PS3-ra és Vitára is érkezik a Duke Nukem 3D

  • Írta: Arell
  • 2014. november 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A 3D Realms klasszikusa, a Duke Nukem régi formájában tér vissza a köztudatba, a Megaton Editionre keresztelt kiadása a tavalyi PC-s megjelenés után jövőre a PlayStation 3-on és a Vitán is tiszteletét teszi.

A kilencvenes évek egyik legnagyobb sikerű shootere, a Duke Nukem 3D eredetileg 1996-ban jelent meg a PC-re, és így bővítette háromfősre az akkoriban egyre népszerűbb lövöldözős játékok triumvirátusát. A Doom és a Wolf 3D mellett Duke is kivette a részét az animált sprite-okként felbukkanó, űrből érkezett ellenségeink halomra ölésében, miközben hosszú évekre belopta magát a szívünkbe.

Bár a sztori nem képezte jelentős részét a játékélménynek, sokan mégis nosztalgikusan emlékszünk vissza a változatos helyszíneken átélt kalandokra, a fülbemászó MIDI zenei aláfestésre és a főhős macsó benyögéseire egy-egy helyzetben.

A mostanában újra egyre populárisabb ezredforduló előtti játékok sora ezek után magától értetődően nem nélkülözheti ezt a klasszikust sem. A Duke Nukem 3D: Megaton Edition, mely az Atomic Edition mellett mindhárom hivatalos kiegészítőt is tartalmazza, másfél évvel ezelőtt ugyan PC-re már megjelent, de a Devolver Digital jóvoltából január 14-én a PlayStation 3-on és a PS Vitán is elérhető lesz.

10.
10.
Nothing
A Doom Classic után ennek se fordítanék hátat, ha kedvező áron pakolnák fel PSN-re.
7.
7.
PS4jacksony
Egy szép emlék semmi több.Főleg nem "húzócím"....
6.
6.
Dreadlox
ha legalább átdolgoznák a grafikát olyanra amilyen a foreverben volt azt mondanám oké....sztem mindenki jól járt aki vett vitát mert olyan rengeteg játék van rá....
5.
5.
zozo76hun
marha jo jatek volt, 1996-ban orba-szajban ezt nyomtuk 4-5 fos lan partikon. tenyleg jo volt, de azert mar illene ingyen adni nem penzert.
4.
4.
Randy Marsh
#3: Ne is mondd... És az a baj, hogy ez még az egyik legnagyobb név, ami az utóbbi időben kijött vitara. Persze a játék király, de azért ez elég szégyen.
3.
3.
PaprikaJancsi
Jönnek ám az ÚJ húzócímek vitára :D
1.
1.
hurkagyurka2
Na ne, ez most komoly? Egy 18 éves játékot akarnak MOST pénzért adni...? Ingyen korrekt lenne, bár még úgy sem biztos, hogy sok ember komolyabban rámozdulna. Anno király volt, oké, de azóta eltelt közel két évtized...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...