most 2500 ft.De meddig lehet majd azzal is multizni innentől? Lehet 2 hónapig mint a haverom is a cr2-vel?Akkor merje az ember megvenni? Na mindegy,majd mást nem a szemetesbe dobják ami megmaradt nekik.Ha nem kelett volna ehhez sem mint más régebbi játékokhoz cd key,én sem vettem volna meg,meg asszem sokan mások sem.Letöltöm és megvan,de ezekkel az új játékokkal ezt már nem lehet.
44.
44.
kredencferenc
Hát én ehhez csak annyit fűznék hozz, hogy kérem szépen vissza a T1/LAN, TCP/IP meg a Direct IP-s multiplayert. És akkor megoldódnak ezek a problémák, ha haverok között akár otthonról is lehet szervert hostolni. Anno informatikaórán senkit se zavart, hogy nem volt gamespy a gépekre telepítve. Na bumm max nem látta a statunkat az egész világ, de a szekrényre azért ki volt ragasztva....
43.
43.
kellegyerek
#42: azthiszik, ha megvesznek egy játékot, akkor 25 évig multizhatnak majd vele, de egyik sem gondol rá, hogy 1-2 év múlva nem fognak azzal a játékkal játszani, és az itt hozzászólok 99 %-a nem multizott a Crysis első 2 epizódjával, hisz az egész világon 57en nyomták... Csak tipikus magyar, bele kötök a fába mert nem mozog.
42.
42.
SimánCsakEgyGémerVagyok
Egyszerűen nem értem az elégedetlenkedőket...már a crysis 3 is 2500 ft-ba kerűl, és akkor itt sírtok az első és a második játékért, amikkel szinte senki sem játszik. Nektek mi a bajotok?
http://kepfeltoltes.hu/140415/Crysis2_2014-04-15_14-34-40-24_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
41.
41.
kellegyerek
#39: büszke lehetsz magadra hogy a család és a fiad elől vetted el a kenyeret egy játékért, ez a te hibád nem másé.
39.
39.
Pipi67
Látom egyesek totál baromságot és meggondolatlanul irnak olyan játékhoz amivel valószinű nem is játszottak.Ha igen akkor anyuci vagy apuci megvette nekik eredetibe igy nem izzadtak érte.Most nem olyan játékról beszélek amit letöltöttünk torrentról és mehet a lövöldözés mint a cod 2 vagy 4,hanem amihez eredeti cd key kell és amiért egyesek keményen megizzadtak (nem irodában vagy akármilyen hűvös helyen!!!).Na mindegy nem érdekes ez a része.
HANEM:Én pl a crysis 2 megvettem 2012 novemberében,azóta játszom is neten.Haverom most vette meg 2-3 hete és qrvára fel van baszódva hogy miért is ha leállnak a szerók.Megvolt neki torrentról de megvette a cd key miatt hogy miltizhasson vele.
És most kérdezlek én titeket.Ki az (aki keményen megdolgozik érte) aki fog és meri megvenni akármelyik játékot,mivel ezek szerint nem tudni meddig és mi lesz a sorsa?Nagyon rajta voltam hogy megveszem a crysis 3-at is hogy multizhassak.De ezek után nem merem.Lejátszottam torrentról singlebe és ennyi.Majd hülye leszek megvenni.És itt nem csak a crysisról van szó hanem akármelyik más játékról.Nem mered megvenni bazzzeg mert lehet hogy ez lesz a sorsa mint ezeknek most.Majd ha kijön valami akármi játék,akkor a gazdagabb része megveszi,átreperálja torrentre én meg sokan letorrentezzük és lejátszuk singlebe és annyi.Egyáltalán nem gondolkodnak a játékfejlesztők sem,mivel igy nagyon meg fog csappanni a játékok eredeti megvétele.Ez nem farmwille a facebookrol hogy ingyen van héj emberek!EZEKÉRT PÉNZT ADTUNK KI!...Nekem 1 hetet kelett izzadnom hogy megvegyem,ami nem semmi ám naponta 10-12 óra munkaidő a szabad ég alatt,és mindegy hogy esett az eső vagy tűzött a nap,dolgozni muszáj volt.A családom,a a fiam elől vettem el a kenyeret hogy meglegyen...az a qrva cd key miatt.Ha 50-en is játszák manapság az nem érdekes,akkor sem fair igy kib@szni az emberekkel.Akkor miért a francért árulják még most is boltokban mi?Majd belekarcolom a cd-be hogy "fuck you Crytek" vagy akármi és visszaküldőm nekik.
Mindegy,ezentúl egy játékot sem fogok megvenni az biztos.
37.
37.
biohazard rex
#21: Az 1.6-os szervereket a Valve tartja fent? Megválaszolom neked a kérdést mert látom, nem vagy tisztába a dolgokkal. NEM! A közösség tartja fent őket, de ezt már Lacek896 kifejtette előttem.
az egy dolog, hogy hülyeséget mondasz, de hogy még sértegetsz is...
36.
36.
markoci555
Az a pár ember aki még tolja azok gondolom vérprofik benne, tehát ha még jönne is pár új arc, élvezhetetlen lenne számukra a játék
34.
34.
Lacek896
#33: Sajnos nem. Pedig a játékhoz kiadták a dedikált szerver fájlokat is, anno a HNT klán-ból az egyik srác összerakott egy gépet a custom servernek amin waroztak.
Csak az a gond hogy dedicated.cfg-ben meg kell adni egy gamespy kódot, tehát még így se.
Ha lenne esetleg forráskód talán Hamachi vagy Tunngle-n megoldható lenne.

#Torpex

Ugyan az mint a bf3, bf4 esetében. Origin+ Battlelog. Ezek nélkül nem tudsz felmenni a szerverekre. Olyan szerverekre amit igenis a játékosok bérelnek. C2 dettó.

Csak mert ha nem a játékosok tartották volna fenn akkor hogy francba béreltek szervert a HNT-ek két éve?
33.
33.
Stranger
#30: Tuti, hogy nem lehet majd játszani? BF1942-ben is "csak" a játékbeli szerverkereső nem fog működni... persze ott még nem kellett accountot regisztrálni meg ilyen f@szságokkal szenvedni. De azokat is felszokták törni.
27.
27.
GAMEROD
A Crysisbe viszont rakhattak volna COOP módot. Ezen a ponton nagyon elcseszték az egész játékot hogy nem raktak bele. Jobban szeretem társakkal végig vinni a hivatalos kampányokat, mint összevissza ugrálni meg egymást lődözni.
26.
26.
GAMEROD
Nem kell fosni, aki nagyon akar az tud multizni ezután is. Már egy éve folyamatosan üresednek a gamespy szerverlisták, de külső szoftverekkel minden megoldható.
23.
23.
Lacek896
#21: Csak a tisztán látás érdekében az szervereket nem a Crytek és nem is az EA tartja/tartotta fenn hanem szimpla játékosok ill. játékosközösségek akik bérlik azokat. A gond azzal van hogy a bejelentkeztetés megy a GameSpy-on keresztül, és az ezt kiszolgáló szerverek szűnnek meg.
21.
21.
SimánCsakEgyGémerVagyok
#20: Te valószínűleg azért nem érted a történet lényegét, mert valamilyen veszélyes hulladék elpusztította az agysejtjeid nagy részét és képtelen vagy felfogni, hogy két általános iskolai osztály létszámú játékos állományért nem fognak életben tartani méregdrága szervereket. Ezt nem a Crytek és nem is GameSpy baxta el, hanem a játékosok mert nem játszanak azzal az amúgy is középszintű, chaterektől hemzsegő játékkal.
20.
20.
biohazard rex
Miért nem teszik elérhetővé a szerver futtatásához szükséges programot? és akkor lehetne vele multiban veretni tovább. a CS 1.6 is ezért az egyik legnépszerűbb multi fps a mai napig
19.
19.
SimánCsakEgyGémerVagyok
Bocsánat tévedtem, az egész világon kemény 57 ember játszik...
http://kepfeltoltes.hu/140415/Crysis2_2014-04-15_14-34-40-24_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
18.
18.
dannyka16
Kár pedig jokis multija volt. :(
16.
16.
randall13
Olyan játékért sírtok amivel senki sem játszott.
15.
15.
SimánCsakEgyGémerVagyok
#1: Ja, meg azért mert 50 ember játszott a játékkal csúcsidőben...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...